Driver Max + download link

Ako pitate prosečne korisnike računara koji deo procesa reinstalacije sistema im najteže pada, u najvećem broju slučajeva odgovor neće biti sama instalacija Windows-a, već pre svega reinstalacija svih potrebnih drajvera i programa. Prvo ih treba pronaći na internetu, potom preuzeti, jedan po jedan, sa brojim neophodnim restartima.

Nimalo zabavan proces. Softver koji danas predstavljamo vam može biti od velike pomoći upravo u takvim situacijama. Ukoliko planirate skoru reinstalaciju Windows operativnog sistema, savetujemo vam da pre formatiranja sistemske particije, prvo uradite backup svih postojećih upravljačkih programa, tj. drajvera.

Na taj način ćete višestruko olakšati i ubrzati ponovnu implementaciju vitalnih sistemskih programa i time uspešno izbeći pretragu po CD arhivama, višesatni download i nebrojeno restartovanje sistema. Program koji će vam u poslu arhiviranja nesebično pomoći zove se DriverMax, stiže u instalacionoj datoteci nešto većoj od 3.5 MB i potpuno je besplatan.

Izvoz drajvera vrlo je jednostavan. Dovoljno je da se na generisanoj listi markiraju svi ponuđeni drajveri, ili samo oni željeni, odabere izlazna lokacija i pokrene postupak eksporta. Drajveri se uredno slažu u precizno imenovane foldere u kojima se nalaze i .inf fajlovi koji pokreću instalaciju svakog pojedinačnog drajvera.

Naravno, u svrhu instalacije svih upravljačkih programa može se upotrebiti i „Import drivers" wizard samog programa, u kom slučaju možete vratiti sistem u potpuno funkcionalno stanje za svega par minuta. Brzo i jednostavno, još treba da vidimo lakši način za bekap i povraćaj svih sistemskih drajvera.

Pored funkcije bekapovanja, DriverMax može poslužiti i za proveru ažurnosti upravljačkih programa na vašem računaru. Za tu funkcionalnost, neophodna je registracija softvera, koja je potpuno besplatna i za koju će vam biti potrebna samo validna email adresa. Proces registracije se lako može pokrenuti iz samog programa, klikom na predviđenu oblast u donem levom uglu prozora.

Nakog toga, program će biti u stanju da detaljno izlista kompletan hardver pronađen na vašem računaru, kao i stanje drajvera. Ako odaberete opciju „Check online for driver updates", otvoriće vam se web strana u okviru koje možete videti koju verzije drajvera vi trenutno imate instalirane, a koje su pak dostupne od strane proizvođača. Naravno, ažurirane verzije možete odmah i preuzeti.

Takođe, DriverMax je u stanju i da identifikuje eventualni nepoznati hardver u okviru vašeg sistema, kao i da ponudi upravljački softver za isti. Program možete upotrebiti i u svrhu generisanja veoma detaljnih, bilo HTML , bilo tekstualnih izveštaja o stanju svih drajvera integrisanih u vaš sistem, što je pohvale vredna dodatna funkcija.

LINK: [hide]http://www.interfejs.tv/InterfejsDL/drivermax.exe[/hide]