Pozdrav za sve igrače SC-a i SC Tim,
U ovoj temi ću da pišem o celukupnom mom iskustvu i mišljenju o ovom serveru i o Administraciji SC Tima nadam se da će da pročitaju celu ovu temu. Pre nego što počnem želim da kažem da sam pre par dana, na svom novom privnatnom profilu koji nema veze sa ovim mojim profilom napisao mišljenje o celom serveru koje je bilo zapravo ukratko. Sliku te teme nećete videti ali je jako slična ovoj temi, čak u ovoj temi ću napisati i opširnije mišljenje.
Nedostatak moderatora ali dodavanje nekih Helpera
Prvo što sam spomenuo u toj temi jeste dodavanje nekih helpera na Discord server, kapiram da će ta ideja o dodavanju tih nekih helpera koji i jesu i nisu moderatori na neki način, zaživeti i da će verovatno to da zameni moderatore što je jako glupo. Takodje, u toj temi sam spomenuo da je bolje da se dodaju moderatori nego da se fokusira na neke helpere, iz prostog razloga jer postoje 2 podservera na njihovoj mreži koje su oni otvorili radi “igrača” ali nema moderatora koji zapravo te servere pokrivaju. Formalno rečeno možda ih i ima, u praksi ih nema.
The Bridges igra i moderatori
Ubacili ste The Bridges igru, u ovoj sezoni. Ja kao bivši član tima znam koliko su igrači hteli da se taj podserver vrati, a i sami moderatori i vlasnici su to imali u ideji da urade. Oni su u ovoj sezoni uspeli da vrate Bridges, medjutim od njih očekujem neki lajv uskoro gde će reći neku rečenicu poput “Mi smo poslušali naše igrače i vratili igru koju su oni želeli, od njih smo očekivali veću igranost, samim tim niste ispunili naša očekivanja itd…”, pa naravno da niko neće ispuniti vaša očekivanja kada niste “zadužili” nikakve moderatore da budu na tom serveru i da se bave njim, takodje mape niste promenili kitove takodje ne znam šta očekujete. SkyWars isto mišljenje.
Pohvala mene, izbacivanje iz tima, rad u timu
Pošto sam u toj temi koja nije objavljenja, pohvalio sebe sada ću detaljno da obrazložim vlasnicima tima zašto sam to uradio. Kao što većina igrača zna ja sam bio zadužen za Prison. Ja sam sam odabrao da budem zadužen za tu igru jer sam želeo da od 10 igrača dnevno napravim 100 igrača dnevno. Meni je uspelo u tome, kada sam ušao u tim i odlučio da radim na Prisonu, Prison je imao 10-20 igrača dnevno, ponekada čak i 0-5. Ja sam bio izuzetno aktivan na Prisonu, dodavao sam nove stvari, održavao sam često Evente, menjao sam neke delove mape, pomagao igračima u smislu kako funkcioniše igra, i vremenom broj igrača na Prisonu se povećao. Ne znam koliko se ko seća, ali danas kada udjem na prison dosta ljudi seća se Eventa sa Meteorom i sl. što je samo dokaz da je to ostalo upamćeno kao neki zanimljiv dogadjaj. Meni je jako žao što ljudi sa Prisona ne koriste forume i sl., pa se nekih stvari rado sećaju a i neke hvale na serveru a ne na forumu pa to nije toliko primećeno. Ja sam izbačen iz tima 02.04.2019. odlukom celog tima zbog moje neaktivnosti zbog mojih tada životnih obaveza, za koje sam ja to Maniću u jednom trenutku i rekao on je rekao da sam trebao ranije da javim to i da bi on angažovao nekog drugog da nastavi rad na Prisonu dok se ja ne vratim ali da tad u tom trenutku to nema veze da stizemo sve. Ja sam u planu za Prison tada kada je bio GR, imao u planu da promenim mapu kompletnu što su igrači želeli i takodje sam imao u planu da ta mapa i ta sezona ima svoju priču. Takodje tu su i razni updatei koji nisu zaživeli tada kao recimo Challenge za prison i slične stvari koje nisu dodate zbog “Nedostatka vremena od strane tima” čini mi se. Mapu za prison smo radili ExpelledMystery i ja i imali smo isplaniranu mapu.Neke od promena su recimo takodje i bile kao recimo Upgrade FreeMana da FreeMan zapravo stvarno i postane FreeMan da može da ode na neko drugo ostrvo započne život da mu se pridružuju ostali freemani i sl. U jednom trenutku ExpelledMystery je recimo izgradila 20-40% te mape, ako hoćete tačno - sve ćelije i počela je i neke delove centra spawna. Medjutim ExpelledMystery je na par dana odstustovala jer je imala odredjene obaveze i Manic12 je odlučio da se mapa ne promeni iako sam ja rekao da bi to dosta značilo igračima i da su oni to želeli i da smo možda mogli nekako da iskombinujemo da se to sve sredi. Dolazimo na server nakon oko godinu dana, i primećujemo da je Prison mapa zapravo kombinacija Korinih gradjevina i nekih dodatnih stvari koje nisu toliko prekomplikovane i koje ne zahtevaju puno vremena da se izgrade, pa sad ja pitam Zašto mapa nije mogla tada da se realizuje kada je ova trenutna mapa spoj njenih gradjevina sa rudnicima i nekim dodatnim gradjevinama, spawnpoint maltene je sličan kao i od stare mape, dok smo ExpelledMystery i ja planirali da napravim mnogo bolju priču. Jedna samo informacija, kada sam održavao meteor event, napunio sam ceo prison igračima čini mi se da je bilo fazon 100/100 ili 130/130. Ova moja priča je dokaz da zalaganjem moderatora za neki server može sve da se uradi, tako da eto moj savet bi bio da se neki moderator stvarno angažuje za Bridges pre nego što vam sav trud i rad padne u vodu. Hvala Bogu pa sam ipak dobio minimalnu zahvalnicu za ista sto sam uradio za SC kao clan tima od god i po dana, barem imam prijatelja SC Tima - nije se desilo
Moje mišljenje o timu
U toj temi koja nije objavljena takodje sam i pohvalio moderatore: CREEPER1BLOW i superwoman01 jer su ove sezone stvarno napravili baš dobru priču sa factionsom i generalno su se dosta i zalagali za Factions i eto pohvala za ove nove stvari koje su dodali starno je igra kao igra postala izuzetno zanimljivija. Acbee po mom mišljenju najbolji moderator, uradio je previše stvari za server, SkyBlock je uvek fascinantan i on je jedan od likova isto koji je bukvalno podigao igru na viši nivo izuzetno. Kada sam bio u timu Janni i Wiked su obojica interesantni likovi, znaju da se sprdaju, odlično rade kad trebaju znam da Janni vodi PracticePvP i video sam i da su tamo dodate nove stvari i to je top, Wiked čini mi se da vodi Prison tako da eto pohvale za njih. Takodje DJFantom je jako prijatan, komunikativan uvek pomogne da se neki problem reši, na vanilli je često tu uvek odgovori na sve. Ana je stalno na forumu i kažnjava igrače jednostavno radi svoj posao odlično i to je to. U principu ovi novi moderatori su mi fascinantni, ja se sa njima nisam nešto baš specijalno upoznavao ali se sećam da sam bio tu kada su došli u tim. LordMare ili LordDireWolf kako god, mi je mnogo neprijatan lik, baš sam pre neki dan gledao lajv sa SC Kanala kada je bio karantin, slušao sam lika i baš je nekako neprijatan, još kad na to sve dodam i kada sam igrao na vanilli kako je sa kim komunicirao ne znam šta da kašem ali okej. Ne znam ko su Midza Techno i Lestrq, par igrača mi je reklo kako Lestrq navodno vodi Prison i da ne održava Evente niti išta, da ne odgovara igračima tako da ne znam opet to je to što čujem. Naravno još uvek se po serveru priča da postoji moderator koji pomaže svojim Virtualnim drugarima koji igraju na serveru tako da šta reći. XxAnaaxX (da ne izostavim nekoga) ne znam ko je nemam utisak o njoj i to je to. TheDuliX_ jako fascinantna osoba - kada sam bio moderator TheDuliX_ se stalno našao tu da me ispituje o tome Kada će konkurs, o savetima za konkurs, koja su pitanja za konkurs, šta on to treba tamo da kaže, da mu kažem šta će novo da se doda u sledećoj sezoni i sl. Naravno, ja ni jedno pravilo tima nisam prekršio pa mu ništa od tih informacija nisam rekao, sem toga u fazonu kada će biti konkurs(u fazonu bice mozda u oktobru-novembru prati fb stranicu i forum - klasika sto svi moderatori kazu), kao i recimo šta bi trebao da poseduje kao neku veštinu ili šta već recimo evo rekao sam mu ironično da treba da bleji 24/7 na kompu on je to očigledno bukvalno shvatio tada. Medjutim taj isti Dulix mene ignoriše, ne odgovara mi ni na jednu poruku + sam imao jako neprijatno iskustvo na Discordu kada sam mu tražio membera, a navodno je bio jedna od osoba koja me je izuzetno gotivila Ok?. Njegovo blejanje 24/7 na svim platformama SCa je fascinanto jako, očigledno da me je bukvalno shvatio, deluje jako neprirodno i glupo to što radi ali okej.
