Potrebna pomoć u vezi sa prevodom

Zdravo svima,

Ja sam praktično uljez na ovom forumu jer… wait for it… nikada nisam igrao Minecraft. Znam, znam, tragično. Međutim, baš zato, potrebna mi je vaša pomoć. Prevodim neki sadržaj u vezi sa Minecraftom i zanima me da li postoji bilo šta vezano za igru na srpskom jeziku. Znam da postoji album sa sličicama i čini mi se da je to otprilike to. Takođe, ako neko ima album možda bi mogao da podeli sa mnom kako su tamo prevedene fraze:

• Overworld
  • Stash
  • Ender pearl

Na žalost, ne mogu da koristim ove fraze kao “overvorld”, “steš” ili “ender perl”. Išao bih na to da budu “iznadsvet” (žao mi je), “štek” i “ender perla”. Koliko vam je to ok na skali od 1 do jako ok?

Ovo je vremenski ograničeno, imam vikend da se izborim sa tim. Hvala vam svima unapred!

ti bi zaradio preko nasih ledja aaaaaaaaaaaa

Pa da, klasičan Hadrian. (izguglao sam ovog negativca, nemam pojma o čemu pričam.)

Hej LoOney,

Ne znam koliko kasno stiže odgovor, ali na našem sajtu imaš Minecraft proizvode koji se ne kupuju direktno kod nas, ali su objedninjeni na jednom mestu (plan je da dodamo i igračke i slične proizvode u budućnosti):
https://www.serb-craft.com/product-category/minecraft-proizvodi/
U knjigama se verovatno prevode ove stvari, imamo kontakt do Egmonda kao izdavača, pa možeš da me cimaš da te spojim sa njima.

Lupiću svoje predloge prevoda na osnovu konteksta:

• Overworld - ovo je u Minecraftu normalan svet, dakle u njemu si inicijalno dok ne odeš u Nether (slično paklu) ili The End (slično crnoj rupi gde je poenta ubiti zmaja), on se nalazi iznad Bedrock-a i zato mu je takav inicijalan naziv, ali ga niko zapravo ne zove tako.
  • Stash - koristi se uglavnom za grupu Chest-ova tj inventara u kojima sakupljaš stvari, pa onda prevod može biti zalihe, sirovine, špajz, štek takođe zvuči okej :smiley:
  • Ender pearl - item koji je vezan za Enderman-a, jer se dobija njegovim ubijanjem, možda nije loše da se iskoristi umanjenica tipa Perlica, naravno u zavisnosti od ciljne grupe za koju prevodiš :slight_smile:

Ukoliko je još nešto potrebno, budi slobodan da pišeš