Izbacivanje LWC-a

Pozdrav ljudi,

Svakodnevno proveravamo kako server radi i kolike su mu mogućnosti, tj šta može a šta ne može da podrži. Kako bi pobljšali rad servera, a i gameplay odnosno igru na serveru razmišljali smo da izbacimo plugin LWC, za neupućene poznat kao plugin za zaštitu chestova, vrata, znakova itd.

ZAŠTO?
Rad servera - Znatno ćemo poboljšati ovu stavku. Plugin radi na principu baze u kojoj ćuva sve lokacije chestova i drugih itema i njihove vlasnike kao i ljude koji ih koriste. U ovom slučaju jedna baza manje odnosno 10% poboljšani rad servera.
Gameplay - Pošto smo na početku 1.7.2 verzije ubacili da ukoliko zauzmete tuđu teritoriju možete i da uzmete njihove stvari iz chesta, tj njihova zaštita se briše. A pošto ovo radi ovako, nema smisla da ovaj plugin uopšte postoji. Jedina zaštita će biti preko teritorije fakcija.

PLUGIN?
Prednosti - Ovaj plugin naravno ima dosta prednosti, recimo uređivanje ko može da otvori vaš chest, tako lako kontrolišete ljude iz fakcije i stavljate vaše stvari na mesto koje niko ne može otvoriti. Druga prednost ovoga je naravno /cpassword koja je jako dobra komanda za neke evente ili takmičenja, Treća prednost je nalaženje vaših chestova komandom, a samim tim nalazimo i vašu kuću.
Mane - Plugin je mogu reći jako star i programeri pokušavaju da ga poboljšaju što je više moguće, takođe krenuli su i potpuno novu verziju u kojoj će odraditi ceo kod od nule. Mada se ta verzija ne preporučuje na velikim serverima kao što je ovaj naš.

Ova tema ima anketu na vrhu tako da Vas molim da glasate i naravno uzmete u obzir ovo što sam napisao i naravno ispravite me i dodajte vaš komentar u odgovorima na ovu temu.

Znaci nema ni [Lockette]… A sta ako hocemo da zakljucamo samo na sebe?

U tome i jeste fora, tako ćete proveravati koga ubacujete u fakciju i kome verujete!

Mislim da je ovo donekle glupost i loša ideja, jer samim tim izbacujete opciju privatnosti koje će se svesti samo na Enderchest. Verujem da će mnogi igrači da bojkotuju protiv ove ideje. A tih 10% koje ćete dobiti neće mnogo da znači. To je jako mali procenat koji će se, verovatno, jako slabo i osetiti u igri. A igrači koji nisu u nekoj fakciji neće moći da zaštite svoje stvari što kompletno izbacuje zabavu za nove igrače na serveru koji nikog ne poznaju i snalaze se sami u divljini.
Moj glas je ne. Ostavite ovako kako jeste i nemojte menjati ništa.

Gledam na YouTube , neke likove sto igraju Minecraft PvP , Rejdovanje , na nekim serverima … i oni taj plugin nemaju … sto se mene tice , slobodno radite sta hocete , vas je server :slight_smile: , ali ne znam sta ce Vam igraci reci … :slight_smile:

Sent from my LG-E610 using Tapatalk

Meni je licno bolje sa pluginom, ali zanimljivije bi bilo bez tog plugina :slight_smile: