Rol3Play - Predlozi

[b][center][b]Pozdrav Serbovci,

✫ U ovoj temi želim da vidim vaša mišljenja o tome šta biste želeli da promenite, izbacite ili dodate na RolePlay-u. :silly:

✫ Nakon što skupimo sve predloge, uzet ćemo i razmotriti, kako bismo vam igru učinili zanimljivom . :slight_smile:

[size=3]

[b]✫ Svaki predlog koji bude usvojen će biti i nagrađen! :wink:

SVAKI KOMENTAR KOJI NIJE U SKLADU SA TEMOM, BIT ĆE OBRISAN!

● IP ➤ mc.serb-craft.com -:- Verzija: 1.13.2. ●
● TS3 ➤ ts3.serb-craft.com
● Vaš SC Tim! ●
[/center]

vratiti koth na rol3playu, bilo bi zanimljivo posto i dalje ima mnogo jakih igraca koji verujem da su zeljni da se dokazu u pvp borbama!

Novi rudnici

 • Dodati nove rudnike, u njima da bude snow, glowstone, vuna (bela), Sea Lentern…
  Treasure BOX
 • Vratiti lucky key-eve u njega
 • Izgasiti zvuk kada ga otvaramo
  Plotovi
 • BRISATI plotove ne aktivnih igrača
  Teammate
 • Dodati mogućnost pravljenja tima tj. kao Clan na /spr-u, da imaju svoju banku, da se takmiče u broju para itd…
  Glave
 • Vratiti razmenjivanje glava
  Najlepši Plot
 • Ne gledati listu sa /spawn-a nego napraviti posebno glasanje, vi izdvojite TOP 5 plotova i mi glasamo za najbolji, jer svi plaćaju da im igrači rejtaju sa 10
  AFK zona
 • Namestiti da ne mogu itemi da se bacaju u /warp AFKZona, jer kada je keyall dodji igrači i bacaju nam lopate u inv da bi oni dobili keyeve
  Rank Zona
 • U rank zoni dodati spawnere sa životinjama, kao pre nekoliko sezona‚
  Rankups
 • Dodati /msgtoggle, /tptoggle za obične igrače ne samo rankove

To je to od mene, EDIT-ovaću temu ako se setim još nečega

EDIT:
Plotovi

 • Dodati mogućnost povlačenja /plot rate
  Rankovi
 • U Startera (i Buildera i Bizmismena) treba dodati neki kit, npr. da ima mogućnost /autosmelt-a cooldown da bude 2 dana, jer Startera kupuju samo zbog /fly-a, i smanjiti cooldown za lucky key-eve kao što je @Cveni
  Pijaca
 • Dodati /warp Pijaca/Tezge, gde će igrači kupovati svoje Tezge (dnevno ih produžitivati) tu bi prodavati i kupovali iteme
  Crates
  - Promeniti item Happy key-a
 • Staviti da se treasure Box i key za glave kupuju $ a ne scp, kao što je @Drenaw rekao
  Komande
 • Dodati komandu da nam u chatu ispisuje kada se koji rudnik restartuje, jer je pre naporno da idemo do rudnika da vidimo kada se restartuje.

Ukloniti 1 lucky rudnik i ostaviti samo jedan lucky 1 rudnik ,takodje mozda povecati sanse za dobitak. Izbaciti minebooster iz rlb. Staviti da se ne moze koristiti vatromet za elytru na parkour. Mozda dodati novi rudnik i staviti npr sneg/coral blokove i prebaciti staklo iz I u taj novi rudnik. Staviti da se mystery/alphabet/interior mogu kupti parama jer niko ne trosi 20 scp za 1 taj kljuc.Vratiti mogucnost dobijanja lucky iz kozmetike. Povecati sanse za eff 8 jer ove sez uopste niko nije dobio taj pick(za sad).Ukoliko vec postoji rudnik sa vunom mozda dodati makaze eff 5 unb 3/4 u lucky crate. Ubacite item2chat,tptoggle,msgtoggle i za obicne rankove. I dodati tajkunu neke kitove. :smiley:
Izmena:Promeniti mapu,shop smanjiti neke cene mozda jer uglavnom niko shop ni ne koristi.Popraviti bug sa /hat. Takodje kao sto je hidden rekao za plotove izdvojiti 5-10najlepsih pa da mi glasamo. Mozda dodati neku tajkun zonu sa hunterom sa zivotinjama mozda neki rudnik. Takodje envoy popraviti to da se ne spawna na neka mesta gde je nemoguce doci kao npr. na parkour. Takodje u envoy mozda promeniti nagradu iz 1-2 scp u 5scp. Malo otezati rank-upove jer vecina kad dodje do f/g/h lako je nadalje. Skloniti gratis Minebooster kad se kupi eff 7 jer sumnjam da iko kopa kad kupi eff7. Smanjiti cooldown za komande /heal i /feed mislim da je 2h i 3h predugo i zato dosta njih i ne koristi te komande.Vratiti stari zvuk kada se neko rupa na Tajkuna. Mislim da je sve ostalo ok. :woohoo:

Dodati nove rudnike i izbaciti coin flipper

Molim modove da obrisu ovo jer sam umesto izmene kliknuo odgovor :wink:

Novi Rudnici K L M
Poskupljenje rankova
Napraviti tim opciju nesto kao clan na pr
brisanje plotova neaktivnih igraca
napraviti nedeljne nagrade za najvise iskopanih blokova
novi kljucevi i pickovi

 1. Dodati komandu /advertise i u sam rank Startera,kao i tu privilegiju da svi oni koji posjeduju rank ne moraju placati /advertise i stim da ne bi bilo spama staviti cooldown na 5-6minuta.
 2. Poboljsati same kitove kod Buildera i Biznismena. Naime 11 dana (samo 2 prilike da se preuzme bonus kit) je prevelik coolown na kit, a i sam kit bonus nije nista spektakularno jer sadrzi samo 1 lucky key u sebi. Moja zamisao je da se smanji cooldown na barem 6 danau, kako u Builderu tako i u Biznismenu.
 3. Treci predlog se tice kitova takodje. Jedan kit u rankovima je malo, a pogotovo u starteru koji nema cak ni taj jedan. Zamislio sam da se u samog startera doda /kit haste koji nam daje jedan standardan Mine booster koji traje 60min. Cooldown bi mogao biti svaki dan. 1h na dan je sasvim korektno. Takodje /kit haste da se doda i u ostala dva ranka Buildera i Biznismena, gde bi kit bio apsolutno isti kao i cooldown.Takodje u Starteru bi se mogao dodati i /kit tools koji bi sadrzao neke enchantovane iron alate (Pickaxe Eff5 u2 fort1, Axe Eff5 u2, Shovel eff5 u2) gde bi cooldown bio na 1 dan sto sasvim odgovara. U slucaju da vam se predlog svidi a smatram da je preko potreban, /kit tools dodati i u ostale rankove (Builder- Diamond Pickaxe eff5u2fort2, Axe eff5u2, Shovel eff5u2) kao i u (Biznismen- Diamond Pickaxe eff5u3fort3, Axe eff5u3, Shovel Eff5u3fort2).
 4. Ovaj predlog se tice premiumzone. Prethodnih par sezona terracota u premiumzoni je bila totalno beskorisna, i niko samu zonu nije koristio. Sada imam sve pohvale za trenutnu jer pri pocetku sezone s rankom sami rudnik u zoni sadrzi super osmisljene blokove koji taman prilice pocetku. Ali ipak imam jednu sitnicu koja bi mogla da se doda, kako bi se sami rudnik ili ti zona poboljsala. Naime, dodati premiumsell, gde ce postojati neko sell mesto u zoni gde ce iskopani blokovi prodavati za malo vecu cenu nego sto je trenutno. Kada bi ovo dodali, trebali bi izbaciti drvo,gravel,ugalj i kamen kako se ne bi prodavali isti blokovi kao i u rudniku A i B (smatram da vec od C rudnika nema potrebe kopati u premium rudniku jer se ne bi isplatilo toliko).
 5. Peta stvar mi je jedna od omiljenih i najzanimljivijih. Bilo bi lepo kada bi dodali tools upgrade, koji bi igracima na alate dodavao razne enchant upgradeove. Naime tokenom koji bi prethodno morali dobiti iz lucky blocka, bi imali mogucnost da upgradujemo alate. Na primer poput fortune upgrade, unbbreaking upgrade, night vision upgrade, speed upgrade, jump upgrade itd… (Ima mnogo opcija u slucaju da vam se svidi predlog). Sam token se ne bi mogao prodavati niti deliti sa drugima kao ni SC Poeni, i bio bi jako redak, kao na primer red lucky block.
 6. Staviti cenu lucky keya na 120SCP i dodati komande u njega poput /fly /hat /near /wb /rename itd…
 7. Dodati jos jedan(eventualno 2 crate) Koji ce biti balansirani itemima iz lucky-a.
 8. Povecati lavirint.
 9. Izmeniti prefixe rankova. Malo je glupo da postoje 2 ranka s engleskim recima, dok je Biznismen na srpskom.
 10. Ovo ne znam da li jos uvek vazi, ali pravilo za 30 dana neaktivnosti i brisanje plota, smanjiti na 20 dana,
 11. Prosiriti /warp pecanje
 12. Pojacati malo nagrade za iskopane blokove, ubaciti jos 2-3 kljuca uz ove
 13. Rotirati vunu iz lucky mine sa sponge iz G ili jednostavno ubaciti neki blok za koji postoji alat da se brze srusi. Ovako svaki G restart 20-25k sudnjera nestane :dry: Takodje da sunjer kosta 5 a vuna 12, da se i cijene rotiraju naravno.
 14. Dodati donator crate, koji ce se dobijati samo iz rank kita /kit donator. Ne vidim poentu jednog obicnog Biznismena i Tajkuna, apsolutno sve im je isto osim kita i to je to, 800 din dato za 2 lucky keya nedjeljno :oops:. Naravno pri startu pomaze dosta rank kao rank ali treba sagledati cijelu sezonu :smiley:
 15. Prefixe ili ti boje u rankupovima pormijeniti jer se ne razlikuju boje jednog Inzenjera i Tajkuna. Moj predlog je da se tipa prva dark red boja u rankups stavi obicna boja, onda naredni rankup sa dark red bojom koji sleduje da bude underline, pa zatim naredni rankup boldovani prefix. Tako za svaki rank i za svaku boju. Donijece osvjezenja rankupovima :slight_smile:
 16. Ako je izvodljivo da se plot stavi u tacno 9 chunkova, sad mi se cini da ima nesto manje od 9.
 17. Dodati da se moze maximum spojiti 8 plotova. Naime 4 je dovoljno ali jednom igracu kao F_ili_P bi mnogo znacilo jer mu ni u 4 masta ne staje :lol:
 18. Dodati u neki crate lucky keyall gdje bi pomocu odredjenog iteme dobijenog iz odredjenog crata podijelio svima po lucky key.

Vratiti jobs/poslove da se razbije monotonija :smiley:

Mislim da je Rolplay sranje pod server no skill no hands.

Da se omoguci da se kraftaju armor stand-ovi jer je u proslim sezonama moglom iskreno moze se sa njima kul stvari napraviti tipa ja sam napravio kao kolekciju marvelovih junaka (njihova odela )

Rankovi:[b][color=orange]

 1. Dodati /top komandu za [/color]Builder i Biznismen rankove[/b]. [color=orange]
 2. Dodati mogucnost postavljanja 4 pwarp-a za[/color] Biznismena i 3 pwarp-a za Builder-a. [color=orange]
 3. Dodati mogucnost posedovanja 4 plota(ne premium) za[/color] Biznismena i 3 plota(ne premium) za Builder-a. [color=orange]
 4. [Ovo se preskace, jer sam kasno video da je predlozeno] Posto je ovo srpski server mislim da bi lepse izgledalo kada bi imena rankova bila promenjena, na primer:[/color] Starter = Pocetnik, Builder = Graditelj. [color=orange]
 5. Promeniti boju trenutnog ranka[/color] Starter-a iz roze u Starter(zutu) [ Iz razloga sto se roze rank poklapa sa bojom ForumMod-a ]. [color=orange]
 6. Promeniti boju armor-a u gmc modu za trenutnog Builder-a u zelenu a za[/color] Biznismena u plavu.

Rankups:
7. Promeniti boju Tajkun ranka u Tajkun(svetlo plavu). Za igrace sa Tajkun rankom dodati benefit prefix na TAB-u i nick u boji(svetlo plavoj)
. [ Iz razloga sto bi se crveni rank(prefix) uklapao sa Vlasnik-om ].
8. Mislim da vecinu igraca smori pesma koja se pusti nakon rankup-a na Tajkuna, zato bi bilo lepo da se umesto te pesme ubaci neki mocniji zvuk poput umiranja Ender Dragon-a.

Rudnici:
9. Dodati rudnik K - predlog kako bi taj rudnik mogao izgledati jeste: Dodati End Stone ( U /warp H umesto End_Stone-a dodati Soul_Sand, time ce se usporiti kopanje H rudnika, povecati upotreba shovel-a/lopati(jer ima mnogo op lopatica a ‘‘glupo’’ je da se sve te lopate koriste samo za ‘I’ rudnik) i u isto vreme izbalansirati rudnik K ), dodati Prismarine Bricks, Dark Prismarine i Red Nether Bricks.
10. Dodati rudnik L - predlog kako bi taj rudnik mogao izgledati jeste: Dodati Bone Block, Blue Ice, Packed Ice i Birch Planks(takodje ima mnogo op sekirica a ‘‘glupo’’ je da se sve te sekire koriste samo u ‘A, B’ rudnicima).
(Izbaciti birch sapling iz shop-a).

Ostalo:
11. Dodati obavestenje u chat za iskopanih 5 miliona, 7 miliona i 10 miliona blokova
.
12. Dodati hologram za igrace sa najvise iskopanih blokova za celu sezonu(tokom cele sezone)
.
13. Iskljuciti ‘‘guranje’’ igraca na citavom rpu.

novi rudnik
bez novih rankova
da bude zabranjeno skemovanje
i trapovanje
da svaki rank ima vise funkcija
da ko je beskucnik dobije barem 1 lucky
i da je na svakih 7 dana key all

[quote=“anci56389” post=270417]novi rudnik
bez novih rankova
da bude zabranjeno skemovanje
i trapovanje
da svaki rank ima vise funkcija
da ko je beskucnik dobije barem 1 lucky
i da je na svakih 7 dana key all[/quote]

ne igram roleplay al skamovanje nikad nece bit zabranjeno rekli su 500000 puta

Potpuno izbaciti minebooster iz /shop-a, jer beacon postaje beskoristan, ili postaviti minebooster od 1h koji ce kostati 100scp

Pozz, moj prijedlog za Rp-podserver jest da se ovaj stil “Roleplay-a” totalno izbrise, jer nema nikakvoga smisla. Roleplay nije samo da se kopa, kopa i kopa, vec Simulacija je pravog zivota, Po mojem misljenju trebao bi se zvati Mining, a ne Roleplay. Kopanje 24/7 jedno te isto radit bas i nije neka simulacija zivota, ne znam kako to vi vidite. Uglavnom predlozio bih da se /Jobs vrate i da Roleplay-podserver bude kako treba. Hvala.

KoTH nikada nije bio na Rol3Play-u.
Svrha RP-a nije PvP tako da KoTH neće biti ubačen!

[spoiler][quote=“hidden” post=269469]Novi rudnici

 • Dodati nove rudnike, u njima da bude snow, glowstone, vuna (bela), Sea Lentern…
  Treasure BOX
 • Vratiti lucky key-eve u njega
 • Izgasiti zvuk kada ga otvaramo
  Plotovi
 • BRISATI plotove ne aktivnih igrača
  Teammate
 • Dodati mogućnost pravljenja tima tj. kao Clan na /spr-u, da imaju svoju banku, da se takmiče u broju para itd…
  Glave
 • Vratiti razmenjivanje glava
  Najlepši Plot
 • Ne gledati listu sa /spawn-a nego napraviti posebno glasanje, vi izdvojite TOP 5 plotova i mi glasamo za najbolji, jer svi plaćaju da im igrači rejtaju sa 10
  AFK zona
 • Namestiti da ne mogu itemi da se bacaju u /warp AFKZona, jer kada je keyall dodji igrači i bacaju nam lopate u inv da bi oni dobili keyeve
  Rank Zona
 • U rank zoni dodati spawnere sa životinjama, kao pre nekoliko sezona‚
  Rankups
 • Dodati /msgtoggle, /tptoggle za obične igrače ne samo rankove

To je to od mene, EDIT-ovaću temu ako se setim još nečega

EDIT:
Plotovi

 • Dodati mogućnost povlačenja /plot rate
  Rankovi
 • U Startera (i Buildera i Bizmismena) treba dodati neki kit, npr. da ima mogućnost /autosmelt-a cooldown da bude 2 dana, jer Startera kupuju samo zbog /fly-a, i smanjiti cooldown za lucky key-eve kao što je @Cveni
  Pijaca
 • Dodati /warp Pijaca/Tezge, gde će igrači kupovati svoje Tezge (dnevno ih produžitivati) tu bi prodavati i kupovali iteme
  Crates
  - Promeniti item Happy key-a
 • Staviti da se treasure Box i key za glave kupuju $ a ne scp, kao što je @Drenaw rekao
  Komande
 • Dodati komandu da nam u chatu ispisuje kada se koji rudnik restartuje, jer je pre naporno da idemo do rudnika da vidimo kada se restartuje.[/quote][/spoiler]

Što se tiče predloga za blokove u rudnicima, hvala na predlogu, biće razmotreno. :slight_smile:
Lucky Ključ iz Treasure Box-a nije ni bio izbačen. Zvuk za otvaranje neće biti izbačen.
Plotovi neaktivnih igrača se brišu na svakih 30+ dana.
Teammate tj. clan neće biti ubačeno jer bi to bilo onda isto kao prison samo što nema PvP-a.
Što se tiče razmena glava, hvala na predlogu, razmotrićemo.
Predlog za top liste na spawnu će biti razmotren.
Nažalost nije moguće zabraniti bacanje itema u AFK Zoni.
Što se tiče predloga biće razmotreno.

Povlačenje /plot rate nažalost nije izvodljivo sa strane plugina.
Što se tiče predloga za kitove, biće razmotreno.
Što se tiče pijace, neće biti ubačena jer se nije koristila kada je bila ubačena.
Glave se neće kupovati sa parama ingame, bilo bi previše glava i server bi lagovao.
Što se tiče komande da se vidi kada se neki rudnik restartuje, nažalost nije izvodljivo.

Hvala na predlogu za rudnike, CF neće biti izbačen.

Hvala na predlogu, razmotrićemo.