Predlog za bolji server

Vidim da, iako ima 4 clana osoblja na serveru, relativno malo su aktivni. Predlazem da se Loler i Delija unaprede u admine, a da se vodi glasanje za moderatora…
To ne bi odredjivali Batica i Manic, vec bi se negde na spawnu stavio anvil, i command block koji igracima daje 15 xp levela, i dispenser koji izbacuje papire. Igraci stave papir u anvil, preimenuju ga u ime igraca koji bi bio kandidat, i onda bace papir u hopper koji je pored. Taj hopper vodi do kovcega gde se gomilaju papiri, i onda to Admini preberu papire, i ako se slazu sa izborom, onda ga unaprede.
Ali, moze to biti mesecni mandat, tako da se svakog meseca bira novi moderator!
Ko se slaze, neka kaze DA!

Lepa ideja ali ima puno mogućnosti da se prevari sistem i da budu izglasani pogrešni ljudi. Nisam siguran da li je moguće da se nekako zaštiti anvill od igrača, tojest da se ograniči nekom komandom da svaki igrač glasa jedanput. Pošto je lako otići u divljinu i skupiti 15 XP-a i glasati ponovo. Tu naravno nastaje još jedan problem koji je stariji i od biblije, a to je pohlepnost. Bez zaštite, mnogi igrači bi glasali sami za sebe. Što verujem da će biti slučaj u recimo 90/100 igrača koji budu uopšteno glasali. Ako je moguća zaštita od glasanja za samog sebe onda bi to trebalo da se primeni.
Dati narodu pravo glasa je do nekih granica mač sa dve oštrice. Zašto? Upravo zbog tog motiva pohlepe. Igrači koji budu glasali, mogu da glasaju za nekog od svojih bliskih prijatelja i da se dogovore više igrala, tojest prijatelja, da glasaju za jednu osobu. I naravno ta osoba pobedi jer ima najviše glasova, tojest njegovi prijatelji su 90% tih igrača koji su glasali za tu osobu koja bi pobedila. To je, najblaže rečeno, prevara. Takođe igrači koji su recimo u HORD-u ili nekom drugom jakom timu, mogu da “prete” drugim igračima da će ih poubijati i sve im uzeti ako ne budu glasali za njih. To je po mom mišljenju već donekle realnost na serveru, jer uvek će neko jači dominirati i manipulisati slabije igrače. Što je takođe čisti primer prevare i korupcije.
To što si ti hteo da kažeš jeste dobra ideja, ali moraš prvo da proveriš sve “rupe” u sistemu pre nego što pokreneš bilo kakvo glasanje i da naravno sprečiš sve moguće načine prevare. Glasanje u kojem učestvuje narod će uvek imati neki problem a narod će imate način da izglasa pogrešnu osobu koja će se iživljavati nad ostalim igračima. To je, na žalost, slučaj u više od 70% glasanja bilo gde, i u svetu i u igri. Pogrešne osobe su izabrane i sve se poremeti.
Ja ipak mislim da bi već postojeći admini trebali da izaberu osobe koje oni misle da će biti dobre. Poštenim načinom.

Samo da ostavim citat gde sam takođe pisao o ovom problemu:

Nadam se da će se nešto preduzeti povodom ovog problema, i očekujem odgovor Batice ili Manica povodom ove osetljive teme.

ma kakvo glasanje bre mogu neki nubovi da dobiju admina koji igraju 20 dana… Lepo vi dajte nekom ko dugo igra kao ja :D.Salim se naravno … Ima dosta dobrih igraca koji dugo igraju owneri razmislite :smiley:

Zato sam i naveo razloge zašto ne treba davati narodu moć glasanja.

pa da ovako je bolje zato sto owneri verovatno imaju poverenje u nas starije a ne neke nove, mislim ne pricam ovde za sebe nego za sve starije igrace

Admin mora da bude neko ko ce pomagati igracima i ima vremena da bude na serveru…ja sam za to da Batica i Manic biraju admina(bilo bi dobro da Dulje bude admin posto izgleda da voli da pomaze igracima)

Hvala na podršci. Trenutno nisam aktivan u igri jer čekam GR. Ne vidim razlog zašto da budem tamo i trošim vreme na razne “aktivnosti” jer će ionako uskoro sve biti izbrisano. Čekam GR pa da okrenem novi list na serveru. Tada ću biti aktivan, najverovatnije, svaki dan.
Što se tiče priče o adminima, to ćemo još da sačekamo da se pravi admini jave pa da vidimo šta ćemo i kako ćemo.

/e: Trenutno igram Hexxit i ostale igre, a to mi proždire puno vremena pa zato nisam na serveru svaki dan ^^

Za moderatora bi bili eventualno: Shone, Popadija, Luka i ja xD
ALi mislim da nece biti novih moderatora :wink:

I ja bih takode bio dobar admin :slight_smile: Mada su sanse za to 1 u 1 000 000 :frowning:
Ja mislim da bi najbolji moderatori bili Dulje, Popadija i Iviaster! Ali najlakse je predloziti sebe XD

Ja nezelim da budem admin…nemam vremena,a i jako sam neodgovoran xD

ja sam se vec susreo u ulozi moderatora i admina na drugim serverima :D… Nije lako ali u ime popadije i alarga i u svoje ime obecavam da u koliko neko od nas 3 dobije da cemo dati sve od sebe da ucinimo server boljim tako sto cemo pomagati igracima i tako dalje :D… Pomaganje nije deljenje itema samo da znate…