Servisne informacije - MAJ 2022

Pozdrav Serbovci,

Počeli smo ovu godinu sjajno, sa restartima različitih servera pojedinačno, to nas je rasteretilo pritisaka i mogli smo normalno i racionalno da donosimo dalje odluke. U ovoj temi ćemo kratko sumirati šta se desilo od decembra do sada i šta su dalji planovi za leto, čime ćete se nadam se posebno obradovati :wink:

Dogovori iz teme za Decembar

  1. Novi sajt i forum
    Možda ste već primetili da se od 28.12.2021. kuckamo na novom forumu, koji je dosta brži i obogaćen mogućnostima za razliku od prošlog. Više informacija o novom forumu objavili smo u temi: Novi Forum pušten u rad #2 - 28.12.2021
    Takođe, od 17.05.2022. uživamo u dizajnu i funkcionalnostima našeg novog sajta. Više informacija o novom sajtu objavili smo u temi: Novi sajt pušten u rad - 17.05.2022
    Prilikom ovog procesa jako nam je bio važno da sačuvamo arhivu i istoriju servera koja sa starom web infrastrukturom datira još od 2012. godine. Sačuvali smo sve informacije, teme i postove i pritom unapredili infrastrukturu tako da se baš radujemo kreiraju dalje istorije zajedno sa vama :slight_smile:

  2. Načini plaćanja
    PayPal je ukinut kao način plaćanja još u decembru, ali smo obećali da ćemo dodati novi način plaćanja koji će biti dostupan za sve države. Na novom sajtu sada postoji opcija plaćanja karticama banaka. Proces je vrlo jednostavan, nalik bilo kojoj drugog web kupovini, a napravili smo i uputstvo da možete lakše da se snađete: Uputstvo za kupovinu

  3. Discord
    Izmenili smo izgled Discord servera i u poslednje vreme dosta radili na njemu kako bi bio funkcionalan i za stare, ali i za nove igrače. Ubačeni su sistemi za predloge i tikete, a više informacija o izmenama, objavili smo u temi: Discord Update - 21.5.2022

Global restart

Kao što smo na početku naveli, počeli smo ovu godinu sa pojedinačnim restartima servera. Zahvaljujući tome, rasteretili smo deo tima koji je u tom trenutku bio prebukiran i ne bi mogao da izdrži rad na zimskom Global restartu, odnosno isti ne bi bio urađen kvalitetno. Danas, možemo da se samo složimo sa tim da je Global restart neizbežan deo našeg servera koji ujedinjuje zajednicu i 2 puta godišnje okupi veliki broj obožavalaca Minecraft-a sa Balkana na jednom mestu, odnosno upravo na našem serveru.

Sa zadovoljstvom najavljujemo da se Global restart kao koncept koji smo radili prethodnih godina vraća i da će se sledeći desiti krajem juna meseca. Tačan datum objavićemo naknadno i zamolili bismo vas da ne spamujete tražeći više informacija. Bićete blagovremeno obavešteni o izmenama i trudićemo se da unapredimo servere predlozima koje smo od vas dobili, a dobrom najavom dođemo kako do novih tako i do starih igrača :nerd_face:

Vraćanje Global restarta, znači naravno da se brišu sve statistike, progresi igrača, dolaze nove mape, restartuju SC Poeni, odnosno da se praktično kreće od početka, kao nova sezona.

Pružanje podrške

Izmenili smo način na koji pružamo podršku igračima. Naime, uvođenjem sistema za tikete na našem Discord serveru, nije više moguće kontaktirati moderatore privatno i rešavati probleme 1 na 1, već isključivo putem tiketa. Na taj način brinemo o tome da komunikacija i dogovori između moderatora i vas budu ispoštovani, ali takođe i da smanjimo vreme čekanja za rešavanje problema.

Forum će kao i do sada biti glavno mesto na kome se vode diskusije i argumentovano komentariše o predlozima, izbacuju kul stvari i čuvaju uspomene.

TeamSpeak i Discord imaju samo 1 sobu za razgovor sa administracijom i molimo vas da je koristite isključivo za hitne slučajeve. Dakle, fokusiramo se na tikete i tekstualnu komunikaciju pre nego voice chata. Da se razumemo, ne želimo da vas međusobno ograničavamo da se call-ujete i družite, čak naprotiv uključićemo se i mi verovatno u Voice kanale, ali osim u hitnim slučajevima nećemo se fokusirati na Voice kao vid podrške igračima.

Na društvenim mrežama, slanjem privatne poruke možete dobiti informacije gde da pišete ili tražite podršku, ali sama podrška tj rešavanje vašeg problema se neće desiti u tom chatu. Na ovaj način, usmeravamo vas na što brže i lakše rešavanje problema, umesto da čekate u nedogled.

Angažovanje

Otvorili smo part-time plaćenu poziciju za Community Manager-a i tražimo mlađu osobu sa ili bez iskustva, zainteresovanu da pomogne nama kao digitalnom timu koristeći društvene mreže da osvežimo zajednicu mlađim generacijama. Pretežno nam je potrebno kreiranje sadržaja za TikTok.

Više informacija o poziciji: https://www.serb-craft.com/community-manager/

Podsećamo da su prijave za članstvo u SC Timu otvorene stalno i da se možete prijaviti već danas, slanjem dobro popunjene prijave putem sledećeg formulara: https://forms.gle/hRqQRi6jJNsvgAJP7

Ovim putem želimo da vas pozovemo da u odgovoru na ovu temu ostavite svoje mišljenje i željno iščekujemo vaše predloge za dalji razvoj servera u budućem periodu.

Ugodnu igru, do sledećeg kuckanja, želi vam SERB-CRAFT Tim! :slight_smile:

10 Likes