Ja ne vidim provokaciju, to su mu napisala jos 4 lika u komentarima tamo koliko vidim? Samo si podrzao coveka…
Uzgred, znas da si pogresio ali nema potrebe da me vredjas ili nazivas kako god… Mislim da te nigde nisam uvredio.
I ovo dokazuje kakvi su clanovi zajednice!
nemoj smarati Ghosted debeli
[quote=“Holandjanin_” post=275369]Ja ne vidim provokaciju, to su mu napisala jos 4 lika u komentarima tamo koliko vidim? Samo si podrzao coveka…
Uzgred, znas da si pogresio ali nema potrebe da me vredjas ili nazivas kako god… Mislim da te nigde nisam uvredio.
I ovo dokazuje kakvi su clanovi zajednice![/quote]
Nemas potrebe da mi se obracas, ne vredjam te nego te nazivam po tvojoj profesiji o kojoj si mi pricao da se bavis…Ako ne vidis provokaciju tvoj problem, sto bih se pravdao tebi
[quote=“Jale” post=275371][quote=“Holandjanin_” post=275369]Ja ne vidim provokaciju, to su mu napisala jos 4 lika u komentarima tamo koliko vidim? Samo si podrzao coveka…
I ovo dokazuje kakvi su clanovi zajednice![/quote]
Nemas potrebe da mi se obracas, ne vredjam te nego te nazivam po tvojoj profesiji o kojoj si mi pricao da se bavis…Ako ne vidis provokaciju tvoj problem, sto bih se pravdao tebi[/quote] Ja se time ne bavim, ali dobro ti znas najbolje cime se ja bavim a cak se i ne poznajemo. To je to od mene, ispao si licemeran u pokusaju da se izvuces iz situacije u kojoj si podrzao ovog prestupnika!
sve je jasno, ali ono sto je lestra radio nikada nece biti jasno.
Tema je jako dobro uradjena al imam neka pitanja - ‘od samog ulaska doneo vise stete nego korsiti serveru’
- zar nije malo glupo to rec posle 5 meseci kao moderator zasto ga niste demote prije ?
Dulix
- dulix priznao da je vredjao po verskoj osnovi ali je to reko ‘iz zezanjcije’ a i z te zezancije likovi dobijaju 7 dana ban sa servera , a sta je dulix dobio?
lestra i jani
- ako je istina da je lestra false banovao sto i prica damex u klipu a u sta ja verujem i znam da je isitna sta onda radimo sa janijem ? - oce on biti demote oni su obojca igrali u isti factions i obojca su ga ban tog igraca , iako mu nisu nasli nista nego su ga ban zato sto je lestra bio ubijen od tog igraca koga su ban
Posle meni kazes da sam dvolican, na forumu podrzavas lika a na discordu ga nazivas prestupnik i govoris da izbrisu njegovu sobu na ts i da ti bode oci…
https://serb-craft.com/media/kunena/attachments/19766/Screenshot_20210326-005550_Discord.jpg
није јео боранијe мрале. поздрав
лоцк
Iskreno ide gas na max
Posle meni kazes da sam dvolican, na forumu podrzavas lika a na discordu ga nazivas prestupnik i govoris da izbrisu njegovu sobu na ts i da ti bode oci…
https://serb-craft.com/media/kunena/attachments/14188/Screenshot_20210326-005550_Discord.jpg[/quote] Moze neki dokaz da sam ovo ja na slici?
svi igraci sa servera znaju da si ovo ti, posto si lazov i dvolican konobar, ne bih ti vise pružao paznju poz…
Nemas dokaz da sam ovo ja? A i nigde nisam podrzao ono sto je radio samo postavio pitanja i dao neko licno misljenje.
Evo moje iskreno mišljenje
Ne morate igrati 6 godina na serveru kao ja da biste skontali neke stvari.
Damex je mnogo više pomogao nego odmogao, iz prostog razloga što je uvijek bio tu da pomogne igračima, da s njima popriča o problemu, bagu, ili da mu objasni neke stvari oko servera. Pogotovo za factions podserver, gdje je napravio više turnira otkad je moderator nego Nadja i Kamber zajedno u poslednjih par sezona. Posvetio je svoje vrijeme da bi učinio factions boljim podserverom - ove sezone factions ima daleko više igrača nego prethodne dvije sezone u ovo vrijeme. Naravno, ne kažem da Kamber i Nadja ne rade ništa, sigurno da se trude da budu aktivni koliko mogu pored svih obaveza, ali prosto neophodno je da dolaze novi moderatori poput Damexa koji ce biti tu na raspolaganju da pomognu igračima, da mu se prijavi neki bag i slično. Npr Kamber prosto ne stiže da odgovara na poruke, dok ti je Damex odmah javio za ovaj bag i bio je fixan.
Mislim da njegov trud, aktivnost, ulaganje svog slobodnog vremena u server nisu dovoljno cijenjeni, bez obzira na greške koje je pravio (svima se desi da pogriješe pogotovo ako su novi). Stalno se trudio da pravi što više turnira da gameplay napravi zanimljivijim i na kraju mu je i to bilo zabranjeno zato što je upadao u riječ i pravio greške, što naravno nije u redu.
Razlika između robota i moderatora
Ovdje nema mnogo da se objašnjava, možete da vidite to po komunikaciji na serveru, forumu, pa vjerovatno ste mogli i na TS-u.
Normalnom moderatoru je cilj da pomogne igraču, objasni mu neke stvari i time ostavi dobar utisak kao moderator servera, dok sa druge strane imate TheDulixa (no hate) koji nema isti cilj i nije u normalnoj komunikaciji sa igračima, a da ne pričam o tome šta misli o njima i kako targetuje neke likove ( sam si dao primjer Shizera, govorio mu je da je cigan, medži, da smrdi itd), što je MNOOOOOOOGO veća greška nego upadanje u riječ ili nešto tako. Lik koji je na serveru stalno i samo gleda da mutira igrače koje ne voli i da ih istargetuje, zajedno sa Lestrom koji je čitovao po skypvpu ( samo sc tim misli da nije čitovao, svi sa servera su ga reportali i žalili se) i naravno nije dobio ban, dok npr Sharpness ili Colonel dobiju mac ban samo zbog reportova, nemaju nikakav cheat, anticheat pokazuje da su legit, ali ipak Lestra i Dulix su tu da insistiraju da koristie ghost client iako im nadju potpuno čist kompjuter u ss-u. Takvi likovi ne treba da imaju pravo mišljenja u SC Timu i da budu dio njega.
Kakvu štetu je napravio serveru?
Iz perspektive igrača server je bio dosta zabavniji i manje monoton nego inače, kada nema nikakvih modova online da učine igru zanimljivijom.
Mislim da šteta u vidu sitnih grešaka kao što su upadanje u riječ, ili dopisivanje privatno sa igračima uopšte nisu srazmjerne gubitku jedinog moderatora koji je bio aktivan i vrijedan na factionsu (čak je pokušao i da aktivira skypvp).
Pretpostavljam da je glasanje za demote Damexa bilo kao i svako glasanje za ban igrača za nedozvoljena sredstva - neobjektivno i u cilju podržavanja kolege moderatora (kao što su se Dulix i Lestra nadopunjavali i rage macovali igrače). Nisam siguran da je to bilo tako i ovaj put, ali sam siguran da je tako inače i to znam zato što su minimalno 3 igrača iz moje fakcije dobili false mac ban, bez ikakvog sharescreena, ili nekog validnog dokaza (stefanece, Colonel, Seven, ja) i činjenica je da dio SC Tima uopšte nema svoje mišljenje, nego se slažu sa ostalima u svakoj situaciji bez obzira na sve.
Tvrdnja da je pokušao da uzdrma SC zajednicu u cilju beneficije na nekom drugom serveru gdje je moderator je apsolutno netačna, nemam namjeru da reklamiram ali taj server ima skroz drugačiji community, drugačije igrače i gameplay je skroz drugačiji i niko sa serba nema namjeru da prelazi na taj server.
I kao igrač stvarno ne vidim to kao napade na server, već samo na određene članove tima koji nisu obavljali svoj posao kako treba, koji ne vole igrače i igrači ne vole njih, ali iz nekog razloga takvi likovi su u staffu godinama…
а у брате овај серб крафт се претвара у задругу
скандал око игрице са коцкицама
ја мсм да је ово прави гас
Hoces da kazes da dulix nije onakav kakvim ga je damex predstavio?
Svi igraci znaju kakav je dulix , janni , I lestra koji nije mod na srecu mnogih.
Dulix je govorio kako romi smrde I kako imaju poison efekat u mcu ( Losa fora vidi se da je dulix smisljao)
To svi znaju al jbga.
Pitanje za dulixa
Govoris kakvi su drugi igraci na srw , a da pitam ja tebe nesto.
Imas li ti ogledalo?
ao neko ko je pomagao u sklapanju ovog teksta i kao neko ko je direktno spomenut u pomenutom videu (u pozitivnom smislu), morao bi da se lično nadovežem na ovu temu.
Ovaj video je apsolutno udario na cijelu zajednicu u koju spadam i ja. Damex i ja smo bili u odličnim odnosima tako privatno tako i profesionalno kao njegov ajmo da kažemo mentor. Mnogo vremena je uloženo prvobitno sa moje strane u samom treniranju Damexa da bismo vama igračima doveli “novog factions moderatora” koji će unjeti nešto svježe na server pa čak i neke novine u sami sc tim, vidjeli smo u njemu da je neko ko ima velikog potencijala da sve to učini. Nažalost ova priča se završila loše.
Nakon grešaka i grešaka i same podrške opet da ostane u timu, dan nakon toga donjeo je odluku da napusti tim (taj dio pročitajte u glavnom postu), lično sam mu dao podršku i poželio sreću u daljnjem životu i razgovarali o još nekim ličnim stvarima.
Ovakav klip nakon svega nisam očekivao. Žao mi je ukoliko su neki potezi doveli do loših mišljenja, ali sve u timu ukoliko se nešto desi, neka svađa oko ideje, nekakve nesuglasice to je uvijek bilo u svrhu zajednice, a ne nekih ličnih interesa.
[quote=“DreamGamers” post=275383]Evo moje iskreno mišljenje
Ne morate igrati 6 godina na serveru kao ja da biste skontali neke stvari.
Damex je mnogo više pomogao nego odmogao, iz prostog razloga što je uvijek bio tu da pomogne igračima, da s njima popriča o problemu, bagu, ili da mu objasni neke stvari oko servera. Pogotovo za factions podserver, gdje je napravio više turnira otkad je moderator nego Nadja i Kamber zajedno u poslednjih par sezona. Posvetio je svoje vrijeme da bi učinio factions boljim podserverom - ove sezone factions ima daleko više igrača nego prethodne dvije sezone u ovo vrijeme. Naravno, ne kažem da Kamber i Nadja ne rade ništa, sigurno da se trude da budu aktivni koliko mogu pored svih obaveza, ali prosto neophodno je da dolaze novi moderatori poput Damexa koji ce biti tu na raspolaganju da pomognu igračima, da mu se prijavi neki bag i slično. Npr Kamber prosto ne stiže da odgovara na poruke, dok ti je Damex odmah javio za ovaj bag i bio je fixan.
https://serb-craft.com/media/kunena/attachments/18537/Screenshot_13.png
Mislim da njegov trud, aktivnost, ulaganje svog slobodnog vremena u server nisu dovoljno cijenjeni, bez obzira na greške koje je pravio (svima se desi da pogriješe pogotovo ako su novi). Stalno se trudio da pravi što više turnira da gameplay napravi zanimljivijim i na kraju mu je i to bilo zabranjeno zato što je upadao u riječ i pravio greške, što naravno nije u redu.
Razlika između robota i moderatora
Ovdje nema mnogo da se objašnjava, možete da vidite to po komunikaciji na serveru, forumu, pa vjerovatno ste mogli i na TS-u.
Normalnom moderatoru je cilj da pomogne igraču, objasni mu neke stvari i time ostavi dobar utisak kao moderator servera, dok sa druge strane imate TheDulixa (no hate) koji nema isti cilj i nije u normalnoj komunikaciji sa igračima, a da ne pričam o tome šta misli o njima i kako targetuje neke likove ( sam si dao primjer Shizera, govorio mu je da je cigan, medži, da smrdi itd), što je MNOOOOOOOGO veća greška nego upadanje u riječ ili nešto tako. Lik koji je na serveru stalno i samo gleda da mutira igrače koje ne voli i da ih istargetuje, zajedno sa Lestrom koji je čitovao po skypvpu ( samo sc tim misli da nije čitovao, svi sa servera su ga reportali i žalili se) i naravno nije dobio ban, dok npr Sharpness ili Colonel dobiju mac ban samo zbog reportova, nemaju nikakav cheat, anticheat pokazuje da su legit, ali ipak Lestra i Dulix su tu da insistiraju da koristie ghost client iako im nadju potpuno čist kompjuter u ss-u. Takvi likovi ne treba da imaju pravo mišljenja u SC Timu i da budu dio njega.
Kakvu štetu je napravio serveru?
Iz perspektive igrača server je bio dosta zabavniji i manje monoton nego inače, kada nema nikakvih modova online da učine igru zanimljivijom.
Mislim da šteta u vidu sitnih grešaka kao što su upadanje u riječ, ili dopisivanje privatno sa igračima uopšte nisu srazmjerne gubitku jedinog moderatora koji je bio aktivan i vrijedan na factionsu (čak je pokušao i da aktivira skypvp).
Pretpostavljam da je glasanje za demote Damexa bilo kao i svako glasanje za ban igrača za nedozvoljena sredstva - neobjektivno i u cilju podržavanja kolege moderatora (kao što su se Dulix i Lestra nadopunjavali i rage macovali igrače). Nisam siguran da je to bilo tako i ovaj put, ali sam siguran da je tako inače i to znam zato što su minimalno 3 igrača iz moje fakcije dobili false mac ban, bez ikakvog sharescreena, ili nekog validnog dokaza (stefanece, Colonel, Seven, ja) i činjenica je da dio SC Tima uopšte nema svoje mišljenje, nego se slažu sa ostalima u svakoj situaciji bez obzira na sve.
Tvrdnja da je pokušao da uzdrma SC zajednicu u cilju beneficije na nekom drugom serveru gdje je moderator je apsolutno netačna, nemam namjeru da reklamiram ali taj server ima skroz drugačiji community, drugačije igrače i gameplay je skroz drugačiji i niko sa serba nema namjeru da prelazi na taj server.
I kao igrač stvarno ne vidim to kao napade na server, već samo na određene članove tima koji nisu obavljali svoj posao kako treba, koji ne vole igrače i igrači ne vole njih, ali iz nekog razloga takvi likovi su u staffu godinama…[/quote]
Ja sam dobio macban za vredjanje a nikoga nisam vredjao.
Nisam takav covek uvek sam opusten

Pre svega, moram reći par nekih stvari koje se praktikuju u timu od početka kreiranja SC tima.
Svaki problem interno u timu, međusobno ili ne, rešavao se uspešno sa jednim od vlasnika/lidera samog tima.
Svaki problem u smislu da moderator krši neko pravilo na serveru ili van njega, brzo se sazna i detaljno proveri, jer je to praksa koja se radila uvek, tako jednostavno SC održava svoju profesionalnost, da ne bi došlo gubitka reputacije samog servera.
Morate shvatiti da SC sigurno neće iznositi neistine u bilo kom obaveštenju, to nije jednostavno u domenu SC zajednice, a nije nikako u domenu samih vlasnika servera - jer ko ih dobro poznaje, shvatiće o čemu pričam na prvu.
Nadam se da ćete shvatiti poentu moje poruke, jer sam u samom timu bio 4 godine, što nije mali period da se pohvata sam karakter SC tima i njegovo funkcionisanje.
Srdačan pozdrav
vidi se da je ulozen trud u pisanje ovog saopstenja, ali modovi kad uvrede/diskriminisu nekog, ako kazu da je to izneseno kroz salu, to se zanemaruje? zasto nije isti slucaj kada igraci onda uvrede nekog, a takodje je sala? danas je nekoliko igraca dobilo odgovor od strane moda kako nije istina nista od toga sto je u videu navedeno a vezano je za konkretno nazivanje nekoga ciganom i medzijem, a u temi pise da je ipak istinito (iako to smatra neslanom salom ali logicno da ce tako nesto biti receno na kraju)? verovatno dzabe gradite ta pravila godinama kad su tako cvrsta da ih krse i oni koji su vam u staff teamu, a ne igraci. verovatno se i vecina onih koji igraju susrece sa teskim recima i bolesnim uvredama koje su upravo proizvod haoticnog stanja zbog nepostovanja pravila od strane igraca i abusanja od strane modova, pa nemamo “safe room” nego se cesto desava da se mute dobije i za najmanju sitnicu. sto se tice daamexa, nemoguce je da je vise odmogao nego pomogao, kad je cak i po vama imao odlicnu komunikaciju sa igracima, sto je zapravo kljucno jer server opstaje upravo zbog tih igraca koji su zadovoljni ako je staff team prema njima korektan, ako je uvek raspolozen za komunikaciju i tu da helpa, odgovori na poruku u kracem vremenskom periodu (kakav je daamex i bio), a ne nakon nekoliko dana ili cak ni tad, a da ne pricamo o nekim drugim stvarima