Predlozi za OneBlock server

Palo mi je napamet par stvari/promena koje bi po meni bilo fino dodati(ili vratiti, pošto je nekih stvari već bilo ranije) na OneBlock, par primera:
-vratiti kretanje mobova. Ovako je malo mrtav osećaj dok se igra, pogotovo ako neko koristi mobove radi estetike.
-[item] i [inv] komande. One su postojale ranije, ne vidim razlog zašto ih ne bi opet bilo.
-/xp give komanda za rankove. Ne toliko bitna stvar ali opet što da ne
-balans mob eggova. Trenutno se jedino isplati imati rabbite u spawnerima, što nema smisla obzirom da je rabbit egg common tip itema
-nerf spawnera. Ovo je vezano za prethodni predlog tj. ekonomiju servera, 300scp je premala cena za spawnere, a pogotovo ako se uzme u obzir da je sada moguće i stackovati spawnere, pre si barem morao da brainstormuješ kako ređati spawnere da budu najefikasniji
-onemogućavanje /fly-a drugima na tvom ostrvu(čini mi se da je i ovo bilo pre)
-pokazivanje procenta šanse dobitka itema iz crate-ova
-mogućnost gašenja poruka vezanih za tuđe partije /cf-a(ovo pogotovo smara ako ne igraš /cf jer je 90% partija nameštanje u 100$)
-/furniture ključevi. Ovo je super stvar samo što ih niko ne kupuje jer su 115scp (btw skuplji od Hybrid ključeva). Kada bi se smanjila cena ili omogućilo dobijanje preko kviza ili na neki drugi način, bilo bi fino.
-/mysteryheads ključevi. Isto ih je bilo pre, super stvar, čak je i dalje moguće dobiti ih, samo ne postoji crate za otvaranje :smiley:

Eto nekih predloga koji su mi pali na pamet od početka sezone, koji bi možda imali pozitivan uticaj na gejmplej, vi razmotrite ako ima nešto da valja :slight_smile:

  1. Ovo nije moguće, kroz anketu prošle sezone upitali smo da li želimo da ganjamo performanse da napokon normalno možete da igrate. Bilo je izglasano za.
    Ovo je napokon prva sezona gdje su performanse OneBlock-a na visokom nivou baš radi mobova. Ovako smo dodali novi sistem gdje eksperimentišete novu metu i možete da pravite potpuno drugačije ručne xp farme bez da pravite velike prostorije sa vodom itd.

  2. Bit će uskoro vraćen, uspjeli smo da sredimo na prisonu. Sad ćemo na svim ostalim serverima.

  3. Nije moguće radi leaderboard-a i radi xp dijela.

  4. Spawnerima su ove sezone namjerno smanjene cijene radi stekovanja mobova i ugašenog AI-a gdje možemo da proširimo gameplay puno više na taj način. Sljedeće sezone isto tako imamo puno širine da pravimo malo drugačiji gameplay :slight_smile:
    Spawnere nećemo mijenjati ove sezone cijenu nikako, ako ćemo mjenjati to će biti samo sljedeće. Ne želimo da napravimo situaciju gdje su igrači prije kupovali za manju cijenu, a sada za veću. Svaki put kad smo to radili, samo igrači odustanu od igre iako je “izglasana odluka od igrača”. Ne želimo da pravimo tu grešku.

  5. Trenutno sa ovim pluginom za fly nije moguće, predložili smo dev-u da napravi taj feature. Pa ako ubaci nekad soon upalit ćemo :slight_smile:

  6. Nije moguće u sklopu plugina. Označili smo samo rarity itema i tjt.

  7. Trebalo bi da već imate pristup /cf toggle komandi

  8. Već smo ove sezone smanjili cijene za 100%, vidjet ćemo da dodamo nove načine dobitka

  9. Na koji način ih trenutno dobijate? Niko nam se nije dosad požalio na ovo

1 Like

Pa da, zaboravio sam da dodam da predlozi nisu bili nužno promene za ovu sezonu, nego samo neki fidbek jednog od igrača koji igra od početka sezone :smile:

Jedini problem oko spawnera je prelako zarađivanje novca(uporedi /baltop ove sezone i prošlih sezona), nova mehanika stakovanja je super. Sve što treba uraditi je srediti cene ili balansirati rarity eggova(ako je to moguće uopšte(i naravno ne ovu sezonu, nego posle restarta hah)).
Mislim da je moguće dobiti ih preko kviza, video sam još par igrača da je pominjalo da ih imaju, možda su i sklonjeni obzirom da ih nisam dobijao neko vreme haha, ali svakako ako bi bilo fino ako postoje šanse za vraćanje mysteryheads-a.