Factions - predlozi [2023]

Pozdrav igračima Factionsa-a!

S obzirom da se bliži restart i ovog podservera, došlo je vreme da vi iznesete svoje predloge vezane za sledeću sezonu, kako bi je zajedno učinili još boljom.

U okviru odgovora možete napisati svoje utiske o dosadašnjem igranju, šta bi od ranije uvedenog izbacili, šta bi uveli, šta bi izmenili što se tiče kitova, mape, rankova i tako dalje. Navedeni predlozi koristiće i nama, a i vama kasnije prilikom igranja i biće detaljno razmotreni.

Volio bih da što više detaljišete o ovim prijedlozima, a ne samo “Ubacite elixir”. Potrebno je i zašto, kako to pomaže igračima itd itd.
Svaka “Slažem se” poruka će biti obrisana, ukoliko bude spamovana igrač će biti udaljen sa foruma.

Prijave za moderatore su uvijek otvorene, ukoliko želite da učestvujete u Factions izradi koliko toliko možete da se prijavite putem sljedećeg linka → Angažovanje - SERB-CRAFT

vratiti staru ekonomiju sledeci gr za Factions, grinderi i to. povecati cenu sugar cane-a s 0.9 na 3-4$, kolacici 6$, cactus da ostane ovakav, povecati cenu mob dropova, skloniti magmu cream jer ko je nasao najvise spawnera na pocetku sezone taj je pobedio ovu sezonu gg

Da postane jos malo op mozda, da se poveca power igracu od 10.0 na 15 i da se doda da obsidian puca od tnta posto sandstackeri su unisteni, a tnt moze da leti vise nego sand, testiraj slobodno

Vratiti mapu iz 2017, OldSchool. Leto 2017 Restart, ako nadjem klip okacicu.
Krenuti kaznjavati za xray teksture, ne znam jeste li 1 ban imali ove sezone bar :side:

Jedno od glavnijih pitanja za tebe kamberu, koja ce verzija biti sledece sezone?

  • vrv neces otkriti, al bila bi fora da se zna, ne gubis nista

  • Craft wand takodje, predlozeno prosle sezone neubaceno, ne znam zasto.

  • Custom Enchanti osnovni, ne one za pvp: Detonate, Telephanty sta je jos bilo.

  • ChunkBooster, evo link plugina ( 1.8 - 1.13 ): https://www.spigotmc.org/resources/chunkbuster-1-8-1-15-clear-any-area-of-land.60057/

  • Povecati border obavezno, 12500 je previse malo i to elitrom preletis za 10ak minuta max…Predlazem da se poveca na 25k-30k blokova.

  • Vratiti one setove: Bunny, Jump itd. Znas vrv o cemu pricam: to su oni armori koji su se dobijali u keyevima i kad njih obuces imas speed2 beskonacan npr, jump boost i to…

Ako bi vi mogli da nadjete neki drugi top. Ovo je dobra stvar za trencanje baze, pravljenje velikih farmi i to.

U prevodu vratiti stari sjaj Factionsa, da moze da se raida, ove sezone dal je bio 1 raid sa canonom, svaki raid je inside i time ljudi gube volju da nastave da igraju jer je posle jako tesko nabaviti iteme i boriti se za ftop.
Ja, kao neko od starijih koji je uzivao ovo igrajuci moram da se slozim s tim da nije 2017 god da Factions ima 150 igraca, to vise nazalost nikad nece biti, ali ukoliko bi se napravio neki sistem koji bi privukao igrace da igraju kao strani serveri sto imaju da se za najjace 3 fakcije daju pare, to bi igrali svi. Jbg znam da je nemoguce ali ovo je neko moje misljenje.
Veliki Pozdrav

Verzija Factionsa će biti 1.18. potrebno je dizanje verzija radi održavanja samih sistema.

Nažalost nema trenutno idealnog rješenja plugina za isti. Svi plugini koji su pronalaženi ili su napušteni ili jednostavno su za previše “starije” verzije sa previše bagova koje nisu fixali i tako ostavili samo na tržištu. Vidjet ću ako budemo mogli nešto mi da napravimo i da implementiramo povodom crafting wanda.

Tako par enchanta da ubacim ima logike malo više Vama, ali nema serveru. Jer jedan plugin zarad tih par enchanta koji je haos velik uzima resurse naravno. Ali naravno tu je u prjedlozima, pa ćemo da vidimo na kraju da li će biti prostora za iste. Ako na kraju se ispostavi da ne bude, šta vidiš kao generalnu zamjenu. Naravno potrudit ćemo se da ovaj prijedlog glavni bude implementiran ukoliko je moguće.

Napušten plugin, vidjet ću dal ima neki drugi plugin na tržištu koji se može kupiti pa da čak bude održavan. Ako ništa vidjet ću nešto sa ovim, sreća otvoren je kod pa barem može da se ima veći dio strukture plugina.

Povodom ovoga ću morati da napravim neku anketu prije starta. Struktura svjetova će biti kao prije znači spawn svijet i pvp za sebe. A /wild i /warp pvp vas vodi na drugi čist svijet.

Plugin smo izbacili jer je bio nestabilan manje više. Kupili smo ga, pa ga je lik napustio, pa se vratio, pa opet nestao i tako u krug. Imali smo havarija problema sa tim pluginom što je na kraju značilo da ga izbacimo. Vidjet ću kad se bude radio server kakva je situacija sa njim.

Po pitanju ovoga jako bi se moralo diskutovati kako bi SVIMA odgovaralo, i kako bi napravilo malo da je igrivo jer jebiga na 1.7. gdje su cannoni perfektni nema nikakve šanse da se vrati :confused: Bože moj bilo bi top da se samo ta fizika može ubaciti na novije verzije, ali to nažalost još se nije pojavilo.

Čitao sam kod ovog što radi factions plugin da je uradio neke stvari da se može tipa zakazati rat sa fakcijom pa da se samo tada raid dešava itd. Nisam siguran da li je već implementirao ili još uvijek radi na tome, tako da i to treba vidjeti.

Isto tako postoje u factions pluginu “Spawner chunkovi” bukv chunkovi koji su napravljeni samo za spawnere i kada tipa otvoriš f map vidjelo bi se gdje su ti chunkovi što vjerujem da bi donjelo neku neizvjesnost ajde da kažem.

Tako par enchanta da ubacim ima logike malo više Vama, ali nema serveru. Jer jedan plugin zarad tih par enchanta koji je haos velik uzima resurse naravno. Ali naravno tu je u prjedlozima, pa ćemo da vidimo na kraju da li će biti prostora za iste. Ako na kraju se ispostavi da ne bude, šta vidiš kao generalnu zamjenu. Naravno potrudit ćemo se da ovaj prijedlog glavni bude implementiran ukoliko je moguće.

Generalna zamena bi bio onaj pickaxe 3x3x3 sto je bio pre par sezona ako se secas, pricam o Zima 2020, ali normalno posto doticni likovi su to iskoriscavali kako bi bagovali, mora se uzeti u obzir da nije i to idealna zamena. Ako se moze popraviti da ne baguje, da se ne rusi bedrock, to bi bila jedna zamena. Takodje druga solucija je chunk booster, naravno pricam o trencanju baze, ali dosta likova bi ovaj 3x3x3 koristilo u svrhe da kopaju rude i boostaju ftop, dok chunk booster bi se generalno koristio kako bi se trencale baze.

@CREEPER1BLOW

1 Like

Realno gledano sto vise idemo ka novijim verzijama vecina plugina jos nije napravljeno.

Poboljsajte kitove. realno su smorili kit starter hrana i tools.
Rankove ne dirajte.
Vratite obsidian crate iz factions v2.0. neka kosta 30scp. Realno je bolje da on bleji tu nego da imamo eternal raspali. i vecini bi se svidelo to nego da pucaju pare na gb-ove i obs u shopu
Oko PvP-a ne zelim da pricam kakav je takav je.
Vratiti shop iz v2.0. Bolji je i bukvalno svega ima, pitaj spana ako se seca za taj shop zato sto stvarno je dobar i 100x bolji od ovog sada.
Ekonomiju malo oslabiti.
Dodati pillagere i outpostove one. Moze se lakse farmati emeraldi. Disableovati toteme da se pickuju zato sto ce oni mageovi kako se vec zovu da ih dropaju kad umru.
Sto se tice raidanja, vratite lavu i stavite obs dura 5 ili 3.
Border na 25k stavite i enableujte da mobovi mogu da udaraju nas i villagere(msm da se to zove mobgriefeng nzm). Znam da bi lagovalo na 1.16.5 ali 1.18.2(kao sto si rekao 1.18 ce biti) ima slican chunk generation kao 1.12 i lagano nebi lagovalo. Testiraj to.
Kelp izbacite disablujte radite mu sta ocete samo nemoj da postoji jer ne moze da se raida ako je kelp tu.
Vratiti da kad ubijemo moba dobijemo $ ne secam se koja je to sezona bila. Posto je warden novi mob tu neka on daje 5k neka ig daje 25$ creeper 20$ blaze 0.5$ wither 500$ itd itd.
Promenite crateove vrte se isti crateovi ko zna od kad. Dodajte Turnir crate i da tamo budu samo pvp itemi i da se to daje kao nagrada za 1,2,3 mesto.
Vratite da sugarcane bude 8$ da se ne zasniva sezona samo o afkanju.
Povecajte gold da vredi vise na ftopu.
Dodajte nove spawnere i samim tim imaju igraci novi nacin zarade.
Vidim da kazes da ce imati vise svetova, ne slazem se sa tim. Pogledaj v2.0 sezonu samo je spawn bio drugi svet a tu su i kothovi bili. Staviti da warp pvp bude gde su i kothovi ili dodati koth warp pvp kao i u v2.0
/wild da bude na 5min.
Otvoriti end, i dozvoliti da se gradi tamo.
Vratiti 3x3x3 pickaxe.
scshop preurediti totalno i dodati nove stvari.
Sto se tice angazovanja za moderatora.
Odbili ste Seven-a, igraca koji najvise igra sfc i najbolje zna stvari o njemu.
100% ima nekog ko zeli da bude mod ali je banovan za brisanje temp fileova, itd itd.
Nadam se da ces nesto od ovih mojih predloga ubaciti.
Pozdrav

Većina i jeste ažurirana za novije verzije, i bolja još strana jeste što se još uvijek ažuriraju.

Plugini za starije verzije se trenutno ne diraju, znači kako su bile tako su i ostale. Zato i ne može ništa novo sa njima da se ubacuje.
Znači ako je bio neki bug aktivan, taj bag će uvijek i ostati sa tim pluginom. Sa time si i limitiran kako da radiš, pa moraš još ubacivati i 5 drugih plugina da kamuflažiraš greške tog plugina i stvoriš dodatne performans probleme i tako u krug. Nadam se da vidimo problem ovdje.

Kako je tako je u svemu se treba ići dalje, pa tako i sa minecraft verzijom koju koristimo. Ovako i mi nemamo problema sa developerima koji ne žele da ažuriraju svoje plugine jer je verzija pre stara, a i možemo da koristimo naš tek napravljeni dev tim i da krenemo polako sa razvijanjem istog :slight_smile:

Treba se gledati kako najbolje iskoristiti najnovije verzije i tjt.

Na neke od ovih stvari manje više nisi uradio neki konkretan prijedlog.

Odma prvi prijedlog je: “Poboljsajte kitove. realno su smorili kit starter hrana i tools.”

Ja lično od ovoga nemam nikakav output, i onda kada ja budem lupao glavom od stol i smislio nešto svoje JA ću biti kriv jer nije ispunilo Vaša očekivanja.
Tako da bi volio kada se nešto predloži da se odma kaže ZAŠTO je to i predloženo i šta vi uopšte želite.

Što se tiče odbijanja prijava za članstvo u tim, koliko god da je bitno koliko neko igra Factions toliko je i bitno da li je on zreo i sposoban da bude član nekog TIMA. Smatram da je svako itekako sposoban za bilo kakav rad bilo gdje, samo je najviše do te osobe kako će on to pokazati prvo i samom prijavom pa i kasnije radom u timu koji se cijeni ovdje.

Manite me samo tih šupljih priča nije primljen u tim zato što je banovan za brisanje temp fajlova.

kamberu piso sam ti i na discord, ali vrv nisi video poruku pa da li mozes da ovo ubacis sto pre?
staviti stek dmd blokova u /shop jer ovi baguju obicni kad se craftaju i gubimo vise vremena, ovako nam olaksate igru, normalno da cena bude ista kao 9 steka obicnih!!!
stavite ako treba sign samo ovo ubacite, baguje kad se craftaju dijamanti, tacnije vraca ih iz craftinga u inv
@Kamber

Ako možeš molim te ovo da prešaltaš na novu temu i da tamo rješimo problem. Discord poruke većinom ne čitam jer svakako sve što je vezano sa server se rješava upravo ili preko foruma ili preko discord tiketa. Ništa privatno više.

Vindicator spawner ( Vindicator dropa emeralde kad ga ubijes) kamberu zanima me tvoje misljenje oko ovog predloga? Mogli bi da ga ubacite u neki key, tipa infernal i samim tim dobijes jos 1 nacin za boostanje ftopa? Posto dropa emeralde, a 1 emerald block kosta na ftop 1200$ valjda XD i mozete da dodate da se emeraldi sellaju u sell shopu po nekoj odredjenoj ceni… Bila bi fora da se doda nesto novo, godinama unazad imamo creeper u infernal key i ig.

Predlozi za novu sezonu Factionsa
Verzija :Vratiti na 1.13 verziju mada video sam da je kamber vec rekao da ce biti 1.18 ali ako moze 1.13 bi bila najbolja
FTOP
Dodati **Mesecne FTop nagrade ** za top 3 fakcije na kraju meseca u obliku rankova/itema/para
Blokovi na Ftop
Iron:100$
Gold:250$
DmD:900$
Eme:1.2k$
Spawneri na Ftop
IG:50k
Kriper:200k (da se dobija u kljucevima(infernal ))
PigMan:100k
Slime:25k
Blaze:20k
Ostali spawneri:10k
Mapa :Ostaviti trenutnu mapu
Pijaca : Dodati mozda jos 2-3 tezge jedino
FHeads :To nije bila losa stvar i mislim da bi bilo zanimljivo da opet ima i takodje korisno.
KOTH : Za pvp igrace najbitnije, mislim da trebate ubaciti Mesecne KoTH nagrade sto bi podstaklo igrace koji se uglavnom pvpaju dodju na factions i bore za te nagrade.
ScShop : Ig spawner da bude u shopu za 500 poena Pigman spawner biti takodje tu za 750 poena i sto je martin rekao mozda ti Vindicatori za nekih 700-800 poena takdoje
Shop : trenutni shop je skroz ok mozda samo hopere obicne staviti 15k a crop 30k
Ekonomija : Staviti sugar cane 4-6$ i vratiti kolacice 8-16$, kaktus 1$
Obican Svet :15000x15000
Nether Svet :4000x4000
GenBucket : Ostaviti trenutnu cenu ali dodati i horizontal genbuckete cobble i obsidian i vertical i horizontal sand i netherack
Kitovi/Rankovi : Za fly izbaciti da padamo kad smo pored enemya i trenutni kitovi
Crate : Ok su keyevi mozda poboljsati sanse i nagrade u infernal keyu.
Lava :Vratiti lavu za pravljenje baza i postavljanje za farme i tako to.
Glasanja: Dodati glasanje za stvari za novu sezonu i napraviti sastanke sa igracima.
Nadam se da ce vam se svideti predlozi i da ce biti uvazeni u novoj sezoni Srdacan Pozdrav

1 Like

evo kamberu, igro sam ove sezone jer mi se svidela i na kraju dobijem ***** msm ono vec smo navikli
sezonu si smislio kroz okej, ali sve dok nema moderatora koji ce ulaziti jednom u 5 dana Factions ce biti ovakav, ti vrv ne stizes pored svih obaveza, imas svoj zivot i proslo tvoje vreme… necu nista da ti kazem, tiket bleji vec 2d na discordu i da nijedan moderator koji ima op nece da pomogne, to stvarno nije okej sa vase strane a sa moje strane ima detaljno objasnjenje za citavu situaciju? pritom se javlja lik pod nickom Selmoo na discord i pita me opet da mu objasnim citavu situaciju i kazem mu da je ocito koriscen X-Ray i dobijem odgovor: Screenshot by Lightshot
mislio sam da se malo poboljisalo stanje na Factionsu, ali ocito sam se divno zajebao. No hate prema Batici, ali odkad je Manic12 otisao, prvenstveno Factions ide sve dole i dole

hteo sam da dodam ovde da jos budu tipa i emeraldi za sell stek oko 5-6k tj 400-600$ komad emeralda
`

Ova tema će biti zatvorena trenutno.
Nova tema će biti otvorena za survival pod server i da skupljamo vaše prijedloge za isti, što prije moguće.

Survival je bio jedan od prvih servera koji je SERB-CRAFT imao.

2 Likes