[Prison] Predlozi za Sezonu Ljeto 2023

Pozdrav

➤ Ljetna sezona je ubrzo pred nama, uveliko se već radi na novoj sezoni od strane SC Tima i sprema Vam se možda najveća sezona ikad.

➤ Vrijeme je da ostavite svoje prijedloge, šta Vi to želite da vidite na serveru, šta Vam se nije svijedlo što se tiče gameplay-a pa da vidimo kako možemo što više da poboljšamo server. Planovi su već uveliko napravljeni, ali uvijek ostaje tog dodatnog prostora za prijedloge igrača kao i Vaše kritike :slight_smile:

➤ Prijedlog ostavljate u ovom formatu:

Vaš Nick:
Vaši predlozi:
Vaša kritika za ovaj pod server:

➤Pokušajte što realnije da pišete prijedloge i pokušajte da se potrudite oko istih. Ja ću da se potrudim da Vam odgovorim na većinu Vaših prijedloga i da Vam uzvratim sa detaljnijim Feedback-om i da realno razgovaram sa Vama koliko je to moguće i koliko normalno budete diskutovali.

➤Ovo će možda biti jedan od najvećih global restarta koji će se desiti na SERB-CRAFT-u što se tiče contenta pa čak iako nam je trenutno ljudstvo u timu vrlo malo i ograničeno mogućnostima sa time, ali mi ćemo se potruditi odraditi svoje i zato bi volili da budete i Vi dio toga i da nam pomognete.

Vidimo se na novoj sezoni uskoro!
Vaš SC Tim!

vas nick martin2003_
vasi predlozi: da se vrati prestige, da se stavi zatvoreni koth… isti koth kao na factinsu pre, prosli gr predlozeno svi se slazu i opet nije ubaceno. izbaciti rudnik K, nedaj boze rudnik znaci…
Vasa kritika za ovaj podserver: da odradite jedna pravila o prisonu i da ta pravila traju citave sezone, a ne ko ove sezone da izmisljate pravila u 5ti mesec sezone… bojim se da ste izgubili stare igrace ovim postupkom vec.

ne ubacivati netherrite armore i ta cuda, to ne treba na prison. izbaciti full p5, ostaviti 1 ili 2 pisa da se dobijaju u koth key…

nove rudnike obavezno

izbaciti s7

smanjiti broj clanova u klanu, sto vise klanova to veci metez u pvp zonama!!

izbaciti bow iz keyeva ako os mozemo ti prodati koji kamberu za unuke zdravlje…

Vas nick:Select
Predlozi: Rankupanje do rudnika O i posle prestige. Nikako ne ubacivati netherite armor i maceve, realno pikovi i mogu. Crate-ove skroz promeniti (izbaci bowove ove iz golda Molim te) . Odmah odredi pravila a ne da na kraju sezone disbandate klan…
Sezona nije bila losa al ste je zasrali…

Vaš Nick:201122
Vaši predlozi:Izbaciti full p5 ostaviti samo p4u4 armor kao prosle sezone i max s6 sword
Teze da se rankupa do fm ove sezone ima 20+ fm

1 Like

Vas nick:qkly
Vasi predlozi: 1. Moj prvi predlog je da se nikako ne ubacuju netherite pvp itemi armori, macevi itd, sto se ostalih itema tice za kopanje to moze biti cak i okej da se ubaci. Razlog zbog kog ne treba ubacivati je taj sto je takav pvp mnogo drugaciji i ne bi odgovarao na tom podserveru i takodje je jako slab kb.
2. Drugi predlog je da se vrate elixiri. Elixiri su veoma korisna stvar i veoma su prakticni. Kada smo tipa na sred kotha najlakse je ukucati /elixir i uzeti elixir koji nam treba i nastaviti pvp a ne da odemo do celije uzimamo itd. i mnogo je lakse posto ne moramo da se mucimo da ih pravimo.
3. Treci predlog je da se izbaci p5 armori i s7 macevi, max armor da bude p4 i tipa do u6 da budu. Na p5 s7 pvpu posebno kada je neko full p5 nema nikakvog dropanja sem ako ne pukne srw, internet ili nesto trece, ali iz obicnog 1v1 pvpa je gotovo nemoguce umreti sa full p5, a s7 macevi kada dodje neko nov sa p4u3 armorom ako mu neko uhvati 4 krita on je vec na 2 srca sto je malo pre op i brzo ce tako reci smoriti ljude tako da dolaze i da umiru lako.
4. Cetvrti predlog je vezan za rudnike i rankupanje, tj. ostaviti sve rudnike i rankupove do O rudnika i nakon O da ide rankup na FreeMan rudnik, a nakon njega da idu Prestige rudnici od 1 do 10, ali da svaki prestige rankup ima svoj rudnik, a ne kao pre da imaju tipa 3 rudnika a 10 rankupova. Sledece predloge za rudnike pisem u slucaju da budu rudnici do O pa freeman. Sve rudnike do K ostaviti iste, rudnik K promeniti i vratiti kao pre par sezona sto je bio ili napraviti novi rudnik sa 3 bloka za kopanje i bar 1 ili 2 da budu instant mine. U slucaju da posle O ide freeman rudnik staviti u M opet staklo i pesak, u N staviti umesto concrete glowstone. I na kraju u ovom slucaju poslednji rudnik- O ostaviti isti, ali posto je poslednji pred fm da budu cene za 0.5$ vece svakog bloka. Freeman rudnik ostaviti isti. Po mom misljenju treba imati 10 prestige rudnika i da svaki ima svoj rudnik, mislim da ce se i vecina sloziti da to mogu biti isti rudnici kao sto su sad posle O i malo ih samo promeniti posto su svi dobri i podici im cene itema za sell za 5-10%. Cene rankupova za svaki rudnik podici za 10-15%.
5. Peti predlog je vezan za kothove. KoTH kao jedna od glavnih zanimacija na prisonu treba malo uciniti zanimljvijim i otezati bezanje sa istih tako sto bi se napravio jedan koth do kog bi bio warp, /warp koth i da se odatle moze runati tek nakon isteka combata.
6. Sesti predlog su KoTH nagrade za mesec mislim da je malo glupo dati nagrade u vrednosti od max 600-700k dok jedan klan za mesec dana uzimanja kothova potrosi najmanje nekoliko miliona. Poboljsati novcanu nagradu za 50%, dodati jos po 3-4 svakog keya po koth mestu, dodati jos itema totema, tridenta, maceva, heala (encki, gappli), dodati jos znacajnih itema koji ce biti od koristi klanovima i za sledeci mesec da nastave borbu za top kothove.
7. Sedmi predlog- keyevi, keyevi se ove sezone i nisu nesto bas proslavili posto su malo pokvarili ekonomiju na pocetku ali okej. Mislim da su keyevi dobri i da mogu ostati ovakvi sa istom cenom i itemima u njima, jedino izbaciti iz iron keya dobijanje fishing rodova, posto afk pecanja nema i popraviti kit sa potovima i davati isto svakog pota (2 str 2 speed) i u coal keyu izbaciti apple ili dodati mogucnost craftanja golden appli
8. Osmi predlog su celije- dodati jos 2 pca, 2 rca, 2 kca i 4 x celije i odmaci sve celije sto dalje od kothova kako bi smanjile lag i smanjile runanje u iste.
Za sada mislim da je to sve ako se jos necega setim dopisacu ovde ili u novoj poruci :smiley:

1 Like
  • Prestige će biti vraćen, ali na prvilniji način a ne kao što je bio prije. Tako smo planirali produžiti gameplay
  • Što se tiče zatvorenog KoTH-a drugačiji je feedback koji mi vidimo, jedni mole da bude tako jedni mole da ne bude. Ali jedno je na kraju tačno, da će biti fajta i ovako i onako.
  • Rudnici su već u izradi i bit će bolje izrađeni i po nekoj pravilnijoj formi za bolje, lakše kopanje i da se to radi sa nekim uživanjem uz još neke nadogradnje :smiley:
  • Pravila na prisonu nisu izmišljena i koristila su se i prije, pravila su oduvijek bila tu. Samo smo jasno definisali kada se ono pokreće i šta spada pod tim pravilom. To smo napisali u temi jasno, ali opet se ne čita.

PvP će ostati (Diamond Max) isti uz možda fiksiranje koji su limiti enchanta itd. Netherite pickaxe će biti aktuelan samo i tjt što se tiče Netherite armora. Iako ne vidim problem sa Netherite Armorom čak da bude dio, jer koliko god pritiskali da “ne valja”, a ne valja samo zato što niste ni testirali, prihvati se kad tad kao i na ostalim serverima.

Naveo sam gore odgovore na tvoje prijedloge:

  • Prestige će biti vraćen, ali na prvilniji način a ne kao što je bio prije. Tako smo planirali produžiti gameplay
  • Pravila na prisonu nisu izmišljena i koristila su se i prije, pravila su oduvijek bila tu. Samo smo jasno definisali kada se ono pokreće i šta spada pod tim pravilom. To smo napisali u temi jasno, ali opet se ne čita.
  • Odgovor sam napisao iznad, dmd će iti max, pickaxe će biti max netherite i tjt. Ali vrijeme će biti da kad tad krenete prihvatati i to, jer će to nekada biti ubačeno.
    Isto tako PvP neće biti jedno od glavnih poenta sljedeće sezone i takmičenje će biti drugačijeg tipa, što ćete vidjeti tek na lajvu ili sljedeće sezone. Takmičenje će biti na svim serverima novo, a ne samo na prisonu.
  • Prestige će biti vraćen ali na drugačiji pravilniji način. Freeman možda čak i neće više ni postojati. Ali to ćemo još vidjeti dodatno. Ali uglavnom Prestige će najvjerovatnije biti tu i tako je trenutno u planovima. U slučaju drugačije da bude vidjet ćemo dalje.
  • Nagrade će biti drugačije raspoređene sljedeće sezone i još uvijek je u izradi kako ćemo tome pristupiti. Takmičenje će isto biti na drugačiji način i razlikovat će se uveliko naspram prošlih sezona.
  • Više ćelija će sigurno biti i to sam zapisao kao prvi i najbitniji task. Prison je ove sezone dostizao 150 igrača, a prosjek unikatnih igrača je bio puno veći. Jedna od bitnijih stvari sljedeće sezone će biti da povećamo broj ćelija uveliko.
1 Like

Hvala na odgovoru prvo na moje predloge. Drugo rekao si tu za te rudnike da su u izradi nemojte samo stavljati da bude preko 3-4 rudnika sa ef7 :grin:

1 Like

A jel kamber sledece sezone zaduzen za prison ili

Vaš Nick: Adiknes_
Vaši predlozi: Ovako potrudiću se da napišem što više stvari koje bi izmenio/dodao/izbacio

  1. Izbaciti rudnike nakon rudnika O ili eventualno P i nakon toga da sledi FreeMan nakon njega Prestige (1-10)
    Pojašnjenje: (P » FM » Prestige 1-10), Za svaki prestige da se doda rudnik (ne kao što je bilo 2021 godine) pa da to bude kao neka zamena za izbačene rudnike (Q-W).
    Pa svaki igrač koji želi do FreeMan-a put će mu biti olakšan al ukoliko želi na veće pozicije put samim tim i teži.

  2. Nagrade za rankupove bi mogle da krenu od FreeMan-a i na nekom od Prestige bi moglo da se doda Efficiency 7, Fortune 4, Unbreaking 5 Pickaxe, Što se tiče Efficiency 7 u krejtu pa moglo bi da ostane kao što je ove sezone bilo Efficiency 7, Fortune 5, Unbreaking 10 jer ako ne dobiješ iz krejta Eff7 onda si siguran da ćeš ga dobiti sa Rankupom jeste slabiji al bolje nešto nego ništa.

  3. Krejtovi bi mogli da ostanu isti kao što je bilo ove sezone, Jedino bi ovde menjao imena pošto mi se ne svidjaju
    Primer Imena: DragonCrate, InflamedCrate, PrisonerCrate
    Pojašnjenje: DragonCrate (Umesto CoalCrate), InflamedCrate (Umesto IronCrate), PrisonerCrate (Umesto GoldCrate)

  4. Verzija servera smatram da bi trebalo da ostane na kao primarna 1.18.2 sobzirom da je veliki procenat ljudi koji bi i dan danas želeli da se vrati 1.13.2 smatram da je najbolje da ostane ovako i da se ne prelazi na 1.19.4 što se tiče Prison podservera

  5. Nemojte ubacivati Netherite Armore/ Swordowe.
    Jedino ako bi ste želeli Netherite Pickaxe i Axe i tjt što se tiče Netherite opreme.

  6. Na spawnu staviti sliku cele Prison mape (kao što je ove sezone kod krejtova)

  7. Mapa Prisona bi moglo da bude neka nova u nekom letnjem stilu u slučaju da mapa nije još uvek napravljena i neće ni da bude onda bi bila dobra opcija za mapu iz sezone Zima 2021. uz naravno mali refurbiš.

  8. Ostaviti Aukciju (/ah)
    Aukcija je jedna od odličnih načina zarade pa smatram da je idealno neka ostane.

  9. Dodati Lottery (Kao što je na RolePlay-u) dakle kupiš 1 tiket i nakon sat dva tri (u zavisnosti na koliko je namešten tajmer izvlačenja) krene izvlačenje i sve što je bilo sakupljeno novca od kupovine tiketa neka dobije osoba koja bude izvučena (Cena tiketa bi mogla da bude 5k)
    Razlog: Razlog je prosto jednostavan, Ovim pluginom bi se moglo na neki način doterati sam Prison podserver, Ovo nije kao /cf mada nije ni nešto puno daleko od toga al uvek postoji opcija ukoliko nisi siguran u sebe prosto nemoj da igraš, No sve u svemu i da se igrači opredele za igranje ovoga svakako nebi izgubili nešto puno novca kao što bi bio slučaj na /cf.

  10. Rudnici koji mi se nisu svidjali ove sezone i koje bi definitivno menjao su:
    Rudnik K: Taj rudnik sam ja mislim najmanje i kopao pa bi ga trebalo pod hitno promeniti.
    Rudnik FM: Dodati dosta ruda koje se mogu naći u drugim rucnicima pa da se samo prodaju u FM

  11. Cene rankupova smatram da su dobre kao što je ove sezone i mislim da tu nebi trebalo ništa menjati.

  12. Dodati kod anvila Repair & Disenchant pored toga što će se tu nalaziti i Anvil, Enchanting Table

  13. Dodati na Scoreboard da piše koji si rudnik i za koliko minuta se reseta rudnik.
    U slučaju da nije moguće namestiti onda makar da piše koji si rudnik kao što je to pre pisalo.

  14. Dodati /cr claim komandu kao što je nekad bilo, Dakle ukoliko ti neko napuni Inventar da sve što budeš dobio (npr KeyAll) predje u poseban Inventar gde ćeš moći da pokupiš dobijene stvari sa /cr claim komandom ili nešto kao zamena ukoliko ovaj plugin ne dozvoli ovu opciju.

  15. Limited Shop bi realno gledajući trebao da se menja sedmično.
    Primer: Svakog ponedeljka se promeni LimitedShop a GoldCoini neka ostanu ili u slučaju izbacivanja GoldCoin-a moglo bi onda sa novcem da se kupuje po nekoj malo manjoj ceni.

  16. Na Prison nek se može pristupiti od verzije 1.16.5 do 1.20 al generalno nek je Primarna verzija 1.18.2

Naveo sam baš dosta predloga, I nadam se da ćete makar neki od ovih predloga da iskoristite

Vaša kritika za ovaj pod server: Jako malo je bilo održavano Evenata, Pa bi trebalo da se znatno broj evenata poveća u sledećoj sezoni kao na Prisonu tako i na ostalim podserverima.

2 Likes

Vas nick:motopopiko
Vasi predlozi: 1.Vratiti prestige ali ne kao sto je bilo pre od O pa prestige nego da se ide do W i onda do prestige X.
2. Poboljsati envoy (dodati da se mogu dobijati keyevi, neki specijalini pick i mac koji bi mogao samo da se dobije iz envoya…) i da se envoy bude samo na spawnu.
3. Vratiti elytru i fierworks da bi mogli da se traze lakse envoyevi.
4.Da se dodaju prestige celije i da budu na prestige 5 ( da budu najvece celije na srw jer bi dosta trebalo da se dobiju i da ih ima samo 5) ili povecati fmc da bude vece od rc a manji od kc.
5. Poboljsati malo nagrade na rankup kao sto je bilo prosle sezone .

2 Likes

ako `se vràti elitra da bude ugasen pvp u celiji, takodje svidja mi se ideja za prestige celije, dobra ideja

1 - Prestige će biti vraćen sigurno. Već je isplanirano sve što se tiče istog i trenutno radimo na implementaciju istog
2 - Razmotrit ćemo neku vrstu mogućeg nagrađivanja koji nije ni op a ni preslab. Možda čak neki tip krejta “RankUp Crate” koji ima sve vrste nagrada. Pa ako te posreći posrećit će te. Ako ne šta ćeš, ideš dalje.
4 - Primarna verzija servera će morati da bude 1.19.x., radi samih sistema servera, i pod moranjem je da serveri budu 1.19.x. Gameplay će najvjerovatnije biti limitiran do 1.18., ali vidjet ćemo šta i kako dalje.
Dole vraćati se na verzije 1.13 kao i još verzije ispod nije moguće i nećemo se više vraćati na to. Idemo naprijed i vrijeme je da i vi to odradite.
5 - Što se tiče Netherite opreme jedino će pickaxe biti najvjerovatnije u upotrebi. Ali vrijeme je da se privikavate i na Netherite armore jer će kad tad morati i ta tranzicija da se odradi.
8 - AH će sigurno ostati dio igre.
9 - Vrlo dobra ideja, razmatrao sam slično nešto ali sam ostavio sa strane sad za sad. Ali kad se već našlo i ovdje što da ne. Pa ako budemo imali vremena da se ovo ubaci, istestira i odradi bit će dio GamePlay-a na prisonu.
14 - Moralo bi se duboko istestirati ta opcija jer postoje neki Dupe bagovi koji su opšte poznati među serverima svugdje. Ukoliko sve bude čisto vidjet ćemo da ubacimo, ukoliko ne neće biti dio mreže.

1 - Odgovori su već iznad
2, 3 - Elytra neće biti ubačena na server radi envoya. Takvo olakšavanje nekim igračima nećemo raditi. Envoy će biti isto tako jedna bitna stavka za sljedeću sezonu, što pored tih nagrada koje ćemo vidjeti ajde da izmjenimo imat će i drugu poentu.
Envoy mi je ideja ukoliko je moguće staviti da se dropa na određeno mjesto, ali kad je dropan ima fazu od 4 minute otključavanja. Tek kad istekne timer onda se može uzeti isti. Ali ovo je čisto ideja još uvijek i prijedlog isto, pa ćemo vidjeti za dalje.
5 - Odgovori su već iznad

kamberu, mislim da bi bilo redno da vratite da na prisonu anticheat bude obavezan, sami ste videli da ste 2 klana disbandali u roku od mesec dana jer likovi koriste hakove na kothovima, mnogo ste vremena potrosili na anticheat i mislim da je stvarno greota da propadne anticheat tek kako… mogu zamisliti kolko su gmijo i likovi koji su vodili to potrosili svog vremena samo na to… meni nikako nema logike da dodjem snimim retarda koji ce hakovati na koth i da posle napravi novi acc za 2 minuta… ovako ko hakuje dobije MAC ban i dovidjenja
prison je imo igrace na pocetku sezone ko sto je factions imao nekada…

takodje se slazem sa adiknesom oko turnira.

i hteo bi da se nadovezem na verziju i oko tih netherrite armora… mnogo je cudan kb i zato se ne slazem da se ubaci sada, mozda tek tamo posle ove sezone

  • Sredite permisije ko na survivalu da izgleda preglednije. Naprimer kada leader hoce da nekom igracu perm za invite ili za kick. Predlog je da izgledaju preglednije kao na survivalu`

  • Smanjiti sansu za dobijanje shulkera, ove sezone shulkeri imaju vrednost 0$ XD

*nagradjivati top 3 igrace mesecno za /koth top

`

1 Like

Ja ne znam više, ali tebi lično smo više puta pojasnili šta kako i zašto što se tiče AntiCheat-a i što je izbačen. Ja ću ovo zadnji put ponavljati i više neću jer ne vidim poentu više ponavljati za nečim što je već izbačeno i što je više puta pojašnjeno zašto.

Znači brojka igrača u visokom padu, igrači koji su igrali su se vrtili samo jedno te isti i to na drugoročno ti je samo plan za propadanje i to je to. Isto tako ako uzmeš i vratiš forum i slično na to ništa se više niste žalili nego na čitere, tako da nikakva promjena se nije desila što se tiče žalbi.
Lično si igrao na Factionsu na kom si se družio sam sa sobom i nekad sa nekih par igrača i to je to.
Server bez igrača nije server. Da nema igrača ne biste upoznali neke divne ljude koji su Vam danas čak jedni od većih prijatelja u životu. Bilo je ili izbaciti AntiCheat ili jednostavno gasiti server i svi svojim putem i životom. ali gašenje servera nije opcija :smiley:

Ja razumjem da je AntiCheat imao svoje masivne pluseve i da je Anticheat top stvar i što se tiče suzbijanja čitera i što se tiče Mac Banova, ali kada nešto više ne ide to je to idemo dalje. Morat će se dalje čekati da Mojang ubaci neki svoj AC i to je jedino rješenje za sve.

I na kraju da ubacim onaj famuozni quote Vas starijih igrača “To ste uradili radi tiktok igrača koji su glupi i koji su kidare”. Prvenstveno ova igrica i jeste za djecu tako je isto i server za djecu kao i odrasle, sjetite se možda kad ste Vi krenuli igrati ovu igricu pa ste možda isto bili djeca kao oni. Što prije to prihvatite bit će Vam lakše u životu, mi Vam ne možemo pomoći sa time. Isto tako još te navode što govorite da su pojedinci kao glupi, ajde molim te vrati svoj film života pa mi reci da si bio najbistriji.

MORATE DA UŽIVATE MALO, OLAKŠAJTE MOZAK, IGRICA JE U PITANJU.

Dalje više neću pisati jer je samo gubljenje vremena, a i svakako očekujem od tebe da ovo nećeš pročitati pa kao i ostale moje poruke koje ti detaljno ispisujem.

Tako da finalno Anticheat se ne vraća i ostavljajte samo ovdje prijedloge što se tiče prisona. Ako nećete, nećete onda okej do Vas je Vi igrate ne ja.

1 Like

Vaš Nick: Iceland
Vaši predlozi: Izbaciti p5 i s7 i ostaviti samo p4u4 i s6, ubaciti prestige i ne ubacivati netherite armor i maceve.
Vaša kritika za ovaj pod server: Full p5 i s7

Pa jel postoji neka sansa da ubacite MAC ban nekako? Likovi kupuju vpn da bi citovali na serveru, necu da imenujem sad nickove tih igraca, ali nikako to nisu 2-3 lika

Tema jeste za predloge na prisonu i ja se izvinjavam sto ovo pisem, ali me bas zanima da li mozete da implementujete nekako to bez anticheata.

vas nick: 6hit
vasi predlozi:

  1. netherite armore i swordowe mozete dodati s’obzirom na to da ako ubacujete nesto od netherite alata jednostavno dodate sve i tjt.
  2. izbaciti p5 odelo i shap7 mac, ostaviti p4u5/4, s6.
  3. povecati cene rankupova, ove sezone je bilo prelako doci do FM-a (jer ima preko 20 fm-a).
  4. izbaciti eff7 iz create, staviti da se dobija na nekom vecem rankup-u kao sto je bilo prosle sez na T ako ne gresim.
  5. promeniti neke rudnike, I(dodati jedan brzi blok barem), J (jedan sporiji blok ili promeniti ceo rudnik), K (sve u svemu mnogo los rudnik niko ga ne kopa).
  6. promeniti mapu, neku novu ili stara iz zimske sezone prosle godine.
  7. dodati na scboard da pise za koliko se restartuje rudnik.
  8. povecati broj celija x/pc/kc i mozda rc.
  9. vratiti zatvoren koth.
  10. bow izbaciti iz gold-a, dodati ga mozda u iron umesto potion kit-a.
  11. dodati jos nagrada za iskopane blokove, ne mora da budu nesto vau ali cisto da ima na svakih 500k do 1m.
  12. /ah, obican igrac 2 stvari na ah, bandit 3, gangster 5 i pajser 7.

vase kritike: odrzavati cesce evente sledece sezone (na svakom podsrw), takodje oni ce odrzati i igrace na serveru, sada gotovo i nema eventa na prisonu pa isto tako i igraca, jedino na kothu ali i tada je mala brojka igraca.

:smile:

.