Predlog za povratak Skyblock-a na SerbCraft!

Pozdrav do Sc Tim-a i sve igrace,
U ovu temu bi voleo da ispricam zasto bi trebao da se vrati SkyBlock.
Za sve stare igrace koje me poznaju znaju da igram na serb tipa 2014, a SkyBlock recimo 2015-16.
SkyBlock je bio server koji je nosio nostalgiju u sebi i jako veliku zabavu koja je trajala tokom cele sezone,godinama.
Mislim da se treba vratiti taj klasican skyblock koji je imao
-End Party
-Tezge
-Buy/Sell warp
** -Challenges ( One stare koje su bili tipa 27 steka bones,27 steka rotten flash pa dobijes to spawn jaje od moba , 27 steka stone pa dobijes dmd pick ili nesta) taj vid challenge su odrzavali ekonomiju i Rank IS warpove zato sto su igraci skupljali to i bilo je ko da kupuje/prodaje. **
-Nether sa 3 otkoka od koja 2 su imali po 5 spawnera.
*Sve pohvale za sezone koje su bili odrzani od strane zokirume, wasdas,AcBee,LordXIV,Stephono

Trebao bi se vratiti taj period recimo 2016-2020.
Verujem da se moze i sad dodati server u smislu BETA kako sto be bilo uradjeno sa OneBlock pa na sledeci GR da bude oficijalno.
Siguran sam da se cuvaju sve podatke/sistemi za njega u vasoj data bazi samo je stvar jel vi hocete to.
Za sve informacije oko Skyblock-a kako je bio pre i to mozete slobno mene kontaktirati i sve ostali igraci da ostave svoje mislenje i zelje u odgovorima na ovu temu.
Hvala na citanju!

-U prilogu neke slike koje nose nostalgiju hahah. (2017-2021)

9 Likes

Slažem se sa Timezom. Vratiti stari spawn i početna ostrva kao što je Wasdas uradio WarCraft fazon je bilo (ako idalje imate sačuvan taj spawn), takođe i zadatke koje je su nekad bili.
Mislim da bi ovaj potez povratio dosta starih igrača.
Vratiti iste rankove kao sto su bili, warp rankzona.
Ovo bi bilo dobro ubaciti ove sezone. :hugs:

7 Likes

Slazem se. Svi ti elementi su davali opcije SB igracima. Svako je mogao da bira da li su mu bitni challenges, balance, gradnja, is level, sve od toga, ili pak nista. Dosta toga je moglo da se radi, a i sama konkurencija i nadmetanja su velikom broju igraca bili zabavni. Sada sve to jednostavno fali, sto se i vidi po broju igraca (GR a ceo server ima manje igraca nego sto je nekada samo factions na GR). MC je ipak manje popularan, ali ce se veliki broj OG igraca sigurno vratiti ako se server vrati svojim korenima. Van teme, ali dosta plugina za izgled su jednostavno iritantni i ceo UI ima previse toga.

8 Likes

U potpunosti se slazem sa Timezom, s obzirom da SkyBlock igram duzi niz godina imam i ja nesto da dodam. Trenutno stanje OneBlock servera je po meni katastrofa iz dosta razloga. Server je postao preveliki Pay2Win, sezona je pocela pre 5-6 dana a neki igraci vec imaju preko 500k para i preko 10-ak spawner-a sto se na SkyBlocku nije desavalo u prvoj sedmici. Ovdje je samo bitno staviti dobar enchant na pickaxe i staviti afk da kopa kao i ostaviti afk kod pomenutih spawnera sto je jedini cilj ovog gamemoda te zbog toga nema nikakvu zanimljivosto sto sam SkyBlock ima te vecini igraca mnogo brzo dosadi. SkyBlock je totalno drugaciji pocevsi od kreativnih ideja za kopanje kamena, pravljenja auto farmi, ganjanje zombie villagera i pravljenja iron farmi , nabavljanja zemlje i ostalih “retkih” materijala za gradnju kao i dosta /c koji su bili teski, zahtjevni i zanimljivi ali su imali i poentu jer su igraci od njih dobijali stvari koje im pomazu u daljoj igri. Dalje imam da dodam da su moderatori zaboravili na OneBlock podserver u smislu nekih Event-a koji su se desavali jednom u 2 mjeseca dok se na Skyblocku znalo da je svaki vikend end party u kojem ucestvuju igraci sa rankovima ali i igraci koji isti nemaju tako sto odgovore prvi tacno na postavljeno pitanje te dosta mini igrica za osvajanje kljuceva i vrednih nagrada sto ovdje nema osim u situacijama kada neko “bogat” to napravi.
Bilo bi pozeljno da se SkyBlock vrati a samim tim i dugotrajna i zabavna igra od strane igraca koji to vole. :smiley:

