Novi sistem pravila

Pozdrav drugari,

Ovom temom želimo da vas obavestimo da će se način kažnjivanja na serveru promeniti počevši od 03.09.2021 i radiće po sistemu kao što smo objasnili ispod. :slight_smile:

Warn sistem

Nalozi iza kojih stoje igrači u svojoj strukturi sadrže warn poene. Warn sistem zamenjuje stari sistem sprovođenja kazni tako što pokušava da uvede univerzalne i automatske kazne.

Šta su warn poeni?

Warn poeni se izdaju pri kršenju pravila uz koja stoji kvadratić:
Postoje 2 vrste warn poena:

Warn poen 1. stepena (plavi kvadratić) *
Warn poen 2. stepena (crveni kvadratić) *

Svaki nalog može imati maksimalno po 3 warn poena od oba stepena. Kada vam je izdat warn poen, sistem automatski izdaje kaznu u vidu 30-minutnog:

  • Mute-a (Ukoliko je izdat warn poen 1. stepena)
  • Ban-a (Ukoliko je izdat warn poen 2. stepena)

Napomena:
Igrač ima pravo da priloži žalbu isključivo na prva 2 warn poena.

Kada igrač dobije treći, a ujedno i poslednji warn poen (3/3), sistem automatski izdaje univerzalnu kaznu u zavisnosti od toga koja je warn grupa poena popunjena:

  • 36h mute (za 3/3 poena 1. stepena)
  • 36h ban (za 3/3 poena 2. stepena)

Napomena: Igrač nema pravo da se žali na treći warn poen, kojim ujedno sistem automatski izdaje kaznu i takva kazna se neće uklanjati. Ukoliko je došlo do greške ili nesporazuma gde treći warn poen nije izdat skroz opravdano, Serb-Craft Tim takođe neće uzeti u obzir vašu žalbu. Ukoliko već imate 2 / 3 warn poena, postarajte se da ne dobijete treći! :slight_smile:

Da li warn poeni ističu posle određenog vremena?

Da, ističu! Warn poeni imaju vremenski period nakon kog ističu i smanjuju se. U zavisnosti od stepena, warn poen ističe:

  • Nakon 3 dana ukoliko je u pitanju warn poen 1. stepena
  • Nakon 7 dana ukoliko je u pitanju warn poen 2. stepena

Warn poeni se ne poništavaju svi odjednom, već nakon prethodno navedenog vremenskog perioda se oduzme samo jedan odgovarajući poen. Dobijanje svakog narednog warn poena, resetuje tajmer za njegovo isticanje, te ukoliko vam poen ističe za 2 sata, a vi u tih narednih 2 sata dobijete novi warn poen, tajmer se resetuje i poen će isteći tek za 3 ili 7 dana u zavisnosti od stepena.

Šta je sa pravilima koji nemaju ili imaju obe zvezdice uz sebe?

[spoiler] Ukoliko pravilo nema kvadratić uz sebe u pitanju je pravilo za koja se najverovatnije izdaje trajna ili po slobodnoj proceni - kazna. Za ova pravila se može, a i ne mora izdati warn poen. Ovo su najčešće pravila koja zabranjuju varanje i korišćenje nedozvoljenih modifikacija. Pravila koja uz sebe imaju oba kvadratića, daju moderatoru slobodu da izdaju warn bilo prvog ili drugog stepena, po slobodnoj proceni.[/spoiler]

BUDITE ODGOVORNI

Sigurnost naloga i stvari na njemu je vaša odgovornost!

  • Postarajte se da uvek koristite jaku i jedinstvenu šifru na svim vašim nalozima
  • Nemojte deliti informacije o vašem nalogu sa drugima
  • Ne stupajte u razmene / trampe / trgovine koje uključuju vaš nalog ili vredna ostvarenja ukoliko niste spremni da ih izgubite bez mogućnosti povratka
  • Redovno pratite izmene i ažuriranja na našem sajtu. Ovo prvenstveno obuhvata pravila definisana na ovoj stranici. Ukoliko ste izgubili vaš nalog usled neopreznosti na prethodno navedene stavke, nalog vam neće biti vraćen. Serb-Craft je omogućio više nivoa zaštite kako biste se osigurali da treća lica neće uspeti da preotmu vaš nalog, osim ako im vi sami to ne omogućite.

Kako biste sprečili dolazak u takvu neprijatnu situaciju, postarajte se da ste vaš nalog povezali sa:

  • TeamSpeak aplikacijom
  • Discord aplikacijom
  • E-mail adresom

IGRAJTE FER

Varanje je izbor, a ne greška. Vaši drugari i vi imate pravo da igrate na mestu koje ne toleriše varanje pomoću raznih cheatova i exploita. Zabranjeno je koristiti nedozvoljene modifikacije koje vam pružaju prednost u odnosu na druge, iskorišćavanje propusta servera, bugova koji su pronađeni, kao i exploita koji omogućavaju ubrzano i nerealno nadograđivanje naloga.

Većina naših podservera poseduje dodatna pravila koja važe samo za njih i neophodno je upoznati se sa njima pre upuštanja u samu igru.

Šta se podrazumeva pod nedozvoljenim sredstvima?

  • Xray teksture Cheat Engine i slični programi
  • Regedit Timer Resolution Dozvoljene modifikacije: OptiFine Shaders
  • Kliker
  • Makro na mišu

Koja su dodatna pravila vezana za igru na određenim podserverima?

Vanilla

  • Grifovanje/ Krađa (detaljnije uskoro…)
  • Ubijanje igrača (detaljnije uskoro…)

Napomena: Za kršenje pravila Vanilla podservera, Serb-Craft Tim zadržava pravo da vam ukloni pristup tom podserveru bez nadoknade, kao i da vas trajno udalji sa istog.

SkyBlock

  • Onemogućavanje igrača da se vrate na svoje ostrvo
  • Zamke na warpovima

Bridges

  • CrossTeaming

Rol3Play

  • Zamke na pwarpovima
  • Kaktus farme iznad 100 blokova kaktusa
  • Preko 300 glava na vašem plotu

Poštujte -

Serb-Craft zajednica okuplja igrače iz više regiona i država, a za cilj ima da im obezbedi zabavu, mesto za druženje, međusobno upoznavanje i komunikaciju. Naš server sadrži igre u kojima ima konkurentnosti među igračima, što ne znači da ne trebate ostati pozitivni i prijateljski nastrojeni prema serveru i drugima.

Server

Šta se podrazumeva pod ovim?

Nepoštovanje administracije kao i njihovih molbi upućenih vama

Reklamiranje
Ovo podrazumeva pozivanje igrača na druge platforme, deljenje video klipova koji nisu snimljeni na našem serveru ili promovišu neki vid mržnje, kao i web sajtova koji nisu direktno vezani za našu zajednicu.

Zaobilaženje chat filtera
Serb-Craft eksplicitno filtrira neželjene reči u vašim porukama. Bilo koji vid zaobilaženja ovakve zaštite se neće tolerisati.

Lažno predstavljanje
Nemojte se predstavljati kao član administracije i na taj način ugrožavati druge, kao i deliti informacije koje nisu validne i koje nisu vaše za prenositi. Napomena: Članovi administracije imaju određeni prefiks ispred svog imena([Vlasnik], [MasterMod], [Moderator], [JuniorMod], [Helper], [Developer])

Remećenje rada servera
Nije dozvoljena izgradnja i korišćenje mašina, farmi i sličnog koje ugrožavaju server i onemogućavaju igru drugima

Multi nalozi
Korišćenje drugih naloga kako biste izbegli kaznu i nastavili da kršite pravila mreže, kao i pravljenje drugih naloga u cilju nadograđivanja svog glavnog naloga je zabranjeno.

Trgovina van igre/servera
Prodavanje stvari, rankova, naloga i sličnih vrednosti sa našeg servera za pravi novac, nalog na drugim igricama, kao i drugih eksternih valuta je zabranjeno. Serb-Craft ne snovi odgovornost za ovakve prevare, ali će se truditi da ih spreči ukoliko primeti da se odvijaju.

Neprikladan sadržaj

Druge

Glavna razlika između MultiPlayer i SinglePlayer igre je ta što su u MultiPlayer okruženju igrači iza kojih stoje ljudi u pravom životu, a ne veštačka inteligencija. Kako bi server ostao zanimljiv i svima prijatan za igru, potrebno je da postoji međusobno poštovanje kod igrača. Uzevši to u obzir postoje i pravila koja se staraju da zajednica i ostane takva.

Šta se podrazumeva pod ovim?

Nemojte učestvovati u radnjama koje uključuju:

Vređanje / Psovanje
Pretnje
Diskriminaciju
Otkrivanje ličnih podataka
Namerno sabotiranje
Lažne prijave
Spamovanje

Preterano pisanje velikim slovima

Pozdrav drugari,

Ovim putem vas obaveštavamo da ćemo od 03.09.2021 početi da primenjujemo novi sistem pravila. Molimo vas da ih pročitate, kako ne bi došlo do nesuglasica. :wink:

Aktivne warn poene možete pogledati komandom /warnhistory
Među podacima koje možete videti pomoću te komande, postoji i labela Level pored koje će stajati broj 1 ili 2.

Prvi stepen (1) je mute warn poen, drugi stepen (2) je ban warn poen. Nakon što se dobije treći po redu warn poen određenog stepena, sva tri warn poena tog stepena se brišu sa /warnhistory, a na kaznu koju ste dobili trećim warn poenom nije moguće prineti žalbu, a ni ukloniti warn poen. Warn poeni 1. stepena se broje odvojeno od warn poena 2. stepena.