GLSL Shaders Mod

Ukoliko imate jak kompjuter i zelite bas da vi imate taj specijalni mod u kome se lisce na drvetu i trava pomera, a sunce ima zrake koji se prelepo prelamaju preko vode to je onda pravi mod za vas. Ja ga koristim i extra je. da bi ste ga skinuli potrebno je da Guglate zato sto stalno izlaze novi i ne rade svi kako treba.

Postoji li nekakav pravi link da ne skinemo nesto ''FAKE"

http://www.minecraftforum.net/topic/1544257-glsl-shaders-mod-modified-by-karyonix/
Ovo je za minecraft 1.5.2 i treba Optifine Ultra HD D3

Novi shader paket koji je bolje optimizovan a izgleda fenomenalno:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=v71x38JUaog[/video]

Download!

Izbacis composite.fsh, otvoris Notepadom, ides na Go To, ukucas 1634, obrises komentar (ono //), snimis, vratis u .zip, i onda imas volumetricne oblake :smiley: Onda su oblaci posebno renderovani, samo ih prvo iskljucis u Video Settings, onda imas samo volumetricne koji nestaju kad prolazis kroz njih. :smiley:

EDIT: Ovo radi samo za SEUS 10.1v Preview

Cim nadjem malo vremena napravicu tutorial kako instalirati i upaliti i ubaciti modove za Shaders!

Manicu pls sto prije posalji tutorijal. Jedva cekam… :smiley:

Cim imam vremena…

Ja cu danas da uradim :slight_smile:

Evo ga tutorijal, morao sam da iskljucim mikrofon iz “tehnickih” razloga…

Linkovi: Forge Installer
SEUS 1.7.2 jar
SEUS Preview 10.1v
SEUS 10.0 Standard
SEUS 10.0 Ultra Motion Blur
SEUS 10.0 Ultra Depth of Field

Hvala na paznji :slight_smile:

Meni ovo još uvek neće da radi -.-’
Već sam proveo 3+ sata tražeći fajlove i tutorijale kako da namestim da mi radi u 1.7.2 sa Magic Launcher-om i još uvek ništa. Ako neko znate kako i koje verzije da skinem a da PROVERENO RADE, molio bi vas da ih tu upload-ujete ili da napravite mali tutorijal. Ja ne razumem ili sam glup ko letva ili je neki problem u verzijama. Stvarno više nemam živaca da se mučim i da tražim. Ako nekom radi sa 1.7.2 i Magic Launcher-om, upload-ujte celi folder pa nek ide život!

[quote=“Dulje” post=13314]Meni ovo još uvek neće da radi -.-’
Već sam proveo 3+ sata tražeći fajlove i tutorijale kako da namestim da mi radi u 1.7.2 sa Magic Launcher-om i još uvek ništa. Ako neko znate kako i koje verzije da skinem a da PROVERENO RADE, molio bi vas da ih tu upload-ujete ili da napravite mali tutorijal. Ja ne razumem ili sam glup ko letva ili je neki problem u verzijama. Stvarno više nemam živaca da se mučim i da tražim. Ako nekom radi sa 1.7.2 i Magic Launcher-om, upload-ujte celi folder pa nek ide život![/quote]

Probaj bez Magic Launchera.
Probaj da povecas memoriju koju MC alocira (Treba ti Java SDK)
http://www.minecraftforum.net/topic/940974-172sonic-ethers-unbelievable-shaders-and-glsl-shaders-mod/
Tu ti je SVE! AAAAA!

Koju MC alocira sam stavio na 6GB i tako uvek stavljam. Ta preostala 2GB sam ostavio čisto za svaki slučaj :smiley:
AAAAAAAA! HVALAAAAAA! Veruj mi, ni meni nije lako… -.- :cheer:

Ako ne radi, dacu ti .zip fajl mods foldera (Onaj koji ja imam) i Versions foldera (Zbog Forge-a).

Po mom misljenju, Magic Launcher je golo govno, posto sam probao da koristim legit verziju, i nije mi se svidela. Od kad se Vanilla MC Launcher update-ovao, postao mi je dovoljan :slight_smile:

Ovaj moj Tapatalk jede govna, alal nece danas jer je jeo bureka, ali ima sutra da jede! :slight_smile:

Ja imam samo taj launcher. Ne znam koji drugi da koristim jer niko nigde nije napisao koji je najbolji ili najbolje optimizovan. Pošalji mi odmah i launcher koji koristis :wink:

Još uvek čekam :stuck_out_tongue:

Konaččno rešio problem! Bio je toliko glupav da ja prosto ne verujem. Samo sam trebao da zamenim launcher jer nije bio compatible. Ne mogu da verujem sopstvenoj gluposti. Ali sada… puuuuu bato! Sve izgleda da ga ljubi majka! :smiley:
Sve opcije su mi na max i stavio sam render distance umesto na 16 na 10 i radi mi konstantno oko 40~60+ fps. Prezadovoljan sam! A da ni ne govorim o kvalitetu…

/e: Sad sam skontao chat. Neko opet nije zadovoljan sa čiterima :smiley:

Još sličica za vas da slinite ^^
Ovo je sa SEUS Ultra DOF (depth of field). Sve opcije na maximum, clouds on, render distance 16:

Kravica :3

Warp PvP:

FPS je uglavnom uvek zakucan na oko 37. Ponekad padne na 33~35 kada load-uje nove chunk-ove a ponekad se digne na 40~42-3 .
Naravno, kada odem na spawn gde ima gomilu ljudi i milion itema, FPS padne ko kiša u jesen :smiley: Oko 15fps konstantno. Kada se udaljim tamo gde su arene, dobijam oko 25~. Uglavnom:
Min: 30~
Avg: 37
Max: 42~
Iako je moja mašina dobra, jeste da je grafička malo slabija tojest neki mid class, ako imate i vi mašinu od kompjutera a volite kvalitet, preporučujem Ultra DOF. Ako volite da igrate PvP i tako te stvari onda nemojte ni da instalirate shader-e ^^

Pomereno.

Volim da tražim shader-e koji nisu “mainstream”, one koji nisu toliko poznati i naleteo sam na ovaj: CUDA Shaders v4 i izgleda fenomenalno! Jako mi se sviđa i preporučujem ga jer je odlično optimizovan i nije toliko zahtevan. Meni lagano radi v4 Ultra na max podešavanjima u MC na konstantnih +60fps i kada odem na spawn varira oko 30~40fps. Ima lens-flare, blur, dirty lense efekte i još nekoliko efekata. Prezadovoljan sam i preporučujem!
Slika: