nVidia VS AMD

Ovaj klip sam napravio samo da bi objasnio pojedinoj deci koja seru BOLJI JE AMD ili BOLJA JE NVIDIA ili AMD JE BOLJI ZA GAMING i tako ta sranja.
Like, Subscribe.

Trenutno je bolji AMD a mislim da i uvek jeste. Zašto? Dobro ti i kažeš da ne možemo reći da je jedan bolji a jedan ne. Dobri su oni oboje ali je problem pristupačnost. Kada se uporede high end kartice obe kompanije, vidi se da je nVidia “bolja” . Ali, kada uporedimo to da za jedno $400 manje od, recimo Titana, možemo da uzmemo AMD karticu koja radi skoro pa sasvim isto, tu je bolji AMD. Pristupačnost i odnos cene sa performansama je glavna mana nVidije prošlih 2-3 godine. Jeste da imaju dobre grafičke, ali za manje pare mogu da kupim AMD koji radi isto tako a u nekim slučajima i bolje.
U videu si rekao “Ovo nije Titan nego obična” ako sam dobro čuo. Titan je ustvari GTX690 sa povećanom memorijom a ne GTX780. 780 je novija kartica koja nema veze sa Titanom. A ako upoređujemo najbolje, onda je 780Ti najbolja, posle nje je 780 obična a tek posle nje je Titan. Ali to su grafičke koje su bukvalno over-kill za današnje standarde. A ako i neko ide da kupi high end grafičku a da čita ovo, neka uzme R9 280X ili R9 290. Odlične kartice za tu cenu. A ako hoćete nVidia kuću onda uzmite GTX760 illi još bolje GTX770. Jeste da je R9 290 bolji od ovih nVidia kartica koje sam tu napisao ali zato one imaju bolji price/performance ratio.
Sve su to odlične kartice, ali ko ima para za to? :smiley:
TomsHardware je uporedio 780Ti i Titan. 780Ti trenutno nema konkurencije.
Tabela AMD i nVidia kartica za one koji ne znaju koje kartice su u kojem rangu.
AMD vs nVidia video gde Linus (tako se zove lik, tojest to mu je YT kanal koji ja pratim: LinusTechTips ako vas zanima) priča o razlikama između kartica. To pogledajte obavezno ako ste u dilemi.

Meni ne trebaju velika objasnjenja.

Po meni AMD , imam komp sa AMD procesorom , grafickom i tim sranjima…I zadovoljan sam , sve radi kako treba,igricu moze svaku da podrzi , najjvecu igricu sto sam imao je GTA 4 EFLC , znaci ne blokira ni malo…I to mi je presudilo da glasam za AMD.

Po meni: nVidia bolja, AMD pristupačniji. Ja trenutno koristim vremešnu gt8600 512mb ddr3, i s njom igram sve što meni treba. (Pes2014, Nba2k14, MC, CS GO, CS 1.6 itd…)

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока