Zabrana ulaska sa ChatCraft sistemima

Pozdrav SC igrači!

Ovim obavještenjem Vam javljamo da je pristup putem ChatCraft aplikacija zabranjen na SERB-CRAFT serveru. (ChatCraft aplikacija je jednostavna aplikacija koja Vas ubacuje na server i simulira samo chat na serveru putem Vašeg mobilnog uređaja)

Prva testna faza je bila na Survivalu i na KitPvP-u zajedno sa automatskim SC AntiCheat banovima koja je prošla APSOLUTNO USPJEŠNO. Od danas je ova odluka obuhvaćena samo na serverima koji imaju PvP, ali će kroz par dana ubrzo biti riješena zabrana i na ostalim serverima kao što su OneBlock i RolePlay radi rješavanja jednog od problema koji su navedeni u ovoj temi.


➤ Zašto donosimo ovu odluku?

Odluka je donešena iz dva razloga:

  • Masovno kršenje pravila Multi acc sa ovom aplikacijom
  • Konflikti sa AntiCheat sistemom

➤ Igrači u zadnje vrijeme su iskorištavali ChatCraft radi masovnog skupljanja naloga prilikom dodjeljivanja nekog KeyAll-a ili prilikom VotePartija. Iako se ovaj sistem može koristiti za komunikaciju sa igračima kao i za AFK-kanje igrači su išli korak dalje i iskorištavali ovaj sistem za druge stvari. Igrači još uvijek mogu da koriste Bedrock verziju igrice da bi pristupili serveru i “igrali” na istom na telefonu kao i komunicirali sa ostalim igračima

➤ Što se tiče konflikta sa Anticheat sistemom mislim da je vrlo jasno šta ovdje stvara problem. Kao što smo upoznati ChatCraft aplikacija je napravljena samo da igrača ubaci na server i da mu napravi simulaciju chat-a na serveru, ništa više. Igrač nema nikakvu vrstu PAKETA i tako prilikom udarca tipa igrač nema KB, prilikom minimalnog gurkanja igrača on ne šalje pakete kao svaki normalan igrač i tako se igrač smatra navodnim čiterom jer on realno gledajući stvarno ima Nedozvoljene “pakete”. Nakon zabrane pristupa sa ChatCraft-om serveru riješili smo i taj problem i tako na server možemo da ubacimo i automatske AntiCheat banove za većinu provjera.

NAPOMENA
Ukoliko nađete neku alternativnu mogućnost za pristup sa ChatCraftom i dobijete ban on strane AntiCheat-a kazna će se smatrati legitimnom i nemate pravo za UNBAN.


➤ Eh sad što se tiče igrača koji su stvarno koristili tu aplikaciju za obično komuniciranje sa igračima koji su na serveru rješenje je za Vas da skinete Becrock verziju minecraft-a i pridružite se serveru putem nje jer je to jedini način trenutno.
Padaju sada na pamet ideje da se naprave tipa sobe na discordu koje imaju komunikaciju sa chatom na serveru i igrači mogu da komuniciraju jedni sa drugim i putem discord-a i putem servera. Ali to je sada priča za neki drugi put i možda za sljedeću sezonu koja nam se jako bliži!


Nadamo se da ćete uživati na serveru!
Vaš SC Tim!
IP: mc.serb-craft.com

1 Like