Komande i sta se sve moze radit na serveru

Moze li mi neko napisati sve komande i kako se dobija level?

Pozdrav.

SkyBlock je podserver na kojem se sve vrti oko nekoliko stvari koje su sljedeće.

Ekonomija - Gotovo svaki item koji možeš farmati, možeš ga i prodati, skupljaš novac sa kojim možeš proširiti svoje ostrvo, kupovati stvari od drugih igrača, možeš napraviti svoj vlastiti shop, prodavati stvari u njemu, kupovati premium stvari u nasem /scshop meniju (spawnere) za novac i za SC Poene.
Također možeš i raditi zadatke, skupljati iteme i da se takmičiš sa ostalima ko će imati najveći broj odrađenih zadataka gdje na kraju mjeseca top 5 igrača dobiju nagradu.

Island Value - Island value je stavka u kojoj se igrači takmiče da imaju najvrednije ostrvo. Da povećaš island value, potrebno je da gradiš, tj da postavljaš blokove na svoje ostrvo, da vidiš koliko value koji blok ima, držiš blok u ruci i kucaš /is value, da vidiš koliko imaš island value, potrebno je da kucaš /is level. Ukoliko uspiješ doći u island top, na kraju sezone također dobijaš nagradu.

Najljepše ostrvo - Ovo je za one najkreativnije i one koji imaju želju da grade nešto što mi nagrađujemo na kraju sezone. Kroz sezonu sakupljaš resurse sa kojima ćeš izgraditi nešto što će svakog ostaviti bez daha i oduševiti ga, a mi ćemo drage volje nagraditi sav uložen trud i vaše potrošeno vrijeme kao zahvalnicu što ste se odlučili na takav projekat.

Gameplay - Počinješ na malom ostrvu gdje iz chesta uzimaš starter iteme gdje je najvažniji item lava.
Lavom napraviš cobblestone generator gdje kopaš cobblestone, proširuješ ostrvo, s vremenom praviš farme i ostale stvari koje su ti potrebne za resurse, nakon nekog vremena ćeš doći do nethera i enda gdje te čekaju misteriozne stvari i nove stvari koje možeš dobiti tamo farmajući sve što poželiš. Kad skupiš resurse, čekaju te zadaci koje možeš rješavati preko komande /c. Zadaci se mjesečno mjenjaju, te dolaze novi, a odlaze stari, tako da imaš velik broj stvari koji se ne mogu dobiti iz gameplaya, ali možeš ih dobiti preko zadataka. Na spawnu se nalazi shop gdje je moguće kupovati i prodavati stvari, da podignete svoju ekonomiju s kojom ćeš kasnije kupovati stvari koje su vam potrebne za nastavak igre. Resursima također gradiš najljepše ostrvo na kojem će prvenstveno tebi biti lijepo boraviti, a zatim da iznenadis ostale kao i SC Tim svojim djelima i idejama koje si napravio na kraju sezone. Ukoliko imaš rank na skyblocku, imaš pristup endparty svijetu gdje se zmaj spawnuje svakih 24h, tamo se održava end party gotovo svake nedjelje, igrači sakupljaju stvari od mobova koje se ne mogu dobiti kroz igru, već samo na end party eventu. Društvena igra gdje je najvažnije biti dobro s drugim igračima, kad ti zatreba pomoć, dobit ćeš je, a i vratit ćeš istu uslugu, steći ćeš mnogobrojna prijateljstva i buduće timere.

Za sve komande, imaš na spawnu Info NPC, kod njega možeš potražiti sve što ti je potrebno na serveru.

Želim ti ugodan boravak na našem podserveru, zabavi se i uživaj.