VRAĆAMO Survival server na SERB-CRAFT!

Pozdrav svima!

Na današnjem sastanku SC Tim je odlučio da vrati stari Survival server i izbaci Factions server za sljedeći global restart.

Factions zatvaramo iz sljedećih razloga:

  • Factions je pri početku prošle sezone imao 60 igrača na početku pa odma sljedeći dan se spustilo na 40, tokom zadnjih 4-5 mjeseci prosječna brojka igrača se kretala od 2-20 što je jako slabo. Time otvara prostor za eksperimentisanje drugih servera.
  • Najbitnija poenta factionsa je raid, cannoni i slično. Jedini načini raida su u većini slučajeva mogući samo uz glitchovanje, a u rijetkim situacijama sa cannonom ukoliko je napravljena baš kritična greška u bazi. Novije verzije nisu za Factions i gube se osnovne vrijednosti gameplay-a istog!
  • Tokom cijele sezone se igrači bave manje više ekonomijom, što nije poenta toliko Factionsa već survivala.
  • Factions kao priča više nije poznata na Minecraft gameplay tržištu tako da je vrijeme i da mi pustimo ovu priču u historiju.

Ovo su neke od najbitnijih stavki koje se mogu izdvojiti za izbačenje Factionsa trenutno i jednostavno ne isplati se održavati nešto što se vidno ne sviđa igračima i što se neke stvari kao čist raid nikako ne mogu ponuditi.


Vraćamo Survival na server koji je bio prvi server na SERB-CRAFT mreži i bio je tu od 2010-te do 2017-te godine. Tada je bio zamjenjen sa Factions serverom pa sve do dan danas.

Koja je poenta bila survival servera prije na SERB-CRAFT mreži?

  • Izgradnja svoje fakcije i okupljanje ekipa da bi bili najjači i išli u PvP. Limiti na fakcijama nisu postojali.
  • Ekonomija je bila najbitnija karika servera. Pravile su se farme lubenica, bundeva, kolačića i XP farme za mob dropove.
  • Jedini način raida je bio overclaim. Znači ukoliko je brojka powera fakcije manja od claimovanih chunkova možete da preuzimate tuđe baze.
  • Svi chestovi su bili privatni (naravno postoji opcija dodavanja prijatelja u svoje privatne chestove)
  • Pijaca je bila jedna od većih mougćnosti zarade
  • Gamemode za rankove
  • Puno više potenciranja PvP-a i zamki na warp pvp
  • PUNO VEĆI SVIJET ZA IGRU

Ovo su ukratko neke stavke koje su bile prije na našem Survival serveru, neke stvari će naravno biti drugačije jer se vremena mijenjaju, a i verzije. Mogućnosti od poslova, pvp-a pa od satne zarade za osvajanje kothova samo su neke od mogućnosti koje sad možemo ponuditi.

Na sljedećem globalu će biti prva sezona ovog povratnika i nadamo se da ćete uživati :slight_smile:
Tema za prijedloge će biti otvorena uskoro!
Vaš SC Tim!

5 Likes

factions izbacen wtf hahahaha

2 Likes

niko ga ne igra

2 Likes

WOWWW, a ftop?
Cc

2 Likes

izbacili faction xaxaxaxaaxxa koja propast

3 Likes

Nice svaka cast za odluku. Survival ce biti isti kao factions pa cak i gori. Svaka vam cast!

3 Likes

da izbace factions hahahahah

1 Like

pa svejedno nije se igrao godinu dana vec

ubacujete survival koji vecina igraca ne zeli to sto je ovih 57% nekih random likova koji su na serb usli pre 5 dana glasalo za da to ne znaci da izbacujete skoro najbolji podserver msm ono igrao sam factions i mnogo je bolji od survival a fora je sto neki igrac napravi predlog da se na nekom podserveru nesto desi i dobije 80% da a 20% za ne onda necete ubaciti predlog A takodje moj predlog ima 90% Glasova za da i 10 za ne i nije jos ubacen :skull:

1 Like


Pa nadam se da ti je tu logicno da kad bi server bio bolji podrzavao bi bolje cannone sa kojima bi se moglo raid a ne da svaki cannon koji se napravi puca brate cudi me kako serbiangamesbl cannon radi… e da ovo za glicovanje sto si rekao pa to su vase greske svake sezone su bili bagovi prvo witheri / nether starovi i ove sezone magme verovatno je bilo jos dosta bagova ali sam zaboravio tu se vidi vasa greska i razlog propadanja servera zato jer ne znate da testirate ceo server pre globala i tako ga popravite i odkrijete bagove

1 Like

Kmberu ovo ti je bila velika greska sto si uradio tek sad niko nece igrat majke mi svaka cast

1 Like

A ček sad neko igra?

Tvoje mišljene i u potpunosti poštujem.

Izvoli neke kontra argumente:

Kanoni: Kanoni su ti prvenstveno uništeni od 1.8. verzije pa na gore. Kanoni su normalno radili na 1.7 verzijama pa niže. Cannoni su uništeni od same igrice.
Dokaz možeš da pronađeš na internetu.

Gličovanje, drago mi je što misliš da živiš u perfektnom svijetu i da je sve što se na ovom svijetu nalazi da je perfektno. Kada budeš nekada u budućnosti radio vidjet ćeš kako neke stvari ne mogu da se testiraju sa malim brojem ljudi i neke stvari se propuštaju i otkrivaju sa vremena na vrijeme. Hoćeš da kažeš da su neke od vrhunskih igrica koje su izašle u gejming svijetu smeće jer su igrači otkrivali bagove tek naknadno. Naravno da ne, većinu igrica igrate i dan danas. Sami minecraft igrate, a svaka verzija koja izađe ima bagove koji se rješavaju sa vremena na vrijeme. A gle čuda vode je i Mojang i Microsoft :slight_smile:

i postujem odluku s jedne strane i ne…
budimo realni, igraca novijih na Factionsu zadnjih 2 god skoro i nije bilo… sem kennyzz i ekipa koji su se ajmo reci kao vratili i doneli konkurenciju nekoliko sezona za /ftop.
novije generacije ne zanima Factions, jer da se Factions nauci pogotovo na serb treba bar eto 1 sezona aj da kazemo. ako ti nemas jednog iskusnijeg (starijeg) igraca u f tebi je dzabe…
evo uzecu Prison za primer… Na prisonu mozes da kopas, da ides do freemana, da se pvpas, da ides koths i time winas sezonu… Factions je jako teza mini igra koja trazi pogotovo aktivnost, a pogotovo sad retko ko je lud ko ja i Seven najjace da nolajfa 6 citavih meseci za posranu nagradu.

A ti @Kamber i ostatak sc teama ukoliko zelite da imate igrace na Factions morate da ih nekako navucete da igraju. Ukoliko se secas …, kakav je server bio, igrao sam i tamo, jednom sam video i tvoj nick, ne znam jesi li bio ti, nebitno… To i sad da se otvori imace igrace, ali tamo nagrade nisu 40 evra vaucer za sledeci gr… Ovo nije nikakav hate, nego neko moje misljenje o ovoj situaciji…
Imali ste potencijala da budete vrv i najbolji balkanski Factions, ali to neko nije hteo ( no hate )

1 Like

Nisam ja bio to hahaahah. I naravno to za kraj što si napisao, tvoje mišljenje i full se poštuje.

Prvenstveno ja sam uvijek više za Factions, ali nešto što se ne može održavati trenutno, nešto na šta se vi redovno žalite, šta će džaba tu.
Nema raida (GLAVNA POENTA SERVERA) i sem ako nije 1.7. verzija, raida neće biti, a za 1.7. verziju nemamo ljudstvo. Mi ne živimo u nekoj bogatoj regiji da se i moderatori mogu isplaćivati i developeri isto tako koji bi održavali ovaj server. Jer da se ima para gdje bi se moglo ići tek, jer sve u ovom svijetu su upravo pare .
Kenny je došao na server sa svojom ekipom, održavali smo koliko smo mogli i tad je bio najveći problem upravo raid. Svako malo dolazi se nama da je neko nekom ušao u bazu gličem, jer bože moj cannonom nikako nije moguće radi verzije, a i kao što sam gore napisao vraćati na 1.7 nije moguće.


Nažalost nisu nama svima roditelji da kažem buržuji pa da se možemo rasipati sa parama. Vaučer od 40 eura iskreno je top, igrica je u pitanju ne znam ko iskreno očekuje nešto od igrice za uzvrat jedino ako ne ide profi ili kao strimer.

SERB-CRAFT nakon određenih situacija pa i izmjene strukture vlasnika još uvijek je na nogama pa i zvanično registrovan kao Udruženje Građana Republike Srbije već više od godinu dana što možete vidjeti na dnu web stranice. Vjerujem da je ovo prvi server na balkanu registrovan kao legalno lice neke države i krećemo sa drugačijim načinom razvijanja ovog servera kroz cijeli balkan sa mnoštvo drugačijih projekata.

2 Likes

Okej je sto priznajes… Ja vam zelim srecu sa Survivalom, vrv ga necu igrati, docicu koth vrv par puta da ga isprobam ako bog da.
Ocemo SexyFaces nazad posle gr na Survivalu!! :slight_smile:

2 Likes

Mali sneak peak od našeg build tima
Uskoro možda još

3 Likes

Jel ce se vratiti VIP , Creator i Creator++ :smiley:

Ako stignemo neke stvari možda bi se i moglo vratiti prva dva imena. Ako se ne stigne onda što da ne one tamo sezone.
Malo je sada veća legalna procedura pa čak i izmjena imena ranka tako da ćemo vidjeti šta i kako bude na sljedećem timskom sastanku hahhaha.