9 Likes

Kao neko ko je godinama igrao skyblock, podrzavam ovaj predlog u potpunosti. Mislim da u ovom trenutku oneblock nije dobra zamena za skyblock. Jeste to bio slucaj pre 2 godine kada je tek bio ubacen i nekako je drzao dosta igraca medjutim nije to to. Evo ove sezone nije (apsolutno) nista novo ubaceno, ista prica kao prethodne sezone. Da ne pricam o tome kako se itemi sad prelako nabavljaju i bez ranka.
No, da se vratim na glavnu temu.
Ukoliko bi se vratio skyblock, po mom misljenju, a verujem da bi se mnogi slozili, najbolje bi bilo vratiti stari skyblock (2016-2020-valjda sam dobro precizirao). To podrazumeva vracanje starog sistema racunanja is levela a samim tim i is top-a. Dakle vratiti ono sto je bilo pre ubacivanja ovih silnih limita koji su skroz promenili takav nacin igranja. Naravno, ovo ne vazi za redstone i sve sto ide uz njega, vec na obicne blokove. Dakle ranije je svako imao svoj izbor kako ce igrati, da li ce redjati kamene ploce (tada je jedan stone/stone brick davao 1 is level) i tako dizati is level ili ce se fokusirati na gradjenje, ili ce farmati pare, ili nesto skroz drugo. I prosto takav nacin igre je nekome bio zanimljiv i samim tim ga drzao da igra do kraja sezone i tamici se za is top.
Nisam siguran da li u periodu koji sam naveo gore, ili je to mozda bilo kasnije, dodati su novi zadaci, a ako se dobro secam to su bili Wasdas-ovi zadaci (ukoliko pronadjem nesto vezano za to ubacicu naknadno) sto je opet nekako osvezilo skyblock i postavio nove izazove igracima. Tako da mislim da i sada ne bi stetili.
Kao sto je neko vec naveo, zadaci da se skupi po 27 stekova mob dropova za jedno jaje je takodje odlicna vrsta zadataka.
Ako poredimo sadasnji scshop, i scshop sa skyblocka, mozemo zakljuciti da nije nimalo lako (bez pay2win :).) niti jeftino bilo da se nabave neki dobri itemi, a pre svega spawneri. Sada osim sto ima leaderborad koji omogućava igracima da dobiju scpoene svake nedelje, isto tako im omogucava da na jako jednostavan nacin dodju do spawnera, tako da svake nedelje na jedno ostrvo moze da dodje 5 spawnera minimum (kada se skupe poeni sa lb i online time). Tako da u tom smislu trebalo bi napraviti neki balans sto se tice toga.
A kada smo vec kod leaderboarda, to bi mogla biti novina za skyblock.

Slazem se za End party, da bi ga trebalo odrzavati cesce, ili bar vikendom, jer je i to bio neki vid zabave i prilike za igrace da sakupe odredjene iteme.

Predlozio bih da se ubace mesecne nagrade za is top, kako bi na taj nacin sve vreme bila dinamicnija igra i podsticala igrace da se takmice i na tom polju. I onda na kraju sezone jace nagrade za is top - rankovi i tako to kao sto je na ob sad).

To je to za sada sto mi je palo na pamet.
U sustini, ukoliko bi se vratio skyblock, trebalo bi ga vratiti u vreme pre nego sto su se pojavile odredjene osobe koje su samovoljno pocele odlucivati kako ce izgledati gameplay i time unistile igru, sto je kasnije i rezultovalo aktivnoscu igraca na skyblocku :).

6 Likes

Slažem se za povratak SkyBlock-a sećam se pre kakav je bio podserver, ekonomija i ostalo bilo je zabavno . Bilo bi baš lepo da vrate podserver🙂

4 Likes

Ostavit ću samo info ovdje da je uglavnom za ovu sezonu povratak SkyBlock servera bio planiran nekada uskoro već kada smo odlučili za termin Global Restart-a, SB i KPvP. Određene stvari za vraćanje nazad kao što su bile prije će malo sačekati neko vrijeme dok ne rješimo problem sa starim backupima koji su se spržili sa aparaturom :smiley:

Ali uglavnom planiran je povratak, tako da u ovoj temi ste više nego dobrodošli da ostavljate bukvalne prijedloge za server. Ne trebate više pisati da se vrati server :slight_smile:

Za neke stvari malo budite realniji, možda će se vama svidjeti stari SkyBlock, ali novijim igračima neće mnogo se promjenilo stvari. Tako da imajte na umu i to kada pravite prijedloge jer će morati da se pravi neki balans između.

6 Likes

Samo se nadam da to neće biti OP SB sa generatorom ruda mesavina ob i sb…

Predlog:

• Dodati dnevne i nedeljne quest i obicne challenge kao nekad sto je bilo po 100+ , ako Vam trebaju predlozi za Zadatke mozete otvoriti temu forum pa da igraci pisu kao nekad što se pre GR radilo. (uraditi kao nekad na obicne challenge da se mogu uraditi 500 1000 puta sad se ne secam tacno koji je broj ponavljanja bio moguc ali slabije nagrade za ponovljen challenge staviti i uraditi kao nekad c top, i c top kroz ponovljene zadatke)

• Ubaciti upgrade sistem za redstone iteme, da imamo limit 100 ( piston, hoper, sticky piston itd…) pa za svakih 10 doplacujemo odredjenu svotu novca ( balansirati na osnovu ekonomije koja ce biti). Odrediti koliko ce maksimalno biti moguce kupiti ugrade 100 150 200 pistona hopera itd…

• Izbaciti is limit za obicne blokove koji daju level ostrvu, nekim igracima je i to deo igre da se takmice za is top, pa makar i samo spamali blokove.

• Dodati nedeljno nagrađivanje leaderboard ,a odvojiti od tog challlenge top jer ipak tu treba vise truda resiti zadatak, dok kroz leaderboard p2w igraci koji kupuju crates imaju spawnere mogu lako uzeti top 3 mesta u leaderboard , a najlepse ostrvo za GR.

• Ubaciti dungeone, napraviti warp dungeon ubaci se odredjeni bossevi wither, wander, moze i pored obicni mobovi, ako ima mogucnost napraviti custom mobove, ubaciti skrivene nagrade kroz chest ili da mobovi dropaju tipa dmd, key za creates, star od withera itd… ovo se moze odraditi kao dnevni event da se svakih par sati mobovi respawnaju ili da su uvek aktivni ( može se odraditi i crates dungeon, pa kad boss dropa key otvoris crates i dobijes neke dobre iteme, book eff 6, eff 7, unb 4, unb 5, mending, sharpnes 6, sharpnes 7, looting 3, unb 3, eff 5, sad ne znam kakav ce srw biti da ne budu previse op knjige a opet da nisu obicne , moze se ubaciti jos obicnih knjiga kako bi smanjilo sansu za jacim)

• Moze se odraditi warp fishing, ubaciti random vreme da krene event fishman i onda igrac top 3 ili top 10 koji najvise upecaju ribe dobiju odredjenu nagradu, neki key ili vredniji item, pa cak mozda i odredjenu svotu scp 200 150 100 .

• Mobove uraditi da se ne stakuju kao sad na ob, nego da su prirodni, moze se uraditi neki mob coins, da se ubaci da mob dropa coins pa naprimer 5% sanse da dobijes ili tako nesto, a sa tim coins imati neki mobcoins shop, gde mozes kupiti (sell wand 500/1000/2000sella, chunk hopper…)

• Ubaciti pet, pa da se pet preko mobcoins ili scp ili ingame money kupuju, pet se moze dodati odredjeni buff da daje tipa hast, speed, jump, night vision itd… naprimer zec da daje jump, macka speed… moze se ubaciti da se na tom pet koji izaberes levelujes, pa na odredjeni level malo jaci buff daje, al ne pre op.

• Dodati opciju da igraci mogu kupovati opcije koje rank ima /ec , /wb , /is go 2 3 itd… ovo mogu kupovati sa parama u igri ili scp .

Ovo se sve moze ubacivati kroz naredne update ili gr. :innocent:

5 Likes

Predlog V2 :

• Ubaciti kozmetika da se kupuje sa parama ingama, a rank igracima samo prvih par kozmetika otkljucati ne sve kao sto je sad.

• kao sto prison ima /nedelja tako i na sb ubaciti pa odredjeni mini boost da dobijamo tipa 1.5x vise xp dobijamo, manje cekanja do vote party, 0.25% veci sell itema u shop, 0.25% brze da usevi rastu,drveca itd…

• Furniture da se kupuje sa ingame parama ili scp , veci smisao ima od crates furniture, meni za build npr treba klupa koja je verovatnoca kroz crates da cu dobiti…

• sell shop uraditi da moze prodati ceo invetory /shop izaberes koji ces item prodati pa kolicinu 1 komad , 64 ili ceo invetory.

• uraditi kao nekad warp tezge pa da se dnevno zakupljuje tezga, a za rank igrace is warp shop.

• vratiti End Party samo za rank igrace, pa npr samo par norank igraca random pustiti

• dodati dnevne i mesecne nagrade, dovoljno je da udjes na srw i mozes preuzeti nagradu, moze biti novac ili neki item, prvi dan slabija pa kako odmicu dani malo jace, a za kraj meseca se moze staviti neki key ili malo jaca nagrada.

4 Likes

Koja ce biti verzija ako nije tajna? Da znamo sta da predlozimo u sklopu sa tacnu verziju.

2 Likes

Prvo treba izbacit ovu pedersku texturu da server ima stari način pogleda na sve :smiley:
Rank treba maximalno smanjit fly i to izbacit !
Furniture i to ne znam kome je to jos zanimljivo…
komande /sell all stavit da ima ranker a /sell hand obicni igraci :blush:
Ob levei da budu balansirani a ne kao sad na oneblock zavrsim sezonu imam 500m ob levela tako i za pare !
Spawnere izbacit skroz ili stavit u shop za fazon 1k scp da bude kao i prosli sezona ! ( ko ima para nek kupi )
Da se patis za 100k mučiš se 20 dana da imas te pare !!!
i malo vise hopera da se stavi da bas ne bude limit 100 ili kako več
I vise /is c mnogo zahtjevniji da ih radis 4 mjeseca a ne da ih zavrsim za 5 dana !
/is upgrade stavit sve hopere,pistone,sve redston stvari da se nista ne moze craft :smiley:
To bi za mene bila lijepa i ugodna igra ( IZBACIT OVU TEXSTURU DA LIJEPO VIDIM KAKO MI PISE sc MASTER !! :d )
Napravit da se more spawnat wither u endu ili nederu za farmanje zvezdica !
Poboljšat spawn tikove sjecam se endermen farma i gold farme radile perfektno a sad se ne spawna nista !

