Factions, Svaka cast modovi

Zdravo iskreno drago mi je sto ste nas poslusali po prvi put i dosli na ideju da vratite factions… Kako se opet ne bi desilo ono sto se desilo da ima 25 igraca prvi dan sezone, poslusajte nas igrace opet. Otvaram ovu temu kako bi svaki fac igrac dodao neki predlog i povecao sanse da se factions igra… Evo par mojih predloga :

  1. Verzija 1.13.2 - Ja mislim da je ovde sve jasno, znam da nemate ideju da vratite 1.8 ali nemojte ni 1.18+, factions je najlepse radio na 1.13-1.16 najvise…
  2. Mapa - Ne tako bitno ali vratiti mapu koja je bila u sezoni 5, ovde vam je screen.
  3. Ekonomija - Vratiti coocies ekonomiju, tj. da kolacici kostaju 8$ da ih se isplati farmati, ostaviti harvester hoe sto je dodat u survival 2 sezoni samo ga malo preurediti…
  4. Regen Wallovi - Dodati regen wallove, i napraviti samim tim zanimljiviji raid.
  5. PvP - Sam pvp bi trebao da bude diamond, nikako netherite jer to onda nije factions, da bude kao i pre 2 pieca p5 p4u4 arrmori i dodati s7 u sc shop ili kroz neki key (KOTH Create).

Ima tu jos dosta predloga koji mi trenutno ne padaju na pamet ali ako mi padne nesto na pamet dodacu.

1 Like

Nista bajo ccujem da ima facctions pa ajde da se oglasim… Slazem se sa ovim tamnoputim igracem da je factions all time best podserver na SERBU i da od njega moze napraviti kao sto je spano pre govorio veliki profit i da se dovede strana popularnost na server.

Ajmo KRENUT

  1. FTOP- FTOP bajo najbitnija stvar… Zasnovati celu sezonu na spawnere, ne na postavljanje BLOKOVA (dodajte i njih ali da vrede od 10-100 po bloku) da ne bude tlk OP i AFK vec da spawneri imaju mnogo vecu vrednost jer samim tim treba grind za ftop a ne minimiziran minecraft u IG ili CREEPER ili CACTUS i ladis si jaja dok ti on pravi pare.

2.KOTH/PVP - Ovako Bajo ovo je toliko nebitno za tok igre i nekako mislim da je ovo cisto treba napraviti pvp kao pre, zatvoren koth /warp pvp sa warzone i trapovima da moze da se prave, max enchovi da budu p4u4 (p5 kapa i chestp kapa da bude u koth crate a chestp samo u wl kitu) i macevi max do sharpness 6 (i on da bude u koth crate / infernal (solar) )) i ne ubacivati nista NETHERITE za pvp.
3. Ekonomija - Najbitnija stvar predlazem kolacice ili TRSKU. Kolacici su generalno uvek bili najbolji za farmati dok je trska bila sa strane i mislim da treba dodati trsku kao nacin farmanja para ili neki drugi item koji nije vidjen uopste (da nije toliko na afkanje vec malo i da treba da se igra za pare). Kaktus ostaviti na 1.05 - 1.25 kolacici zavisi od toga da li ce biti novog nacina farmanja ( nekog malo tezeg) i TRSKA neka bude 7-9$.

4.Raid i bagovanje / glicanje u baze- ne dodavati regen wallove i dozvoliti glichanje u baze ukoliko je baza UNRAIDABLE sa topom zbog servera (LAGA).

5.Verzija podservera - Najbitnija stvar jest verzija… Verujem da bi mnogo igraca volilo 1.13.2 ali ja mislim da je za factions 1.18.2 trenutno najbolja opcija zbog toga sto nema tlk novih updatea posle 1.17 i nema onolikih wardena i tih itema koji mogu samo smetati.

  1. F tokeni (spanova nocna mora) - Dobra stvar koju mozete pretvorit u nesto zanimljivo da za svaki vote / ubijen mob / openan crate i to dobijamo po 1 - 10 tokena i da te tokene trosimo u /tokenshop da ima fora spawneri unutra i da se f tokeni mogu dobit malo lakse.

  2. MOB MONEY- Za svakog ubijenog moba da se dobija $$$ od 0.5 po zombiju do 20$ po ig-u realno super ideja.

8.dodati novi Sandston svet:
i da bude ovako:
Granica za Sandstone 5000x5000.
Pvp: Uključen svuda
Claim: Uključen / iskljucen zavisi
Build: Uključen
9.Enableovati END

border za End je 6000x6000.
Pvp: Uključen
Claim: Isključen
Build: Uključen

  1. Dodati F heads kao kada je Daamex bio moderator za factions.
    Skupljamo glave i kada se skupi odredjen broj glava (10k lvl 1 50k lvl2 itd itd) otkljucavamo NPC-a sa specijalnim shopom gde su stvari jeftinije npr solar crate kosta 140 u tom shopu nek kosta 85 ili 120k IG spawner u sc shopu 500scp u tom neka kosta 300 hopperi neka kostaju 15k i tako.
  2. Custom ench - Dodati DETONATE HASTE i te classic custom enche da sluze kao pomoc igracima realno su bili super za koriscenje…
    Sta da dodam ne secam se vise nicega ili mi ne ulazi u glavu… Potrudite se oko factionsa ove seonze i vraticete igrace slusajte igrace to vam govorimo vec 3g i jace i vi opet gledate na to kao da nas nema ili poslusate za neku sitnicu koju je 1 igrac trazio. Imate potencijala da napravite najbolju sezonu na factionsu samo se potrudite.
    LP
    Martin2003_ ima velike usi

Dodao bih samo izbaciti texturu i vratiti “Demon” rank

Izbaciti texturu da, a rankove vratiti kao pre Vip, Creator i WarLord

To za Vip nisam siguran jer nisam igrao tad

problem je sto Factions nema aktivnog moderatora koji ce voditi taj podserver, a tesko ce se i naci

Pozdrav, lepo je sto vracate factions, ali mislim da ste svesni da opet nece biti igran ako bude zapostavljen nakon 2-3 nedelje igre i naravno ako ne bude nekog adekvatnog i aktivnog moderatora za tako zahtevan podserver.

  1. Verzija- 1.8 necete vracati verovatno, ali i kada bi vratili samo bi opet bilo isto kao prosli put kada ste vratili, bilo bi igraca nedelju dana i opet bi svi quitali, mozda je najbolje vratiti 1.13.2 samo za factions, zato sto je bolja za fps od npr 1.16.5 i vecih verzija, a i nema toliko nekih mobova i itema koje niko nece koristiti.
  2. FTOP-ftop kao glavni deo factions gameplaya mora biti lepo odradjen, vidim da je neko predlozio da glavni ftop budu spawneri, ne bih se slozio sa tim zato sto se spawneri kopaju sa silk2, koji ima u scshopu i crateovima da se dobije, na njemu ima limit za 20 spawnera u obicnom i 10 spawnera u nether svetu, a samim tim sto je u scshopu znaci da je i p2w i nece svi igraci moci, a ni zeleti da kupuje silk. Mislim da treba biti stari ftop sa serba, tj da budu emerald, dmd, iron blokovi koji ce davati isto ftop, emerald kao najbolji, i naravno spawneri isto da daju ftop.
  3. PvP- kao glavna zanimacija na factionsu, pvp ne treba nikako biti netherite. Najbolje da bude stari pvp gde bi bio u4/u3 armor sa p5 chestplatom u warlord kitu i koth keyu i p5 kapom u koth keye. S6 u scshopu i crateovima. Mozda cak dodati s7 mac u koth keyu, sa veoma malim sansama za dobitak.I vratiti warzone /warp pvp, gde bi pravili trepove i pvpali se.
  4. KoTH-Vratiti stari zatvoreni koth.
  5. Tezge-Na factionsu veoma dobra stvar za prodaju i kupovinu spawnera, potova, armora, ftop blokova itd, obavezno vratiti.
  6. Ekonomija-Pocetna ekonomija najbolje da budu kolacici ili sugar cane, kolacici 8$, a sugar cane 2-4$ i dodati onda i harvester hoe koji bi mogao da se upgradea tokenima koje bi skupljali tokom farmanja sugar canea. Takodje ekonomija za kasniji deo sezone da budu grinderi, skeleton, ig, kriper. Kriperi da budu kao najveci izvor novca i da se samim tim najteze dobijaju, npr mesecne ftop nagrade, keyevi, turniri, IG-evi da budu kao drugi najbolji izvor novca preko spawnera, a skeleton grinderi, kao pristupacniji od Ig-a i kripera, da budu kao jaci izvor novca od sugar canea/ kolacica.
  7. ScShop-U scshopu da budu klasicni itemi koji su svima potrebni, pick, axe, shovel ali tipa za 30-40 poena, ako nekome zatreba da zaista lako moze da kupi, a ne da budu 200 poena. IG-evi 500 scpoena, s6 mac no kb 120, kb2 140 poena. Silk2 2.5k poena.Elitra 120 poena. To su neki kao bitniji itemi za scshop.
  8. Fheads- Vratiti stare fheadove koje bi skupljali i otkljucavali shopove u kojima bi kupovali spawnere, ftop blokove, keyeve itd.
  9. Custom enchanti- Vratiti mozda cak samo detonate koji bi ljudi koristili za pravljenje baza.
  10. Rankovi-Vratiti stare nazive rankove- Vip, creator, warlord sa starim kitovima.
  11. INSIDE- Zabraniti insajd, ko insajda-perm ban, a fakcija koja je insajdana, dobije nazad sve iteme.
    12.Genbucketi-Vratiti stare genbuckete, obs vertical, horizontal, cobble vertical, horizontal, netherite vertical, horizontal.
  12. Elixiri-Vratiti stare elixire (fused, haste, restoration…) sa starim cenama
    To je nesto sto sam se sada setio. Nadam se da ce biti uvazen bar deo :slight_smile:
  1. bane za moda

Pozdrav

Taman dok imam vremena, ajde da malo popričamo.
Da kao što ste vidjeli preko trailera teasovan je Factions, kako ste to mogli skontat hmm hahhahahha

Odakle to da vraćamo Factions

  • Od prošle sezone sam postao manje više Menadžer servera i tako smo krenuli u zadnjih par mjeseci da radimo na tome da maksimalno nadogradimo naše sisteme pa tako i mašine, nadogradnjom smo povećali troškove a i povećali kapacitet za server više. Nažalost radi povećanja tih troškova isto tako smo morali da minimalno povećamo i neke usluge, a u planu je da se uskoro izmjeni i ostatak mašina za maksimalnu nadogradnju.
    Prije nego što neko kaže, mogli ste samo osim Creative-a, ne nismo mogli Creative je takav bio server da i da je imao 100 igrača ne bi se osjetio na mašini jer je obim plugina vrlo mal.
    Tako da sada imamo resursnog lufta za još jedan server, a taj server sam odlučio da bude Factions pa da pokušamo opet!

Kada bi Factions bio vraćen

  • Vrlo bi rado da pustimo server odma, ali nažalost to nije moguće jer to nije samo ej ubaci i tjt, ima tu posla previše. Factions će biti vraćen kroz 2 mjeseca. Potreban je prvo meni odmor, pa i ostalima pa da pičimo jako.
    Dva mjeseca su vjerujem dovoljna da skupimo Feedback i da vratimo taj stari Factions uz neke još nadogradnje.

Evo odgovori na neki feedback što se tiče ove teme

  • @Pujica da li znaš tačan datum ili sezonu te mape, msm da je 2019 otp. Ali će mi trebati malo tačnija informacija. Pošto smo bazirali ovu cijelu sezonu na OG Mape nije problem da i factions isto tako bude baziran tako :slight_smile:
  • Što se tiče verzije, serverska verzija mora da bude na najnovijoj. Ali to ne znači da ne možemo da limitiramo gameplay. Generaciju možemo da odradimo na 1.18. pa i gameplay na tako neku verziju.
  • Ne netherite neće biti dio Factions gameplay-a još uvijek, nije bilo ni planirano
  • Resource pack mora ostati, ali podrazumjeva se da neke stvari kao što su Furniture i tako te nećemo ubacivati jer koji će vam đavo na factionsu hahhaha.
  • Ekonomija će biti bazirana na onu staru uz određene izmjene naravno
  • Planiran je full ažuriraniji i optimizovaniji sistem Hoppera (Mob, farm hopperi)
  • Regen Wallovi su nam bili smrt i na 1.8. tako da ako želite koliko toliko dobru optimizaciju na serveru, morat će da se izbjegava
  • F Tokeni @ludaglava546 - to bi moralo mnogo mnogo da se razmatra jer i to mora da se napravi da je perfektno. Jer ako tu pogrješiš, sve ostalo ide dole. Mislim da se možeš složit sa ovime.
  • F Heads je isto Spanova noćna mora hahahha, on je bio tada to predložio i ubacio zajedno sa Baticom i bilo je par failova koji smo napravili i ja i Spano i Nadja sa time koji su bili mnogo kritični hahahaha tb. Što se mene tiče može opet da se ubaci, samo i to mora da se balansira.
  • Custom Ench - Ako ćemo već ubacivati te neke osnovne, nije onda vrijedno ubacivati cijeli plugin i samo da te osnove kontroliše. A plugin sam po sebi je težina.
  • Stara imena rankova nije moguće vratiti, jer su trenutno na Survivalu, problemi su pravne prirode. Morat će da se smisle nova imena.

Wiki

  • Planirano je ubacivanje wikija sa informacijama što se tiče svih servera, sa istim će moći da pomažu igrači najvjerovatnije. Tako ćemo pokušati da pomognemo i novim igračima što se tiče igre na serveru i lakšeg dohvata igrača.

To je to za sada što se tiče ove teme. Neke stvari jesam preskočio ali imat ćemo vremena do tada da popričamo. Slobodno pišite ovdje u ovoj temi šta mislite i diskutujte, a sve će da se pročita kad tad :slight_smile:

Sretni novogodišnji praznici, a mi se čujemo poslije odmora i za dva mjeseca pičimo sa Factionsom :slight_smile:

Vratiti mapu sa kothom Mesa

( MAPA SEZONA 7 ) 2.10.2020 datum mape

  • Izbaciti Trident

  • Dodati Elytra scshop za 500 scpoena i da se može elytra koristiti na kothu a da bude koth zatvoren jedino kako može da se pobegne je da letiš sa vatrometima okolo sve dok ne prodje tag

  • Ne dodavati one custom stolove suncobrane i ono što ima na survival

  • Vratiti stari /elixir ,j fused elixir koji se pije str 2 speed 2 a ne onaj koji se baca

  • Ubaciti Sharpness 7 koji se može dobiti iz KoTH Crate (retko)
    image

  • Vratiti armor setove sa effectima

  • Vratiti /warp Divljina gde će moći igrači da prave trapove

  • Vratiti pored nicka što piše koji je f i koji rank igrač ima
    image

  • F Top spadaju Blokovi i Spawneri kao što je pre bilo

  • Potreban AntiCheat za Factions
    Razlog : Cheateri ce da se tpaju u baze …

  • Igrači koji nisu ušli 15 dana na Factions automatski dobija kick iz F-a

  • Ekonomija Cactus , Cookie

  • Dodati F Heads

  • Regen Wallowe sklonite (nepotrebni verovatno će da stvaraju lagove)

  • Dodati Chunk Boostere

  • Vratiti Detonate pickaxe

  • Dodati Tezge

Ja mislim da je najbolja mapa i verzija bila 1.5.2.
Kompletno vratiti stil igre kao i 1.5.2 ili 2 verzije kasnije.
I ako je ikako moguće spam klik od 1.8 verzije

Ako je OG nek je OG do kraja :slight_smile:

1 Like

da da dodajte factions i vratite kitpvp obavezno

Malo prebrzo umrla tema :slight_smile:
Ajmo pišite još, i bez copy paste istih prijedloga od iznad kao što su neki malo uradili

1 Like

Nema sta vise, predlozili ljudi…
jedink mozda neki novi nacin farmovanja novca… Ili cak vracanje enderman spawnera, itd…

kamberu zamolicu vas da mi acceptate predlog i na discordu za anticheat da bude obavezan na Factionsu, da igraci ne raidaju baze sa hackom jer ce biti haos. takodje treba aktivan moderator da se pronadje, ne znam koliko imas vremena da vodis sezonu. onaj 3x3x3 pickaxe da ubacite u scshopu da se dobija ukoliko ne mozete custom enchante da ubacite jer je to adekvatna zamena.

Factions - predlozi [2023] - #3 od Kamber evo neke predloge tu u temi pa vidi da nesto ubacis ako mozes

Obavezno zabraniti Schematiku ( bilo bi previse krindz da se koristi schematika na serbu iskreno, bilo bi speedrun sezone )
Ne dodavati OP Regene ( Zabraniti regene koji nisu 1x1 lava regeni kao i pre ).
Vratiti stare setove, i stare sposobnosti setova ( koth, traveler, infernal )
I iskreno mislim da bi trebalo da se napravi glasanje i da se uz pomoc % izabere Mapa, ja iskrneo i nisam bas najveci fan mape Zima 2019.

pa nemaju ovde svi 50 godina poput tebe da se secaju mape od pre 10 godina, uz duzno postovanje

1 Like

Varaš se ako misliš da imam 50 godina, a isto tako mislim da bi trebalo da osetiš taj gameplay, ne odudara mnogo od izvornog MC-a, a i biće zanimljivo jer se nije dugo igrao taj stil, biće kao da je novi trend.

Da bas je super proslo kada su vratili 1.8 verziju na skypvp i na factions, ta sezona je bas imala mnogo igraca :skull: