Pozz serbovci,
U ovoj temi cu vam pojasnit neke najlakse stvari o programiranju i najlakse kodove (za one koje interesuje, ne zelim gledat bespotrebne komentare). Programiranje zahtjeva logiku i koncetrisanost, ako zaboravite ; negdje citav kod propada… Treba biti pregledan a ne da pisete 2 nepoznate i to vam je kod, za to postoji cout koj nam sluzi za uredjivanje koda.
Evo jedan zadatak, napravicu od njega kod.
Manic i Batica imaju bombone, takodje i sesi ima mnogo bombona cija je kolicina jednaka proizvodu Manicevih i Baticinih. Napisati program koji ucitava vrijednost sesijevih bombona.
m-promenjiva koja oznacava broj Manicevih bombona
b-Baticinih
#include <iostream>
int main;
{
int m,b; (int je za cjele brojeve, imaju cjele bombone, ne na komade)
cout << "Maniceve bombone:";
cin >> m;
cout << "Baticine bombone:";
cin >> b;
cout << "Sesijeve bombone:" << m*b;
return 0;
}
Kraj, najprostiji moguci program. Od ovoga se uci ja sam hteo pokazati zainteresovanim serbovcima kako od prilike izgleda kod. Kome je zelja da nauci programiranje nek ne odustaje!
SC Programeri.
[quote=“zazabam” post=138508]Kad si brze stigao to c ++ ?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk[/quote]
Brzo se uci, Lonere naveo sam najprostiji program.
P.S Ako neko oce da dodam izradu sa slikama i zanima ga neka kaze, ionako cu sad malo kodirat neke kakulatore.
Ako vec pises za pocetnike nisi trebao da kreces sa matematickim naredjenjima nego sa nekim osnovnim naredjenjima, i trebao si prvo da pocnes sa sablonom tj #include itd. pa tek onda da krenes na tacno zadavanje naredbi…
Takodje si trebao da pricas i o programu gde ces uopste da pises to,pa i o tome kako Compileovati program na kraju i sl.
Svakako nije potpuno dovrseno
[quote=“CaptainWolfzz” post=138647]Ako vec pises za pocetnike nisi trebao da kreces sa matematickim naredjenjima nego sa nekim osnovnim naredjenjima, i trebao si prvo da pocnes sa sablonom tj #include itd. pa tek onda da krenes na tacno zadavanje naredbi…
Takodje si trebao da pricas i o programu gde ces uopste da pises to,pa i o tome kako Compileovati program na kraju i sl.
Svakako nije potpuno dovrseno[/quote]
Vec sam napisao gore da necu pisati int i druge komande…