Obaveštenje povodom napada [23.01.2024] ⚙️

Pozdrav

➤ Na dan 22.01.2024. u 19:50 desio se upad na server preko rupe u jednom spigot pluginu koji se nalazio na serverima. Nažalost problem je došao do developera plugina koji nije naš i nije pod našom kontrolom i ovo nismo mogli da predvidimo nikako. Nismo jedini server koji je pao pod ovaj exploit, ali šteta je većim djelom kod nas barem sanirana što je bitno :slight_smile:

➤ Za momke ili djevojčice koji su upali, nadam se da ste se zabavili, i mi smo, očekujemo da ćete svojoj budućoj djeci moći da pričate kako ste upali na jedan Minecraft server. Mislim da bi to bio Vaš životni vrhunac njima i bili bi vrlo ponosni :smiley:
Mi pičimo dalje :wink:

➤ Neke od stvari koje su se desile u pet minuta dok su pojedini igrači imali dozvole:

  • Grifovanje Spawnova (Ništa nije se postiglo ovime vraćeno u jednoj komandi :smiley: )
  • Date određene pare igračima

➤ SERB-CRAFT Tim je odradio sledeće stvari da bismo pustili server:

  • Mape su rollbackovane par minuta prije grifovanja! Nijedna ćelija niti tezga nije oštećena.
  • Svim igračima na Survival, Prison i Oneblock serverima su vraćene pare koje su imali u 5 ujutru
  • Svim igračima koji su pokušali da se rankupuju i kupe iteme dok su imali ilegalne pare su rollbackovani (Iskreno fascinirani smo ljudima koji su čak u tih par minuta došli do ideje da ostave pare u timsku banku. Fer pley, ali sklonjeno vam je)

➤ Nije ni prvi ni posljednji upad koji se desio ne samo nama već i najvećim mrežama na svijetu i sve je to proces jednog Minecraft servera.

Užvajte u igri a kroz ovih par dana očekujte jače evente!
Vaš SC Tim!

2 Likes

kamber volimo te

4 Likes