Prvi utisak na samom pocetku sezone

Nista se nije popravilo od proslog puta, modovi i dalje spavaju kad ih zoves, niti se javljaju niti sta pitaju niti ih zanima. Kazu dodju na TS, pa ja ne igram mc na ts a i lako mi je bit aktivan 24/7 ns ts kad mogu i preko telefona da udjem.
Sistem zadataka je ocajan, sta cu ja sad da radim do prvog avgusta kad sam ih sve uradio, is izgradio, iteme nabavio, full opremu imam, za sta? Samo cu da isljucim mc i da cekam avgust jer nemam sta zanimljivo da radim…
Od novih stvari i predloga sto ste prihvatili su samo gluposti, koliko igraca se bunilo za villagere na spawnu a vi ste ih ostavili… Od mnogobrojnih predloga sto sam dao ni jedan nije usvojen, kazete sa nasim mogucnostima, izgleda da vasi devellopeti ne znaju dva koda da zamene stvarno ne razumem zasto se modovi i developeri?
Koliko se secam jos niste podelili sc poene za anketu a niti ste proglasili ko ce dobit vise sc poena zbog truda i aktivnosti u predlozima, znaci lazete nas sve vreme da nesto radite a ustvari nista…
Sad ste ubacili pigmen spawner (nepotrebno) ali razumem hoce Manic da zaradi pare treba da placa host jbg biznis se okrece…
Ukupan utisak se nije promenio od prosle sezone tj ocajno i dalje, vratite stari sistem kad je moglo dosta itema da se nabavi, pustite nas da igramo igru i da pokazemo nase skilove a ne da imamo restrikcije na svakom koraku, valjda je svrha skyblocka da se prezivi u vazduhu, grade ogromne lepo gradjevine a ne male kocke sa po 10 spawnera da se skupljaju mob dropovi, na kraju takmicenje za najlepse ostrvo ucestuvje par igraca…

Slazem se sa mons10 u vecini stvari, a imam i ja primedbe.
Pogotovo dostupnost blokova koja je mizarna za lepe gradjevine treba Prizmarine nether/end svi blokovi sand itd… svaki moguci blok treba biti dostupan a ne samo u kits da bude. treba se uraditi shop gde se mogu buy blokovi za build koje inace ima samo u crates , kits ima i u rankzoni al su preskupi sea lanter stek 6k itd, ima i u /shop al su po 50/60/70scpoena sto se nikako ne isplati kupiti za par steka bloka sto ces dobiti, da kosta 4/5scpoena pa bi se isplatilo ovako ne. sta ce no ranker koji nema kits ? kako ce graditi nesto od prizmarine ili nether i drugih blokova ? A i rankovi retko ko zeli da sella te blokove jer znaju da su retki… potrosio sam do sad preko 100k da nabavim blokove prizmarine/nether za build. a posto gradim ogromne gradjevine trebace mi jos 4x toliko blokova… Ocekujete da na serveru gradimo od Coble stone i wood. u 1.16 verziji smo jedva novih blokova ima za build… za ovo se zalim po 1000. put i niko nista ne preduzima kao da modovi koji drze server u zivotu nisu odigrali skyblock…
End party je ocajan svakog vikenda…
bude nas 30 rankova spawnate jedva 10 withera i 10 shulkera… uradili ste dragon egg challenge a bacate jedva 15/20 eggova na party. kako ce no rank resiti taj c? jer niko ne prodaje egg jer jedva ima i za rankere…
Da ne pricam o mizarnoscu od nagrada iz challenge daje 10$ 1 dirt smesno… valjda je svrha challenge da nas snabdeva itemima… keyy all /c kosta oko 200scpoena daje 1 dmd, vise se isplati otvoriti te key nego dati u /c …
Sve mi se cini da modovi su tu eto radi reda da ne bi izgubili svoju titulu, ne aktivni, ne ubacuju novitete iako ubace uzasni su pogotovo ovo za /c cekanje mesec dana da se otvori knjiga…

Pozdrav

Bukv.
Ne znam koliko bi bilo sad pametno ista mijenjat, to se ipak trebalo radit pocetkom sez, ali valjalo bi kad bi se moglo raspolagati raznim itemima koji pored toga sto su pogodni za gradnju, nemaju apsolutno nikakvu svrhu, jer tih itema ima dosta, a bukv nema nacina doci do njih. Minimalizirajte vrijednost golda da njegova jedina svrha bude tradeanje sa piglinima jer oni daju sirok izbor itema koji su pogodni za gradjenje i ne narusavaju ekonomiju, smanjite cijenu pigman spawnera jer bukv kroz citavu sez ne dobijem onoliko scp koliko kosta spawner, i dodajte zombie pigman egg. Onaj mini event sa wandering traderom je kul stvar samo sto bi se trebalo ponavljat vise puta tokom dana, a meni se cini nakon jucer da se nece uopce vise ponavljat. Zivila uki q!!!

event sa wandering traderom je kul idea, samo sto u praksi jedan lik ga locka i tjt vise niko ne moze trade, sto je doista glupo.
a i malo je bio preskup 6 emeralda 1 prizmarine… Trebao bi biti vise puta dnevno eventic i da svako moze lock do kraja, tad bi imao svrhu.
Sto se tice gold-a i ovk je cena niska, ionako nema neke zarade od toga. Gold farma sa spawn ratama je jedno, a spawneri su drugo. nikad nece biti zarad kao od Gold farme sa spawn ratama jer bude po 10000 mobova, a od spawnera moras imati poprilicno spawnera da bi bila neka zarada. ja od 3spawnera nemam ni stek golda po satu afkanja… sa looting 3 cisto sumnjam da bi bilo vise od 4/5steka golda po satu.

Pozdrav

Pošto sam od ove sezone tj. nakon GR-a preuzeo vodeću poziciju na SkyBlock-u, odnosno sada kao glavni moderator za SB, dužan sam da odgovorim na vaše primjedbe i da neke stvari obrazložim na koje ste se požalili i da pokušam da vam razjasnim.

Neaktivnost, TS3

Tu se ne mogu složiti da su modovi neaktivni, ne mogu reći za svakoga, ali za većinu tvrdim da ih možeš dobiti kada ih trebaš. Ako ne na serveru onda na TS3 sigurno. Razlika između Minecrafta kao igrice i TS3 kao programa za komunikaciju, jeste ta što ti na TS3 ne moraš kuckati poruku 2 min da bi nekome pomogao ili objasnio nešto, već u većini slučajeva se to lakše obavlja preko TS3. Vjerujem da tebi kada je potreban moderator ćeš kucati /helpop, ali taj /helpop funkcioniše tako da ga vide samo moderatori koji su na tom podserveru i u tom trenutku kada ti pošalješ poruku niko nije na SkyBlock-u, ali vjerujem da ćeš na TS3 uvijek da nađeš nekoga za pomoć, ako ne tamo postoji Discord, Forum i slično.

Sistem zadataka

Što se tiče sistema zadataka, pre GR-a objavljena je anketa na kojoj su igrači pored raznih pitanja oko SB-a imali i mogućnost da biraju kakav sistem zadataka žele za ovu sezonu. Najveći broj glasova je imao predlog da se zadaci rade na mjesečnom nivou tj. da se svaki mjesec otključava nova knjiga sa novim zadacima. Ovakav sistem je odrađen za ovu sezonu i vjerujem da ćemo na kraju iste imati ponovo anketu gdje ćete ponovo moći glasati kakav sistem želite iz iskustva sa zadacima ove sezone. U nastavku možete videti rezultate sa ankete vezano za sistem zadataka:

Anketa - SC Poeni

Iako ne odma nakon GR-a, SC poeni sa ankete su podjeljeni svim igračima koji su učestvovali u anketi. Izvinjavam se svim igračima koji su čekali na poene.

EndParty

Tokom ove sezone održana su 2 EndParty-a do sada. Što se tiče prvog EndParty održan je uz probleme za koje nismo znali da će se desiti sa EndParty mapom te smo Event morali prebaciti na drugo ostrvo. 2 EndParty mislim da je održan pristojno uz veliki broj mobova i ja se nadam da je za svakoga bilo po nešto.

Wandering Trader - Mini Event

Ovaj Mini Event smo pokušali da ubacimo i omogućimo igračima kupovinu nekih itema za određenji kratki period gde bi se na određeno vreme spawnovao Villager sa raznim trade-ovima, ali naišli smo na problem što kada jedan igrač zaključa, svim igračima se zaključa trade. Trenutno radimo kako bi omogućili svima da mogu da kupuju pa da ponovo vratimo taj Mini Event, a ja se nadam uskoro.

Ekonomija, Villageri, Build Blokovi i ostalo …

Kao što je već neko napomenuo nije pametno da se sada mjenja način zarade, da se vraća neki stari sistem i slično, ovu sezonu će ostati seljaci kao i do sada. Iako ostaju to ne znači da mi ne možemo neke stvari unutra njih mjenjati, te smo za neke ukoliko niste primetili korigovali cene i količine koje mogu da se prodaju ili kupe. Uvijek će postojati neko ko nečime nije zadovoljan i svi znamo da nije moguće udovoljiti svima jer koliko neko ne podržava način zarade preko trenutnih seljaka tako isto postoji neko kome to sasvim odgovara. Ne mogu reći za ovu sezonu, ali u nekim sitnim detaljima mogu reći da već za narednu (do koje treba dosta vremena) radimo na pripremi malo drugačije zarade tj. cjelokupne ekonomije. Ali kada dođe vrijeme za to bićete upoznati sa svime.

  • Build Blokovi za koje ste tražili da se ubace kao što su Prismarine i Endstone sada možete naći u /warp RankShop, te ubrzo planiramo ubacivanje još određenih blokova.
  • U trenutnim /warp Shop i /warp RankShop cjene za određene iteme su korigovane.
  • Manić više nije deo SC Tima.
  • Ubacivanje nekakvih mogućnosti - Mi trenutno nemamo dio tima koji se bavi kreiranjem plugina, već se koriste strani plugini te greške i sve ostalo na njima ispravljaju oni i dodavaju kreatori tih plugina, a ne mi.

Što se tiče ove sezone i većine stvari oko nje, ja se ne mogu pohvaliti da sam puno radio pre GR-a zbog završetka srednje škole i upisa na fakultet. Sada kada sam završio sve obaveze oko toga i nakon GR-a, kao što sam već rekao, preuzeo sam vodeću poziciji za SkyBlock podserver. To znači da od ove sezone pa nadalje ću zajedno uz pomoć još jednog moderatora voditi SB. Računajući da je u toku konkurs za nove moderatore te možda nakon istog u tim primimo nekoga novog člana koji je voljan raditi na SB-u, koji ima znanja, dobar odnos sa igračima i novih ideja za budućnost SB-a te zajedno kao dio SC Tima zadužen za SB i zajedno sa igračima podignemo SkyBlock na veći Level gdje će igrači imati dosta mogućnosti, više izazova i zabave za igru.

Nadam se da sam sada dao odgovore na neka pitanja koja su vas zanimala, a vama hvala na izdvojenom vremenu da pročitate moj odgovor.

Lock.