SkyBlock Predlozi oko gameplay-a V1

Otvaram ovu temu da mozemo svi SkyBlock igraci da damo nase ideje i mislenje oko gameplay-a , da bi sve bilo na jedno mesto i u jednu temu da je lakse za Sc Tim da procita , kako i za nas da znamo sta je vec predlozeno.

:exclamation::exclamation:-Da pocnem prvo sa Spawna.:exclamation::exclamation: :grinning:
Trebao bi se vratiti taj stil spawna koji je uradjen od nekoliko ostrova na nekoliko nivoa
Sadrazaj koji bi trebao imati su:
1.Rank Zona /warp RankZona + /warp End Portal
2.Tezge /warp Tezge
3.Creates /warp Creates
4.Pijaca /warp Pijaca (Sell/Buy NPCs)
5.PvP Arena /warp Pvp
6.Galerija /warp Galerija

:exclamation::exclamation: -Opis za sve: :exclamation::exclamation:

1.Warp Rank Zona treba imati Buy shop koji sadrzi Nether Star 15.000$, specijalne blokove (recimo Warden blokove, Deepslate blokove, Dmd Ore, Dirt, Corals, Cvece) , treba imati Anvile, End Portal i Rank Create.

2.Warp Tezge mogu biti uradjeni u 2 tipa, recimo:
-Tezga Type 1 bice na jedan sprat i 5x5 1500$ na 2 ili 3 dana.
-Tezga Type 2 bice na dva sprata i 7x7 3000$ na 2 ili 3 dana.
Da je neki style ko kuce male.

3.Warp Creates kao i svaki klasican sadrzi kutije.
Takodje zadrzite Blood Create ili cak uradite bolji za SkyBlock meni je fora da ima tako Custom Skinove za iteme.

4.Warp Pijaca- Moze biti uradjen opet taj stil kao kad su bili 7 razliciti NPCs u 7 razliciti dana. (Primer Ponedeljak-Mesar, Utorak-Ribar, Sreda-Rudar, itd) Ili moze biti samo klasican Buy/Sell NPC nista specijalno

5.Warp Pvp Arena kao i svake sezone Arena u krug. Moj predlog moze biti sad neki kao Koloseum da ne bude uvek tako rupa u podu kao svake sezone, nego sad da je gradjevina.

6.Warp Galerija- To sam se setio sad kad sam gledao Teme od forum kad smo uzimali nagrade za Najlepse ostrovo, ovaj warp moze biti gradjevina na Spawn-u gde ce biti izlozene slike od Top 3 najlepsa ostrova u toku prethodnih sezona (Sa Custom mape koje se rade tako sto se ubace slike u folder od servera itd. nadam se da znate o sta pricam) + mogu biti izlozeni statue od igrace za Top C , Top Baltop. Nesta novo i zanimljivo za spawn. Nove igrace ce moci lako videti stare Najlepse ostrova i dobiti inspiraciju :smiley:

:exclamation::exclamation: Sledece oko Ekonomiju:exclamation::exclamation:
1. Moje mislenje a i pricam od iskustvo da se treba opet vratiti ekonomija koja se vrti oko /is warp ( ili ti Shop od rank igrace). Tokom godine smo iskusili dosta vidove ekonomije na SkyBlock-u zato sto svaki Mod je imao svoji stil. Ali mislim da su najbolje sezone one koje su zavisili od /is warps. Jednostavno mnogo vise je balansiranija tad, zato sto igraci sami stavljaju cene na iteme koje prodaju i mnogo duze igraju sezonu zato sto ne ostvare sve u toku 3 nedelje.

2. Ekonomija koja se bazira na AFK farme i Spawnere je unistila sezone, ne kazem da Ja ne volim tu zaradu, ali nije poenta da ja i svi ostali skupimo po milione za 1 nedelju AFK-anje u gold farmu ili Spawner farmu i tako da zavrsimo sve. Ta ekonomija nosi na to da /is warps vise nisu potrebni, svi imaju to sta hoce, pare koliko zelis i jednostavno propadne ta trgovija izmedju igrace. Ova ekonomija uradi inflaciju koje je tipa 5000$ za 64 Dirt-a ili ti ne znam 4500$ za Knjigu Sharpness V i tako dalje. Ko je igrao na ovu ekonomiju dobro zna za sta pricam.
:exclamation: 3. Ne kazem da se ukloni AFK zarada (farme za Iron,Gold,Mob Drops. to) zato sto svakako mora da ima nacin na koji dolaze pare na serveru ali da nije OP nego neko normalno nivo. Svakako treba da ostane u Sell NPC na /warp Pijaca , ALI da su normalne cene recimo Iron 8$ Gold 12$ Mob Dropove tu negde od 5-10$. Poison Potato 50$.

:exclamation::exclamation: -Sledece Ostrovo /is :exclamation::exclamation:
1.Mogu se vratiti ta Start ostrova sa teme ( imamo 3-4 teme Ice.Fire,Jungle,Desert) to je na nekin nacin bio i start up tako sto pokopamo Dirt iz Jungle temu, ili pokupimo Lavu iz Fire temu, sand iz Desert temu itd.

2.:exclamation: Komanda /is Settings
Da imamo opet tu opciju gde je bilo Meni i imamo Vlasnik. Suvlasnik, Coops i Igrac. gde mozemo da podesimo ko sta moze da uradi na ostrovu kad je Vlasnik offline. Bio je dobar sistem zato sto se zastitis od grifanja od stranu Coop Igrace i slicno.

3.:exclamation: Nether na privatno ostrovo
Vratiti stari stil Nether-a gde je bilo 3 ostrov-a od koja 2 su imala po 5 spawnera, a treci je bio kao Spawn ostrovo sa portal do Privatni End.
-Drugi predlog oko Nether-a je da se poveca Spawn rate Piglin-a i ostali nether mobove da bi se radila Gold farma i da se spawna Ghast. Ne mora biti OP spawn rate ali dovoljan da funkcionise.

4.:exclamation: VAZNO :exclamation:
-Ukoliko je moguce da se vrati taj sistem od MC-a gde kad posadis sapling (bilo koje drvo) u Nether da izraste Gravel/Glowstone drvo, to je bio nacin na koji mi farmamo Gravel.

Ukoliko je moguce da se ukine limit na redstone i zivotinje sa Nether-a kao sto je bilo u davne sezone

5.:exclamation: Privatan End
Da se uradi dobar spawn rate da bi se radila Enderman EXP farma.
-Spawn rate na ribe i squid na ostrovo da se uradi da je normalan.

6.:exclamation: Stvaranje WITHER-a od strane igraca na sopstveni Island
Ovo potpune ne bi zeleo da se uradi, zato sto onda se unisti cela poenta oko EndParty i Rank Zona, kao i Creates da bi se farmao Nether Star.

7.:exclamation: Komanda /fly za Rank igrace
Predlazem da ostane ova komanda za Rankove ALI da je samo na sopstveni Island, kad ides na /spawn ili Rank End, tudji island da se ugasi fly. Fly ne smetam za nista OP ukoliko je samo na tvoji Island, zato sto pomaze oko build-a i nista vise.

-Ubaciti Furniture plugin
Mislim da nista nece promeniti u ekonomiju ili taj klasican gameplay za Skyblock, samo moze da poboljsa izgled ostrova i /is warps.

-SkyBlock End za Rankove
-Da se vrati taj fazon sa Teme oko izgleda za End tipa kad je bio Mars, Planete, CandyLand itd.
-Da se vrati Respawn na Ender Dragon svako ujutro posle restart, kao i da imamo opciju mi igraci da spawnujemo Dragona kad hocemo da ga kill sami.

:exclamation:SkyBlock Eventi

1. Da ostane klasican EndParty to je simbol za SkyBlock na Serb-u hahaha
    -Da se dodaju novi eventi, evo jedne stare koje sam predlozio

2. SkyBlock Novi Event/Mini Game "The Hunted End/The Abandoned End
    Mislim da je ovaj Event izvodljiv zato sto vec imate te Custom boss-eve na Survival.

3. SkyBlock Village Raid

:exclamation: Da se vrati stari ScShop
-ScShop po meni bi trebao imati samo najbitnije stvari kao Pickaxe, Axe, Create Keys, Spawner ali samo Slime,Zombie,Skeleton koji su bili tipa 1500-2000SCP, Spawn jaja kao Wither Skeleton, i neke egzoticne zivotinje koje su nove od nove MC verzije, ostala spawn jaja da budu od /challenge. Build Block Pack-ove.

Komanda /c ili Challenge
Da se vrati stari sistem kao nekad kad su bili 5-6 knjiga sa razlicite nivoa tezine i da ti treba recimo 10 zavrsene c od 15 da bi otkljucao sledece nivo.
Da se vrate stare /c kao sto su bili 27 steka od svaki Mob dropova da dobijes to spawn jaje, i ostale tako 27 stekova zato sto to je odrzavalo ekonomiju i /is warps. Za /c imamo posebnu temu na Forum.

Komanda /is biome
Da se vrati komanda koja je omogucila da menjas biom na island-u tako sto platis ordedjenu sumu $.

Za sad je ovo od mene. Mislim da je najbolje sto prije da se otvori SkyBlock da bi se iskoristilo leto kao sto su i pauze od Fakultet, kome Srednja/Osnovna skola. godisnji od posao i tako hahaha. Pa nakon otvaranja polako da se ubacuju stvari.

3 Likes

Predlog:

• Dodati dnevne i nedeljne quest i obicne challenge kao nekad sto je bilo po 100+ , (uraditi kao nekad na obicne challenge da se mogu uraditi 125 puta sad se ne secam tacno koji je broj ponavljanja bio moguc ali slabije nagrade za ponovljen challenge staviti i uraditi kao nekad c top, i c top kroz ponovljene zadatke)

• Ubaciti upgrade sistem za redstone iteme, da imamo limit 100 ( piston, hoper, sticky piston itd…) pa za svakih 10 doplacujemo odredjenu svotu novca ( balansirati na osnovu ekonomije koja ce biti). Odrediti koliko ce maksimalno biti moguce kupiti ugrade 100 150 200 pistona hopera itd… ( moze se uraditi da rank igraci imaju malo vise limita tipa najslabiji rank 10+ najjaci 40+ vise od limita)

• Izbaciti is limit za obicne blokove koji daju level ostrvu, nekim igracima je i to deo igre da se takmice za is top, pa makar i samo spamali blokove.

• Ubaciti dungeone, napraviti warp dungeon ubaci se odredjeni bossevi wither, wander, moze i pored obicni mobovi, ako ima mogucnost napraviti custom mobove, ubaciti skrivene nagrade kroz chest ili da mobovi dropaju tipa dmd, key za creates, star od withera itd… ovo se moze odraditi kao dnevni event da se svakih par sati mobovi respawnaju ili da su uvek aktivni ( može se odraditi i crates dungeon, pa kad boss dropa key otvoris crates i dobijes neke dobre iteme, book eff 6, eff 7, unb 4, unb 5, mending, sharpnes 6, sharpnes 7, looting 3, unb 3, eff 5, sad ne znam kakav ce srw biti da ne budu previse op knjige a opet da nisu obicne , moze se ubaciti jos obicnih knjiga kako bi smanjilo sansu za jacim)

• Moze se odraditi warp fishing, ubaciti random vreme da krene event fishman i onda igrac top 3 ili top 10 koji najvise upecaju ribe dobiju odredjenu nagradu, neki key ili vredniji item, pa cak mozda i odredjenu svotu scp 200 150 100 .

• Mobove uraditi da se ne stakuju kao sad na ob, nego da su prirodni, moze se uraditi neki mob coins, da se ubaci da mob dropa coins pa naprimer 5% sanse da dobijes ili tako nesto, a sa tim coins imati neki mobcoins shop, gde mozes kupiti (sell wand 500/1000/2000sella, chunk hopper…)

• Ubaciti pet, pa da se pet preko mobcoins ili scp ili ingame money kupuju, pet se moze dodati odredjeni buff da daje tipa hast, speed, jump, night vision itd… naprimer zec da daje jump, macka speed… moze se ubaciti da se na tom pet koji izaberes levelujes, pa na odredjeni level malo jaci buff daje, al ne pre op.

• Dodati opciju da igraci mogu kupovati opcije koje rank ima /ec , /wb , /is go 2 3 itd… ovo mogu kupovati sa parama u igri ili scp .

• Ubaciti kozmetika da se kupuje sa parama ingama, a rank igracima samo prvih par kozmetika otkljucati ne sve kao sto je sad.

• kao sto prison ima /nedelja tako i na sb ubaciti pa odredjeni mini boost da dobijamo tipa 1.5x vise xp dobijamo, manje cekanja do vote party, 0.25% veci sell itema u shop, 0.25% brze da usevi rastu,drveca itd…

• Furniture da se kupuje sa ingame parama ili scp , veci smisao ima od crates furniture, meni za build npr treba klupa koja je verovatnoca kroz crates da cu dobiti…

• sell shop uraditi da moze prodati ceo invetory /shop izaberes koji ces item prodati pa kolicinu 1 komad , 64 ili ceo invetory.

• uraditi kao nekad warp tezge pa da se dnevno zakupljuje tezga, a za rank igrace is warp shop.

• vratiti End Party samo za rank igrace, pa npr samo par norank igraca random pustiti

• dodati dnevne i mesecne nagrade, dovoljno je da udjes na srw i mozes preuzeti nagradu, moze biti novac ili neki item, prvi dan slabija pa kako odmicu dani malo jace, a za kraj meseca se moze staviti neki key ili malo jaca nagrada.

• vratiti stari nacin levelovanja islanda u level , a ne money islanda, money islanda mi je vise za podserver poput factions…

• Leaderboard sistem uraditi da svaka lista se zasebno takmici da dobije titulu traje 1 nedelju pa se od ponedeljka resetuje ( top 1 igrac dobija krunu custom helmet ili titulu pored imena , to mu traje 7 dana) i medalju koja mu ostaje zauvek . Top 3 dobijaju medalje Zlatnu + 300scp, Srebrnu + 200 scp ,Bronzanu + 100scp,
    U leader board ubaciti
    Farmer ( racuna skupljen wheats, carrots,potatos,melon,sugarcane,pumpking,bettrot,cocoa beans, bambo…)
    Drvoseca ( racuna porusene sve vrste drveta)
    Pecaros( upecano ribe/item)
    Rudar ( rude , stone, cobblestone)
    Mob slayer ( sve mobove i zivotinje ubijene)
    Bankar ( baltop)
    Graditelj (is top)
    Challenge (C top) - ovde smisliti bolje ime za titulu
    Krunu uraditi custom helmet imate vec u crates blood pa samo izmenite izgled koji moze nositi 7 dana nakon tog se item obrise , ako ne moze kruna onda makar samo title dodati. Na medaljama da pise ime od koga je kako se ne bi prodavala i menjalo ime. Takodje i medalju uraditi custom .

• u shop ubaciti sve blokove i iteme koje su u verzijama novim, dosta njih se kroz sam gameplay skyblocka ne mogu nabaviti, pogotovo sad Dirt i Gravel vise se ne stvara drvo od gravel i glowstone u nether u 1.20 verziji, ubaciti stek gravel i dirt da je oko 1k ili uraditi da taj stari nacin da sadnjom drveta u nether raste gravel i glowstone.

2 Likes

Za sad sam napisao moje mislenje oko Skyblock-a, Svako ko ima nesto da doda slobodno nek se pridruzi.

Odlicne predloge su naveli momci gore. Ja bih samo dodao jos nesto:
-Vratiti border, odnosno da se pocinje sa 20x20. Da bi se doslo do 100x100 potrebno bi bilo proci kroz 8 “faza”. Prva bi bila da se sa 20x20 kupi prosirenje bordera na 30x30 sto bi kostalo 900$ (30x30), zatim 40x40 za 1600$ i tako sve do 100x100. U ovom slucaju trebalo bi ukupno 38.000$ kako bi se dobio standardni 100x100 is. Na ovaj nacin bi bilo potrebno malo vise truda kako bi se doslo do zadnje faze, sto bi ujedno i zahtevalo da igraci prelaze zadatke ili da se trejdaju sa drugim igracima kako bi skupili novac.
-U scshopu nemojte vracati da se novac moze scpoenima uzimati.

-zadatke (/c) sortirati po knjigama kao sto je bilo pre, i na kraju, kao nagrada za zavrsene sve zadatke u jednoj knjizi staviti keys/crate.

3 Likes

Ako izbacuju u scshop pare onda dodati jace novcane nagrade kroz challenge u pocetku je to medju jedinima vidovima zarade dok se ne napravi odredjena farma ( potato,iron….)

3 Likes

Potpuno sw slazem, sve je lepo objasnjeno. Sad ostaje sve moderatorima da pregledaju i da vrate stari SkyBlock kao sto je i Timez napisao. Tad jr SkyBlock imao smislu i je bio zanimljiv, ekonomija kasnije je upropastila dosta stvari… Igra je bila zanimljivija kad je bilo sve teze da se dobija.

1 Like

@Kamber hocemo update oko SkyBlocka ako nije problem :slight_smile:

1 Like
2 Likes

Cao Kamber, bas sam srecan poradi ovu onformaciju da ste uspesno vratili stare backupove. Verujem da sve ide super i nadam se na povratak SkyBlock. Sto se tice ekonomije, mislim da treba da bude kao sto je bila 2017-2018 moje mislenje. Glavna zarada potato farma 1 poisonous potato 100$, isto tako iron farme, redstone, magma cream… itd. Sto se tice spawnera, treba staviti da se ne mogu kupovati sc poenima nwgo da se dobijaju u odredjeni crate, tako bih gameplay vise bio zanimljivi kad bih bilo malo teze dobijati bitne stvari. Ugavnom mislim da je ovo ovako najbolje po mene, verujem da ce se i ostali OG igraci sloziti oko mog mislenja. Naravno hteo bih i da vidim ostale igrace da daju svoje mislenje. I da jos nesto, momentalna ekonomija OneBlock-a je uzas, gameplay nije uopste zanimljiv. Pocetak sezone je, za 3 dana svako ima po 5 spawnera minimum, svako ima nad 1m$ i sve ostalo se mnogo lako dobija i tako gameplay postaje mnogo dosadan za kratko vreme. Zelim samo OG SkyBlock igrace da daju mislenje oko ekonomije isto, ukoliko bih hteli svi zajedno da ostvarimo najbolji moguci gameplay i najbolju ekonomiju ( zato sto kao sto je rekao Kamber ekonomija je 90% gameplaya.) Nadam se da ce se i ostali sloziti sa mnom… @Tiimez54 @Darkmaster890 @PirateEnderman @Wbu @GMSS

3 Likes

Volio bih da sve ovo bude završeno i do početka augusta, tako da tad je planirano uglavnom da se pusti full :slight_smile:
Još uvijek čekamo HDD da nam pošalju i kreće pun gas. Već su neke stvari sa strane rađene, ali za neke bitnije dijelove su nam opet potrebni ti fajlovi jer je sve bazirano ovdje na OG SB-u.

Izvući ćemo sve od tad pa ćemo da vidimo nešto slično tome što si pomenuo.

Slobodno i ostali mogu da se priključe i neka ostavljaju svoje mišljenje.

1 Like

Cao Kamber, super je sto ce povratak SkyBlock-a biti do pocetka Avgusta. Verujem da ce te ekonomiju srediti i da ce biti kao sto je bila cak i bolja… Zelim samo da napisem jos nekoliko stvari, neke sitne detalje sto bih isto bili dobri za SSB. Super bi bilo da se /is level racuna kao ranije da ne bude kao sad na OneBlocku ili kao sto je bio poslednje sezone mislim da je bilo SkyBlocka. Isto tako /challenges da budu slicni kao sto su bili ranije uz malih promena i jos novih ali uglavnom da bude isti stil kao sto je bilo primer sakupis pun inv rottenflesh dobijes zombie jaje… i tako za ostale mobove. Nadam se da ce te isto isplanirati kako ce biti sto se tice o spawnerima da ih mozemo dobijati malo teze, da ne bude kao sto je sad na OneBlocku da mozes prvi dan kupiti 10+…

Pecanje: kad pecamo da mozemo upecati ench knjige i ostale stvari kao sto je bilo ranije…

Rankovi: Da budu SkyLord ( Crveni ) & SkyCrafter ( Zuti ili Zeleni )

Farme & Glavna Zarada: Kao sto sam i rekao glavna zarada da bude Potato farma a ostale farme bitne sto mogu da budu su: Iron farma, Gold farma, Slime farma i ostale koje su bile ne secam se bas davno je bilo 2018…

Eventi: EndParty da bude svake nedelje obavezno znam da ce se svi sloziti oko ovome, i jos neki event ako se moze ubaciti tipa odredjeni mod odlucuje koji dan ce se odrzati primer Parkour Event, i ko bude prvo mesto, 2 i 3 dobijaju odredjene nagrade…

To je to od mene za sad :slight_smile:

Tako da @Kamber mozes ne slobodno cesto obavestavati sta se desava kako ide povratak, na sta momentalno radite da mozemo davati predloge i vama pomoci vise… :slight_smile:

@Kamber nadam se da je dovoljno do sad sto smo napisali, verujem da sve ide super sa povratkom. I ako vam treba jos informacija pisite slobodno. I da ako nije problem da kazes na sta momentalno radite? :slight_smile:

Ima i dovoljno informacija tako da se piči što se tiče servera, bit će i sneak peakovi sa mapama na discordu. Ima kanal sneak-peak pa ispratite malo i tamo.

Što se tiče ekonomije to ćemo morati malo odraditi drugačije jer izgleda da tada u tom periodu samo su se čuvale mape, a ne i podaci servera. Tek smo krenuli cijele servere backupovati kada smo izmjenili strukturu vlasništva i drugačije funkcionisati od 2021. godine :confused:
Tako da morat ćemo da se poslužimo prvim serverom i konfiguracijama koje imamo od tada i da nam to bude kostur nekih stvari :slight_smile:

Poslužit ćemo se tim SkyBlockom i onda na osnovu vaših prijedloga koje ste napisali ovdje podesiti cijelu ekonomiju da liči kao na 2018-te otp :slight_smile:

2 Likes

Cao @Kamber, je l moguce da bude povratak SkyBlocka 1 Avgusta?

@Kamber je l se zna datum kad je povratak SkyBlocka?

Prva polovica augusta bi bila najbolja, kao što sam i najavio :slight_smile:

Nije toliko lako spremiti cijeli server, još uz to imam i KitPvP koji će soon biti pušten.
Obavještenja o zvaničnim datumima uvijek dobijate tek kada se sve manje više završi i krene testirati.
To ćete dobiti obavještenje i na sajtu i na discordu. A i vrv ćemo imati neku manju kampanju na društvenim mrežama kao reklamu.

1 Like

Super, hvala ti na informaciji. I jedva cekam SkyBlock… :smiley:

Jedna radosna vijest za Vas SkyBlockere, zvanični datum puštanja je zakazan, uskoro ćete dobiti javno informaciju. Pratite Discord i naše društvene mreže kroz koje će se voditi mini kampanja reklamacije servera.

Vaše mišljenje

Treba nam još jedno vaše mišljenje.
Ekonomija servera je bazirana maksimalno na farme i gledajući da sadite svoje farme i da kroz to maksimalna bude zarada.
Sadnice bi gledali da dajemo kroz izazove, i na taj način napraviti neku vrstu vaše ekonomije kroz koju ćete između sebe trgovati sadnicama.

Naše je pitanje šta želite sa spawnerima, oni spawneri koji bi se trebali nalaziti u netheru kao i one koje bi dobili kroz krejtove nekom srećom.
Koji da budu main spawneri od kojih bi željeli da imate neku pasivnu zaradu.

Pre Order

Pre orderovati rankove možete već sada u Shop-u. Opis rankova i šta sve rankovi posjeduju će isto biti izmjenjeno kroz par dana.

2 Likes

Oko spawnera, rekao bih da budu Wither Skeleton, Witch, Creeper,Zombie, Pigglin, mozda slime?
A moze se uraditi i dobar spawn rate pa da rade i klasicne izgradjene mob grindere kao sto su Gold Farma u netheru, enderman farma u end i obican mob grinder u overall svetu.

2 Likes

Potpuno se slazem