Najsigurnije da će biti 1.20., 1.21. verzija još uvijek nije spremna da bude main verzija servera.

Najvjerovatnije će biti korišten .jar koji koristimo trenutno na Factionsu u kojeg smo uložili brdo para, a trenutno samo skuplja prašinu tamo.
On donosi mnogo mnogo optimizacija što se tiče samog servera i da bismo mogli neke stvari ne smetano ubacivati, a da vama ne laguje server i da biste mirno mogli igrati.
Taj jar je na 1.20.4. tako da ukoliko bude sve moglo na toj verziji da se osposobi, ta verzija će biti main verzija SkyBlock-a :slight_smile:

4 Likes

Potpuno se slazem.

1 Like

Pozdrav do Sc team i sve igrace, kad je rec o SkyBlock-u. Mislim da bi trebao sb da bude ko sto je bio ranije tipa 2018 godine tad je podserver uvek bio pun i je bio bas zaninljiv ( to znaju svi OG igraci ). Isto tako mislis da ne bih trebalo da se prave neke velike promene sto se tice /c, i ostalih stvari. Hteo bi a i verujem da svi stari igraci bih hteli da /is level bude da se racuna ko ranije, da ne bude ko sad na oneblock-u, i /c da budu kao sto su bili ranije uz nekih novih dodatnih sa njim. Sto se tice evenata, EndParty da ostane svake nedelje i da se dodaju jos nekoliko, ili mi ograci da predlozimo pa moderatori to da odrzavaju. Dalje sto se tice islanda, bilo bi dobro da ima limit na odredjene blokove posto dosta igraca spamuju kako bi dobili veci /is level i da ima isto opcija da moze da se upgrejda limit za hopere i ostale blokove za farme sa ingame parama. Ali u glavnom sta zelim da kazem je, sa povratkom SkyBlock-a verujem da ce se dosta starijih igraca vratiti, igraci koji su vec igrali taj podserver i da ce taj podserver oziveti celi server. Okej bih bile male promene ali, ali svaki stari igrac ( mi igraci sto smo igrali od pocetka taj podserver ) pa cak i novi bih bili presrecni sa tim starim fazonom SkyBlock-a, bez prevelike promene. I da jos nekoliko stvari, kao i ja i svaki drugi SkyBlock stari Igrac voleli bih da se vrate oni stari pocetni islandi, nadam se da SC Team ima back upove od prethodnijih sezona SkyBlocka ( 2016-2019 ). I poslednje, mnogo sam uzbudjen i srecan za ovaj povratak, i verujem da ce SC Team ispuniti nase zelje za ovaj prelep i pre zanimljiv podserver, jedva cekam da se druzimo. Ko u stare dane… :slight_smile:

Cao Kamber, je l bih mogao da nam das ako nije problem za koliko otprilike da ocekujemo povratak SB? :slightly_smiling_face:

1 Like

Dodati minion-e koji su spori i upgradeati ih, da ne budu pre op vec negde balans. Pokusati dodati bosseve, i fora neki svet gde ima mesta za ubijanje tih bosseva mobova (Princip hypixel skyblocka) da ima malo i fun u igri, naravno i oni da daju neke iteme nagrade od kojih pravimo nesto novo, neke upgradeove za minione i t d.

1 Like

Cao Kamber, hteo bi da znam a verujem i ostali igraci. Kako ide proces sa SkyBlockom, je l je u procesu da se vrati za brzo ili ce potrajati nekoliko meseci ( ili mozda na sledeci Global restart )? Kad otprilike mozemo ocekivati povratak?

i KitPvP i SkyBlock su mogli čak da budu i za Global spremni. Ali nas je nažalost susrela nesreća i svi stari backupi koji smo čuvali za svaku sezonu i svaki server su “nestali” uz kvar na aparaturi. Uložili smo određene resurse trenutno u profesionalce koji ulažu trenutno napore da bi povratili sve podatke. Tako da ukoliko se to sve povrati, vrlo lako imamo veći dio SkyBlock-a jer se veliki dio ovih prijedloga ovdje vrti oko starog SkyBlock-a.

