Servisne informacije - DECEMBAR 2021

Pozdrav Serbovci,

Približavamo se kraju jako zanimljive godine. Hteli smo ovu temu da pustimo i ranije, ali mislimo da će vam sada u decembru ove informacije dosta više značiti kako biste se pripremili za novosti koje dolaze :slight_smile:

Dogovori iz teme za April

  1. Konkurs za nove članove tima umesto da bude otvoren samo jednom godišnje, sada je otvoren non-stop, što znači da se u bilo kom trenutku možete prijaviti i vaša prijava će biti pregledana. Postoje trenutno otvorene pozicije koje tražimo i Helper kao glavna ulazna pozicija za tim. Prijava za ulazak u tim se vrši popunjavanjem formulara, sledeći korak je intervju odnosno razgovor sa članovima SC Tima i nakon tog razgovora odlučujemo da li vas pozivamo da budete deo tima. Ukoliko vas odbijemo iz nekog razloga u bilo kojoj fazi, možete se prijaviti ponovo za 3 meseca.
    Više informacija: https://www.serb-craft.com/o-nama/angazovanje

  2. Automatizacija obrade potvrda omogućila nam je da se fokusiramo na druge bitne stvari, odnosno da vreme koje bismo inače uložili u rad na potvrdama preorijentišemo kako bismo vam omogućili što bolju igru.

  3. Promenili smo sistem pravila i kažnjavanja igrača koja krše ista, tako da su sada kazne standardizovane, a pravila dosta jasnija. Sva pravila koja nismo uspeli da sprovedemo na serveru isključili smo iz liste, a ona važna bolje istakli.
    Više informacija: https://www.serb-craft.com/network/pravila

Global restart

Ovo je možda najveća promena koju smo u poslednje vreme napravili. Global restarta više neće biti, odnosno koncept restartovanja svih servera istovremeno. Međutim, restarta svakog servera pojedinačno će itekako biti. Možda ste primetili da smo Factions podserver restartovali posle 3 meseca od GR-a, a u pripremi su i drugi serveri. Svi moderatori trenutno rade na pripremi novih sezona servera, pa se nadam da ćemo u narednom periodu moći i njih da najavimo uspešno! :slight_smile:

Skidanje kazni i restart SC Poena

Kako smo pre svakog Global restarta skidali sve aktivne banove, nakon standardizacije kazni i pravila, sledeći korak koji smo uradili je ograničavanje trajanja kazni koje možete da dobijete. Osim u specifičnim slučajevima, kršenje pravila može vas dovesti do bana sa servera koji je do sada bio trajni, a sada je trajanje istog ograničeno na 3 meseca.

SC Poeni se više neće restartovati, već ćete moći da ih prenosite i sa servera na server i iz jedne sezone u drugu, međutim Tokene koji su ograničeni samo na podserver za koji ste ih dobili će se restartovati zajedno sa sezonom tog servera i prenos Tokena na novu sezonu neće biti moguć.

Novi sajt i forum

Iako smo u prethodnom periodu želeli da izađemo u susret svim predlozima koje ste nam pisali u vezi sajta, tako nešto zbog ograničenja ove platforme nije bilo moguće. Ovaj sajt i forum imamo od 2012. godine, ukoliko pretražujete teme moći ćete da nađete prepiske od tog vremena do sada i jako nam je bitno da istoriju ovog servera i zajednice sačuvamo, pa ćemo na to posebno obratiti pažnju. Novi sajt biće vizuelno lepši, imaće nove opcije i moći će da podrži buduće inovacije. Novi forum kao glavnu opciju imaće lakšu registraciju igrača, na šta ste se posebno žalili prilikom korišćenja trenutnog, ali i vizuelne elemente poput Dark teme. B)

Načini plaćanja

Ugašena je opcija plaćanja preko PayPal-a, tako da iz drugih država za sada možete uplatiti samo preko SMS-a. Jasno nam je da je ovo za neke igrače ograničavajuća okolnost, pogotovo što neke države nisu omogućene na SMS platformi i gledamo na koji način to najbolje rešiti. Ono na čemu trenutno radimo je implementacija novog sistema uvođenjem kartica kao jednog na načina plaćanja. Ovo će ubrzati i obradu potvrda, ali i olakšati način uplaćivanja članstva i usluga ne samo za igrače iz drugih država već i za igrače iz Srbije.

Discord

Odradili smo par izmena na našem Discord serveru, tako da se nadam da je novi izgled funkcionalniji i pregledniji od prethodnog. Trudimo se da komunikaciju olakšamo maksimalno kada je rešavanje problema oko servera u pitanju, a Discord je kanal komunikacije na kojem želimo dugoročno da radimo. Pored članova tima (+botova) koji su tu da pomognu, na Discord-u možete naći i objave evenata, pronaći igrače za igru, osvojiti vredne nagrade i dobiti najnovija obaveštenja o serveru.
Ukoliko već niste član našeg Discord servera možete se priključiti: SERB-CRAFT

Ovim putem želimo da vas pozovemo da u odgovoru na ovu temu ostavite svoje mišljenje i željno iščekujemo vaše predloge za dalji razvoj servera u budućem periodu.

Ugodnu igru, do sledećeg kuckanja, želi vam SERB-CRAFT Tim! :slight_smile:

Vratite uplacivanje preko paypala, lakse je svim igracima da uplate preko paypala nego preko SMS.
Preko SMS moras 1 po 1 poruku, a ovako samo stavis koliko eura, to oduzme cenu i to je to.

vratit onaj channel za verify za membera na discordu?? posto postoji i dalje onaj bot sc member verify

Pa teško mu pada kada igrači refundaju

vratite placanje preko pay pala lakse je mnogo nego sms preko sms moras 1 po 1 poruku.

Fala za dobro

Global na sve servere istovremeno. Inace zaboravite igrace 250+ kao ranije ako ocete da imate igrace onda radite i potrudite se na max. A ne resetrati 1 po 1 server. Cisto iz dobirh namera voli vas Ambasador <3

najveca glupost za global niko vam nece igra veoma ste uspesni al sutra malo restartovaliste f i kolko igraca ima 10 pa ni tolko. Jedina prava stvar je da se sve reseta odjednom jel tako likovi dolaze i znaju kad je nova sezona pa se pripreme da igraju, a ne ovako glupavo sto hocete da uradite sve random da restartate nece imate ni 50 igraca tako, jos se ne pitate vi jer ne igrate pitajte igrace sta misle, a ne da donosite odluke kako vama padne na pamet. Najbolje je da sve bude kao nekad da se zna kad se sta restarta ovako je retardirano i nije zanimljivo. Vec ste sjebali preprosle sezone sa abuse modove, ovu sa 1.8 i jos hocete i global da unistite zbog svega toga 90% prestalo da igra a sad i ova polovina sto ostala ce da ode ako ovako budu globali. I STAVITE TEMU NA FORUMU DA SE GLASA ZA GLOBAL PA STA IGRACI STAVE I ODLUCE !!!

slažem se da sve bude kao nekad. Global za sve, a ne svaki mesec posebno najveća glupost koju sam video do sad…

Ne vraćajte paypal uplate. Ako mislite na 200+ igrača rr svih servera u isto vreme radite ovako ce vam samo otici igraci.

Iskreno, slažem se i ja da bude kao nekad. Global za sve celokupne servere, a ne da gradite i radite global na samo jednom podserveru, pa tako idete jedan po jedan. Takođe, slažem se sa SpartanFTW, vratite paypal uplate, staviš koliko ćeš evra da ti oduzme i pošalješ i stigne ti odma, a ovako preko SMS jednu po jednu poruku, lakše je svim igračima preko pp sigurno.

glupost… bolje da bude kao sto je do sada global, nego da se svaki server restartuje posebno… ne shvatam sto bi menjali to…

Realno u poslednje dve godine, pogotovo ove godine, kvalitet samog servera i zalaganje za isti se popeo na znatno visi nivo.

Stojim iza svake nove inovacije i podrzavam je u potpunosti, pogotovo promjene u vezi global restarta za koju sam dugo i predlagao da se realizuje, u cemu nisam imao bas uspjeha :slight_smile:
Ipak vrijeme cini svoje kao sto se moze vidjeti. :smiley:

Sve u svemu sve pohvale na racun same administracije kao i cijele zajednice.

1 Like

Samo tako nastavi,postaćeš novi mod serb crafta sa tim uvlačenjem.

Daj mi par primera sta je to bolje, jer ja ne vidim da se ista poboljsava, zapravo je i gore nego ikad, a dokaz je broj igrača koji nastavlja da se smanjuje. Ovi zasebni globali su najgluplja stvar koju su ikada mogli da smisle

ako ce vec restarta te sve random odma napisete kad se sta restarta i ne tupite vise sa glupe ideje

Ovo sa restartom servera vam je najgluplja promena ikada. Poz.

Veliki umovi raspravljaju o idejama. Srednji umovi raspravljaju o događajima. Sitni umovi raspravljaju o ljudima.

Step plus one step two-step means Jordan and plus one step means Hansen or Cyril

Pošto smo se bavili novim forumom i još nekim novim stvarima koje dolaze nisam stigao da ispratim ove poruke, ali da ne biste ostali uskraćeni odgovorom evo ga :slight_smile:

PayPal uplate nisu uklonjene zbog refunda, već zbog regulacije sa njihovim pravilima. Automatizovan sistem se pokazao super, ali nažalost više neće biti takve opcije. Kako bismo omogućili “brzu kupovinu” članstva i usluga, trudimo se da aktiviramo plaćanje karticama direktno preko sajta, što će i ubrzati dobijanje istih, ali i omogućiti i domaćim i stranim korisnicima lakše podržavanje servera.

Member verifikacija na Discordu je vraćena, greškom smo je uklonili, sada je sve okej.

Ovu zimu ćemo odraditi posebno restart svakog servera kao što smo najavili i testirati novi sistem koji smo hteli da uvedemo. Pažljivo čitamo vaše komentare i negodovanje zbog gubitka tog hajpa oko restarta, apsolutno ima smisla i teško da ćemo tako nešto moći da rešimo na drugačiji način, pa možda postoji mogućnost da se već letos Global restart kao koncept vrati :wink:

Dosta je komentara, tipa “voleo bih da bude kao nekada” i moram vam iskreno reći da bez jasnog navođenja šta je to bilo nekada dobro mi nemamo povratnu informaciju na osnovu koje možemo da nešto promenimo i unapredimo. Hoćemo da idemo napred i kao zajednica i kao server sa različitim inovacijama, mnogo toga testiramo u poslednje vreme i jedva čekamo da vidite šta smo vam sve spremili! :nerd_face:

Factions je prosle godine u ovo vreme imao 100+ igraca, sad ima 0-5 preko dana.
Previse je p2w i zato niko ne igra. Ko kupi najvise silkova taj je pobedio sezonu…
Potrudite se da izbalansirate ekonomiju, na forumu ima tema i za ekonomiju i sve.
Takodje Moderator CROspano je na sastanku pre pocetka trenutne sezone obecao tonu stvari a nista nije ubacio.
Cinjenica je da je stari Factions bio bolji.