Otvaram ovu temu da mozemo svi SkyBlock igraci da damo nase ideje i mislenje oko gameplay-a , da bi sve bilo na jedno mesto i u jednu temu da je lakse za Sc Tim da procita , kako i za nas da znamo sta je vec predlozeno.
-Da pocnem prvo sa Spawna.
Trebao bi se vratiti taj stil spawna koji je uradjen od nekoliko ostrova na nekoliko nivoa
Sadrazaj koji bi trebao imati su:
1.Rank Zona /warp RankZona + /warp End Portal
2.Tezge /warp Tezge
3.Creates /warp Creates
4.Pijaca /warp Pijaca (Sell/Buy NPCs)
5.PvP Arena /warp Pvp
6.Galerija /warp Galerija
-Opis za sve:
1.Warp Rank Zona treba imati Buy shop koji sadrzi Nether Star 15.000$, specijalne blokove (recimo Warden blokove, Deepslate blokove, Dmd Ore, Dirt, Corals, Cvece) , treba imati Anvile, End Portal i Rank Create.
2.Warp Tezge mogu biti uradjeni u 2 tipa, recimo:
-Tezga Type 1 bice na jedan sprat i 5x5 1500$ na 2 ili 3 dana.
-Tezga Type 2 bice na dva sprata i 7x7 3000$ na 2 ili 3 dana.
Da je neki style ko kuce male.
3.Warp Creates kao i svaki klasican sadrzi kutije.
Takodje zadrzite Blood Create ili cak uradite bolji za SkyBlock meni je fora da ima tako Custom Skinove za iteme.
4.Warp Pijaca- Moze biti uradjen opet taj stil kao kad su bili 7 razliciti NPCs u 7 razliciti dana. (Primer Ponedeljak-Mesar, Utorak-Ribar, Sreda-Rudar, itd) Ili moze biti samo klasican Buy/Sell NPC nista specijalno
5.Warp Pvp Arena kao i svake sezone Arena u krug. Moj predlog moze biti sad neki kao Koloseum da ne bude uvek tako rupa u podu kao svake sezone, nego sad da je gradjevina.
6.Warp Galerija- To sam se setio sad kad sam gledao Teme od forum kad smo uzimali nagrade za Najlepse ostrovo, ovaj warp moze biti gradjevina na Spawn-u gde ce biti izlozene slike od Top 3 najlepsa ostrova u toku prethodnih sezona (Sa Custom mape koje se rade tako sto se ubace slike u folder od servera itd. nadam se da znate o sta pricam) + mogu biti izlozeni statue od igrace za Top C , Top Baltop. Nesta novo i zanimljivo za spawn. Nove igrace ce moci lako videti stare Najlepse ostrova i dobiti inspiraciju
Sledece oko Ekonomiju
1. Moje mislenje a i pricam od iskustvo da se treba opet vratiti ekonomija koja se vrti oko /is warp ( ili ti Shop od rank igrace). Tokom godine smo iskusili dosta vidove ekonomije na SkyBlock-u zato sto svaki Mod je imao svoji stil. Ali mislim da su najbolje sezone one koje su zavisili od /is warps. Jednostavno mnogo vise je balansiranija tad, zato sto igraci sami stavljaju cene na iteme koje prodaju i mnogo duze igraju sezonu zato sto ne ostvare sve u toku 3 nedelje.
2. Ekonomija koja se bazira na AFK farme i Spawnere je unistila sezone, ne kazem da Ja ne volim tu zaradu, ali nije poenta da ja i svi ostali skupimo po milione za 1 nedelju AFK-anje u gold farmu ili Spawner farmu i tako da zavrsimo sve. Ta ekonomija nosi na to da /is warps vise nisu potrebni, svi imaju to sta hoce, pare koliko zelis i jednostavno propadne ta trgovija izmedju igrace. Ova ekonomija uradi inflaciju koje je tipa 5000$ za 64 Dirt-a ili ti ne znam 4500$ za Knjigu Sharpness V i tako dalje. Ko je igrao na ovu ekonomiju dobro zna za sta pricam.
3. Ne kazem da se ukloni AFK zarada (farme za Iron,Gold,Mob Drops. to) zato sto svakako mora da ima nacin na koji dolaze pare na serveru ali da nije OP nego neko normalno nivo. Svakako treba da ostane u Sell NPC na /warp Pijaca , ALI da su normalne cene recimo Iron 8$ Gold 12$ Mob Dropove tu negde od 5-10$. Poison Potato 50$.
-Sledece Ostrovo /is
1.Mogu se vratiti ta Start ostrova sa teme ( imamo 3-4 teme Ice.Fire,Jungle,Desert) to je na nekin nacin bio i start up tako sto pokopamo Dirt iz Jungle temu, ili pokupimo Lavu iz Fire temu, sand iz Desert temu itd.
2. Komanda /is Settings
Da imamo opet tu opciju gde je bilo Meni i imamo Vlasnik. Suvlasnik, Coops i Igrac. gde mozemo da podesimo ko sta moze da uradi na ostrovu kad je Vlasnik offline. Bio je dobar sistem zato sto se zastitis od grifanja od stranu Coop Igrace i slicno.
3. Nether na privatno ostrovo
Vratiti stari stil Nether-a gde je bilo 3 ostrov-a od koja 2 su imala po 5 spawnera, a treci je bio kao Spawn ostrovo sa portal do Privatni End.
-Drugi predlog oko Nether-a je da se poveca Spawn rate Piglin-a i ostali nether mobove da bi se radila Gold farma i da se spawna Ghast. Ne mora biti OP spawn rate ali dovoljan da funkcionise.
4. VAZNO
-Ukoliko je moguce da se vrati taj sistem od MC-a gde kad posadis sapling (bilo koje drvo) u Nether da izraste Gravel/Glowstone drvo, to je bio nacin na koji mi farmamo Gravel.
Ukoliko je moguce da se ukine limit na redstone i zivotinje sa Nether-a kao sto je bilo u davne sezone
5. Privatan End
Da se uradi dobar spawn rate da bi se radila Enderman EXP farma.
-Spawn rate na ribe i squid na ostrovo da se uradi da je normalan.
6. Stvaranje WITHER-a od strane igraca na sopstveni Island
Ovo potpune ne bi zeleo da se uradi, zato sto onda se unisti cela poenta oko EndParty i Rank Zona, kao i Creates da bi se farmao Nether Star.
7. Komanda /fly za Rank igrace
Predlazem da ostane ova komanda za Rankove ALI da je samo na sopstveni Island, kad ides na /spawn ili Rank End, tudji island da se ugasi fly. Fly ne smetam za nista OP ukoliko je samo na tvoji Island, zato sto pomaze oko build-a i nista vise.
-Ubaciti Furniture plugin
Mislim da nista nece promeniti u ekonomiju ili taj klasican gameplay za Skyblock, samo moze da poboljsa izgled ostrova i /is warps.
-SkyBlock End za Rankove
-Da se vrati taj fazon sa Teme oko izgleda za End tipa kad je bio Mars, Planete, CandyLand itd.
-Da se vrati Respawn na Ender Dragon svako ujutro posle restart, kao i da imamo opciju mi igraci da spawnujemo Dragona kad hocemo da ga kill sami.
SkyBlock Eventi
-
Da ostane klasican EndParty to je simbol za SkyBlock na Serb-u hahaha
-Da se dodaju novi eventi, evo jedne stare koje sam predlozio -
SkyBlock Novi Event/Mini Game "The Hunted End/The Abandoned End
Mislim da je ovaj Event izvodljiv zato sto vec imate te Custom boss-eve na Survival.
Da se vrati stari ScShop
-ScShop po meni bi trebao imati samo najbitnije stvari kao Pickaxe, Axe, Create Keys, Spawner ali samo Slime,Zombie,Skeleton koji su bili tipa 1500-2000SCP, Spawn jaja kao Wither Skeleton, i neke egzoticne zivotinje koje su nove od nove MC verzije, ostala spawn jaja da budu od /challenge. Build Block Pack-ove.
Komanda /c ili Challenge
Da se vrati stari sistem kao nekad kad su bili 5-6 knjiga sa razlicite nivoa tezine i da ti treba recimo 10 zavrsene c od 15 da bi otkljucao sledece nivo.
Da se vrate stare /c kao sto su bili 27 steka od svaki Mob dropova da dobijes to spawn jaje, i ostale tako 27 stekova zato sto to je odrzavalo ekonomiju i /is warps. Za /c imamo posebnu temu na Forum.
Komanda /is biome
Da se vrati komanda koja je omogucila da menjas biom na island-u tako sto platis ordedjenu sumu $.
Za sad je ovo od mene. Mislim da je najbolje sto prije da se otvori SkyBlock da bi se iskoristilo leto kao sto su i pauze od Fakultet, kome Srednja/Osnovna skola. godisnji od posao i tako hahaha. Pa nakon otvaranja polako da se ubacuju stvari.