Volio bih svakako da budemo spremni i za taj dio ukoliko ne uspiju da se vrate backupi da imamo vaš feedback kako bi voljeli sve da izgleda malo detaljnije. Tako da slobodno nastavite diskutovati ovdje dalje, a sve ćemo vas blagovremeno obavještavati :slight_smile:

4 Likes

Cao Kamber, hvala ti na informaciji. Verujem da ima nade za povratak back-upovima, verujem da idete ka tome da povratite to. Hteo bih samo da znam ukoliko ne povratite stare back-upove je l moguce da povratak SkyBlocka bude do kraja avgusta? Bio bih ti prezahvalan ako mozes uopste da mi das tu informaciju…

Cao evo nekih predloga za koje mislim da su okej te molim i igrace da daju misljenje na njih.

• Dodati special islande/worlds (dobija se levelupanjem radnjom questova) i na njima ima kao fora item hunt, mystery item koji ima edicije #1 #2 #3 i tako svako ostrvo ima, te igrac koj uspe to da uradi dobija neku nagradu u vidu scpoena, rankova (al za to dodati tezi item hunt za vise info pogledati - https://www.youtube.com/watch?v=36zYLvF_Ys4) mislim da ima potencijala da bude okej i taman stavlja vise trke igracima ko ce imati edicije 1 2 3…

• Dodati foru sa minionima da svaki item ima svog miniona koj ima upgradeove i da se ti itemi sellaju za pare, te dodati sa njom i aukciju i autoshop (bazaar sistem sa hypixela) te dodati /nedelja gde svi itemi na prodaju imaju buff 1/2%.

• Ubaciti petove, ssvaki pet svoj efekat daje igracu od speed peta (sugar cane da se farma i otkljucava se craft recipe za tog peta) koj je na lvl1 speed 1 i max level da mu bude 3 gde je speed3) Haste peta (kopanjem ruda dobija se specijalan item, slicno kao conduit sto se makea) te se i on krafta i daje igracu haste na desni klik koji traji 5min i ima cooldown 10 min. Rock pet (igracima daje resistance koji mogu da koriste u novim svetovima gde se biju protiv mobova) on da ima 10 levela, da ide resistance do 5.
    Blaze pet (fire resistance)

• Voucheri. (Igraci bez ranka / sa rankom mogu dobiti iz krejta ili kupiti parama / scpoenima vaucere za /fly (koj ne treba biti u ranku jer to dodje kao p2w po mc pravilima) mozda za /fix, /ec, /anvil, /pv 1-3…

• Specijalni armori i custom mob health za mobove u drugom svijetu, svaki mob ubijen baca novi custom item koj se koristi za neki upgrade tvog pika, sworda lopate sta vec pozelis, ili ga prodas NPC-u pored za pare.

• npcevi koji su interaktivni, i preko njih davati zadatke drugima, da ne bude isti redosled zadataka svim igracima vec da zadaci budu poredjani: Easy,Medium,Hard,Hardcore. Igrac koj prihvati zadatak ne moze ga uraditi opet. Hard i hardcore zadaci da se placaju ali da daju dobru nagradu i da su teski.

ovo je cisto nesto sto ja mislim da se treba dodati, da bi napravilo igru iole zanimljivom i da mozda se nadje neki mod koji bi zeleo da ovo odrzava, da pokusa da napravi dobru pricu za skyblock, jer ako se dodaju novi svetrovi novi itemi i sve to “novo” garantujem da nece samo igraci sa skyblocka dodji da provere to :wink:
LP, ako dodate nesto odavde
bqrika na discordu za vise informacija o ovom jer tryhardam opasno na hypixelu skyblock…