Što se tiče vlasnika, Batica je sasvim korektan, gotivan lik, ni malo nije napadan i uvek je smiren, Manic12 svi ga znate kakav je i to je to - Ego Chaser.
Sa CROSpanom imao sam više nesuglasica, svadja i sl. na kraju krajeva nemam neko specijalno mišljenje o liku sem da je eto mnogo namazan i da mnogo mulja opet možda nisam u pravu.
Moji neusvojeni predlozi
Kada sam bio u timu predložio sam tipa da se promeni Sajt jer smatram da je ovo toliko glupo držati stari sajt, kao da se ništa nije promenilo. Naravno to niko nije usvojio kao neku opciju. naravno ni realizovao. Predložio sam da se ubaci Dark Theme na sajt i forum kao bi sam sajt bio bolji, robot TheDuliX_ je odmah odgovorio na temu i lockovao je iako je cilj te teme bio da ljudi izraze svoje mišljenje. Drago mi je da posedujete personalnog robota.
Stara prica
Još uvek pojedini moderatori štite svoje virtualne drugare sa interneta, pa recimo kada taj njihov virtuelni drugar prekrši neko pravilo oni mu ne daju predvidjenju kaznu recimo 2h mute, dok naprimer kada drugi igrač koji nema veze sa tim moderatorom prekrši to pravilo oni umesto da mu daju 2h mute recimo onu mu daju 2 dana mute, tako da no words.
Log
Još uvek server naravno ne poseduje Patch niti Update log gde će da se udostoje da napišu recimo na SkyBlocku ove sezone dodate su tezge tj. pijaca, ili recimo da svakog 15. u mesecu napišu šta su sredili na pojedinih podserverima kao recimo 15.09.2020. SC Update 1.0 na Skyblocku promenjeno je to i to, fixovan je taj i taj bag, dodato je to i to, izbaceno je to i to itd…
Izbačeni moderatori
Jako je glupo što se još uvek ne zna koji moderator je izbačen iz tima jer je prekšio neko pravilo ili zbog neaktivnosti ili je sam izašao. Posle ispada kao da je svako izbačen i onda sve pada u vodu. Ne mislim da treba da mi napravite grob na serveru nego mislim da bi samo u onom delu gde piše O nama pa gde se zahvaljujete moderatorima trebali i da napišete tipa CaptainWolfz (Izbačen zbog neaktivnosti), 3 reči 2 znaka i to je to.
Dobronamerno sam bio čak i napisao temu za Discord gde sam sve lepo objasnio medjutim malo duže igrajući na serveru neke stvari sam primetio i zato evo je ova tema.
Moram da napomenem samo da sam pisao sa drugog profila koji sam napravio, čisto da ne bi ispalo kako ja kao njihov bivši moderator pišem o njima i da ne bude “Božeee ovaj bivši moderator piše ovako o njima, kako li je tek stvarno”, medjutim pošto je to za manića “dvoličnost” evo nije mi problem da napišem i sa pravog. Nikakva dvoličnost nije u pitanju, ovo je sve moje mišljenje i to je to, malo sam pokušao da ono bude diskretno čisto eto da igrači ne bi pisali svašta.
Par slika sam dodao cisto eto da tema bude onako estetski jos lepsa
Moguce da sam zaboravio nesto i da napisem ali ako treba seticu se, drago mi je sto je Manic proverio ko je taj anonimni profil koji je napisao toliku temu i podstakao me da tu istu temu napisem sa svog pravog profila + da dodam detalje. poz
I evo još i ova slika da se i to vidi, ovo je ta tema koja nije objavljena odnosno koju moderatori nisu dopustili da se objavi, vidim prvo je poslata manicu na proveru da li sme tako na forumu da se pise ali ocigledno da ipak ne sme: