-Postavio si pitanje koja je svrha foruma? Serb-Craft stranica ima vise kartica da tako kazem, a one su dalje podeljene na stavke, jedna od tih kartica je i Forum, koja nema svoje stavke, vec je samo Forum. Kada udjemo na Forum vidimo 26 kategorija, i svaka je predvidjena za nesto…
1.) Obavestenja: Ova kategorija sluzi da obavesti korisnike stranice o akcijama, azuriranjima kao i nagradama. Kao sto znas u ovoj kategoriji mogu samo admini i moderatori da komentarisu i prave teme.
2.) Donacije: Ova kategorija sluzi za usluge, to jest ako neki igrac ima problema pri kupovini usluga, moze tu napisati svoj problem, a i pitati pitanja koja ga zanimaju pre kupovine usluga, takodje za to postoji i posebna kartica (Donacije).
3.) Predlozi za sajt: Ova kategorija je mesto gde igraci ili korisnici ove stranice predlazu neke ideje za stranicu, dizajn foruma, i daju korisne ideje…
4.) Tutorijali: Ova kategorija je mesto gde igraci postavljaju tutorijale vezane za Minecraft, ali i razne odgovre (Kako skinuti optifine, minimapu, itd…)
5.) Eventi: U ovoj kategoriju su uglavnom obavestenja vezana za neki event, moje licno misljenje je da ova kategorija uopste nije aktivna, odnosno hocu reci da eventi trebaju cesce da se odrzavaju.
6.) Sanduce: Kao sto pise i u opisu ove kategoriju, ona je predstavljena za kritike i pohvale, mada ovde ima tema koje nemaju nikakve veze sa kritikama i pohvalama, to su teme koje igraci nisu imali gde da svrtsaju nisu znali, pa je bolje i ovde nego u Donacije.
7.) Predlozi: U ovoj kategoriji igraci predlazu sta treba uraditi da bih sam server bolje funkcionisao i radio, daju korisne savete vezane sa svaki podserver.
8.) Pitanja: Ova kategorija je mozda i jedna od najaktivnijih trenutno da tako kazem, ona je mesto (kao i sto sam naziv kaze) gde mozete pitati apsolutno bilo sta vezano za minecraft, server, stranicu, itd…
9.) UNABN sekcija: U ovoj kategoriji igraci traze unban, mislim da to znas.
10.) Bug sekcija: To je mesto igde igraci prijavljuju neke bug-ove vezane za server.
11.) Prijava igraca: Ovo je kategorija koja je pre par meseci bila bas dosta aktivna, tu su igraci prijavljivali druge igrace koji krse pravila, danas uglavnom prijavljuju igrace koji timuju, vredjaju ili se lazno predstavljaju, pre je bilo mnogo vise tema vezanih za citovonje.
12.) Fakcije: Kategorija gde igraci predstavljaju svoju fakciju, clanove, pokazuju svoje f home, i tako dalje…
13.) Mape: Ovo je kategorija gde kreativni igraci postavljaju svoje mape vezane za neke od pod-servera.
14.) Forge: Forge je kategorija vezana sa bilo kakva pitanja, i nejasnoce vezane za ovaj server, uglavnom moderator zokiruma daje odgovore, jer je on zaduzen za taj pod-server, koji trenutno nije dostupan igracima…
15.) Sanduce(2): Kategorija koja nema temi, i ne znam stvarno cemu sluzi…
16) Privatne sobe: Kategorija gde igraci traze svoju privatnu sobu na TS…
17.) Minecraft: U ovoj kategoriji mozes da pises bilo sta vezano za igricu Minecraft…
18.) Software: Tu se uglavnom nalaze downloadi…
19.) Slike: Ovde mozes kaciti bilo kakve slike, slike gradjevina, slike radjene u photoshopu, slike sa servera, svoj skor na nekom od pod-servera itd…
20.) Video klipovi: Tu youtuberi, ali i igraci koji ne snimaju za yt ozbiljno, kaze svoje klipove sa Serba…
21.) Caffe: Kategorija predvidjena za spamovanje, bolje reci kategorija gde igraci mogu bilo sta pisati…
22.) Forumske igre: Moja omiljena kategorija koja je pre bila aktivnija, je mesto gde korisnici foruma prave razne zabavne igre (ima i dosadnih).
23.) Rodjendani: Samo ime kaze mesto gde igraci jedni drugima cestitaju rodjenadn…
24.) Predstavi te se: Ovde se igraci prestavljaju, pisu o tome kada, kako su poceli da igraju minecraft ali i na Serbu…
25.) Zastarele teme: Nbt. kategorija.
26.) Zastarele kategorije: Nbt. kategorija.
[color=green]-Znam ja da sve ti ovo znas ali postavio si pitanje, na koje sam ti ja se nadam dala odgovor, admini su ti takodje dali odgovor zasto nisu aktivni, ja mislim da treba da ima vise tema poput one koju je Manic napravio, gde pisemo svoje price koje su nam se desile i blamove.
-Takodje moje misljenje je da je server za zezanje, a na forumu ipak treba da budemo malo ozbiljniji, postoje kategorije za zabavu, ako ti zelis da se zabavljas napravi temu…
-Tvoje misljenje je, da je forum predstavljen za zezanje, neki se slazu sa tim neki misle drugacije, ja iskreno mislim da u poslednje vreme neki korisnici otvaraju bezpotrebne teme, i pisu bezpotrebne komentare, sto se zove spamovanje, takodje se svadjaju, i tako dalje, jednostavno nema potrebe za time, svako ima svoje misljenje, nema potreba sad da dolazi do sukoba zbog razlicitog razmisljanja…
-Sto se tice aktivnosti, kada sam ja napravila svoj nalog, dosta sam komentarisala druge teme, i moram priznati spamovala, cak sam se svadjala i sa Kennyjem ko vise spama, misleci da je to neki klinac koje je juce poceo da igra, nisam uopste znala ko je, i ono kad mi je dosadno gledam teme i komentare koje sam pisala pre godinu i vise dana, i ono prosto ne verujem da sam ja to pisala, ko da nisam ja, danas i ne komentarisem toliko druge teme jer nema zanimljivih tema, pre je bilo mnogo vise, ali kad mi je dosano ovako uzmem pisem “romane” kao i sad, kao sto i sam znas broj igraca na serveru se duplo smanjio, i onda je logicno da ce i na forumu biti manje aktivnih korisnika, mislim da admini i moderatori nemaju nikakve veze sto se tice neaktivnosti nekih korisnika…
-Ja iskreno mislim da treba da ima 2/3 forum moderatora, koji ce biti AKTIVNI, ne da ulaze 10 minuta dnevno prelistaju sve nove teme, odgovore na 2 i to je to, ne nego da na sve nove otvorene teme daju odgovor, ja sam recimo pre mesec dana prijavila 2/3 igraca i dalje nisu banovani niti mi je iko odgovorio na temu, to je samo primer, igraci cekaju i po nedelju dana da bi im neko odgovorio na temu, uredu je kad je neke tema nemam sad primera, ali tema gde trebaju svi admini i moderatori da se konstutuju i daju pravi odgovor, ali na neke proste teme, cekati toliko vremena, mislim sta reci…
-Slazem se sa tobom da admini i moderatori treba da budu aktivniji, gledala sam teme od pre 2/3 godine, i videla koliko su samo tada bili aktivni…
[/color]