Servisne informacije - SEPTEMBAR 2022

Pozdrav Serbovci,

Verujem da je većina vas ponovo krenula u školu i nadam se da ste se dobro odmorili ovog leta. Naš tim je u prethodnom periodu malo odmarao, ali malo više i radio, tako da stižu nove informacije i planovi za naredni period :slight_smile:

Dogovori iz teme za Maj

  1. Global restart
    Vratili smo sistem po kome se Global restart dešava 2 puta godišnje i možemo slobodno reći da smo uradili smo letnji GR jako uspešno :slight_smile: Više informacija o tome možete naći u temi: Global restart - LETO 2022. 🌞

  2. Podrška igračima
    Putem Discord tiketa olakšali smo dobijanje podrške i napravili mogućnost da više moderatora rešava probleme jednog igrača, čime je takođe ubrzano vreme za koje se problemi rešavaju.

  3. Community Manager pozicija
    Verovatno se sećate da smo imali otvoren konkurs za Community Manager poziciju u timu i da od tada imamo dosta razrađen TikTok nalog sa jako zanimljivim klipovima. Pozivamo vas ovom prilikom da nas zapratite i budete u toku sa svim cringe situacija koje se dešavaju na serveru :heart_eyes: TikTok

Otvaranje i zatvaranje podservera

Verovatno ste primetili da smo otvorili OneBlock podserver i time oplemenili našu mrežu sa još jednim gameplay serverom koji je dosta popularan trenutno. Više informacija o OneBlock-u i dostupnim rankovima možete pronaći u temi: OneBlock - Otvaranje podservera

Nažalost, usled otvaranja OneBlock-a dosta igrača sa SkyBlock-a je prešlo na novi podserver, čime dalje održavanje i ulaganje energije u SkyBlock nema smisla. Sudeći da je ovo trenutna situacija, SkyBlock server će biti ugašen 11.09.2022. u 20h i posle tačno 8 godina neće više biti deo naše mreže.

Svi koji su imali uplaćena članstva, a koja budu bila aktivna nakon ovog datuma, dobiće kupone kojim mogu da uzmu nove rankove ili usluge na drugim podserverima. Kako bi se ovo realizovalo, potrebno je javiti se na Discord serveru u tiketima.

Ovo takođe znači da ćemo se u narednom periodu truditi i poraditi na tome da modernizujemo trenutne servere ili zamenimo postojeće novijim gameplay varijantama.

Promene vezane za AntiCheat sistem

Već neko vreme razmišljamo kako da dozvolimo igračima koji žele da igraju na podserverima koji nisu PvP i samim tim imaju manju interakciju sa drugim igračima i potrebu za korišćenjem nedozvoljenih sredstava, lak i jednostavan ulazak na server.

Doneli smo odluku da u toku septembra meseca testiramo varijantu AntiCheat sistema koja neće zahtevati da palite aplikaciju pri prvom ulasku na server, već samo ukoliko želite da igrate na nekom od PvP servera ili servera za koje budemo markirali da je AntiCheat aplikacija obavezna.

Ovo će pretpostavljamo doneti i veći broj prijava igrača na forumu, kao i povećanu potrebu za moderacijom servera, tako da pozivamo sve zainteresovane da se prijave i budu deo tima na stranici Angažovanje - SERB-CRAFT sudeći da je konkurs otvoren non-stop :slight_smile:

Promene u načinu plaćanja

Vratili smo mogućnost plaćanja karticama, iako nismo ni želeli inicijalno da ga sklonimo, ali smo bili prinuđeni zbog gubitka licence firme koja je transkacije obrađivala u naše ime. Sada možete neometano i sigurno platiti rankove i usluge platnom karticom vaše banke, bilo da ste iz Srbije ili inostranstva. Više informacija u temi: Plaćanje karticama PONOVO AKTIVNO

Sistem za SMS uplate dugo je bio jedini način kako ste mogli da uplaćujete iz inostranstva i kako bismo izjednačili cene gledali smo kako da igrači koji nisu iz Srbije, a žele da pomognu serveru i za uzvrat dobiju rank ili uslugu, to urade po skoro istim cenama kao igrači koji to u Srbiji rade putem uplatnice. Međutim, mi smo izjednačavajući taj deo stvorili veliki gubitak u novcu koji dolazi serveru, jer samo 40% od ukupne inicijalne cene SMS poruke (znači bez PDVa koji vi dodatno platite) zapravo dolazi do nas.

Sada kada je omogućena uplata karticama, što čini proces uplate bržim i jednostavnijim, moraćemo da ponovimo izjednačavanje odnosno da podignemo cene ukoliko se ipak odlučite da uplatu izvršite putem SMS-a. Ovo znači da će uplaćivanje putem SMS-a biti skuplje za između 40% i 50%, odnosno da će vam trebati veći broj poruka da završite narudžbinu nego što je to do sada bio slučaj. Povećanje broja potrebnih SMS poruka će se desiti do 15.09.2022.

Ovim putem želimo da vas pozovemo da u odgovoru na ovu temu ostavite svoje mišljenje i željno iščekujemo vaše predloge za dalji razvoj servera u budućem periodu.

Ugodnu igru, do sledećeg kuckanja, želi vam SERB-CRAFT Tim! :slight_smile:

2 Likes

nema potrebe za tim ali vasa odluka

Sta ce biti sa ostrvima poput 001, ukzamranje, TerraNovara98, xaoc sto su pravili island za najlepse ostrvo? Hoce li biti pobednika?

Razmatramo trenutno šta je najbolja opcija za kraj sezone, verovatno će biti nekih nagrada :slight_smile:

Mislim da je najbolje da Dyior dobije demote, ko se slaze?

nonsense sto da se ugasi skyblock ne svaki igrac zeli da igra oneblock first of all meni je nelogicno igrat ima i drugi igraci koji necu igrat to

To verovatno me plasi, ali dobro. Ako nije problem, gledajte da razmatrate takodje i challenge top i is top u koje sam ja licno ulozio i previse truda. Nas island je po levelu najbolji LEGIT island na skyblocku (bez abuseanja lavacastova i sl) i ne bih voleo da propadne samo tako.

Ne možemo rešiti probleme koji ne postoje :smiley:
Unban zahtevi se postavljaju na Ukratko o kategoriji - UNBAN sekcija - #2 od Batica - UNBAN sekcija - SERB-CRAFT Forum.

batica imam problem promenjena mi je lozinka na acaunt simoviccc neko je uso i promenio nisam je dao nikome dali mozes da vidis koja mi je sad lozin ka pa cu ja tu da upisem i da je posle promenim molim te